Frans & Marien tuore ravintolapäällikkö Riikka Koskela hallinnoi hymyillen salia ja hiljattain keittiömestarin tittelin saanut Mikko Lemmetty ohjastaa keittiötä. Frans & Marien antimien ääreen on helppo suunnata vaikka kesken ostoskeskus-shoppailun.

Riikka Koskela aloitti talossa aikanaan Original Sokos Hotel Ilves Amarillon palvelupäällikkönä ja otti siitä vuoden päästä otti myös Ilves Bar & Nightin haltuunsa. Sittemmin hän on noussut alakerran yöelämästä Frans & Marien valoisiin tiloihin hymyileväisenä ravintolapäällikkönä, joka ei ravintolavipinästä väsy.

– Tämä on jo miljöönä niin kaunis, että täällä on kiva olla töissä. Täällä on valoisaa ja freesiä, Koskela toteaa.

Koskela hallinnoi ravintolan salia ja keittiömestari Mikko Lemmetty taas ohjastaa keittiötä. Tehotiimi operoi yhdessä vauhdikkaatkin päivät sujuvasti ja supliikilla. Hymyileväinen ja sosiaalinen Koskela ei muutenkaan ihmisvilinästä väsy.

– Tosin vauhdikkaan päivän päätteeksi sitä saattaa kotona olla vähän tavallista hiljaisempi, mutta siellä ei myöskään valiteta siitä, Koskela veistelee.

Moderni ja rento kaupunkibistro on avoinna lounaasta iltaan asti.

– Tänne on helppo tulla syömään vaikka kesken ostoskeskus-shoppailun. Meiltä löytyy kaikkea pihvistä loheen ja ruokaisiin salaatteihin. Ja arkisin meillä on kaupungin paras salaattipöytä keittoineen. Aina torstaisin keitto on vegaaninen.

Listalta löytyy aina myös keittiöjoukkueen aivan itse ideoima ja suunnittelema annos, jossa he pääsevät näyttämään reseptiikkakyntensä. Muutaman kuukauden välein vaihtuvassa annoksessa hyödynnetään usein erityisen komeita paikallisia raaka-aineita. Tällä hetkellä annos on luomukaritsainen ja chilikastikkeinen burgeri, jonka voi tulla haukkaamaan rennosti joko tuopposen tai viinilasillisen kyljessä. Riikka muistuttaakin, ettei Frans & Marie ole mikään ylifiini ruokaravintola, vaan sinne voi suunnata lupsakasti pukineitaan pähkäilemättä. Ja vaikka vain lasillisellekin.

– Emme ole pelkästään ruokaravintola, vaan tänne voi piipahtaa vaikka pelkälle viinillekin. Tai perjantaisimpukoille.

Pientä kesäpaussia lukuun ottamatta simpukoita onkin Frans & Mariessa aina perjantaisin tarjolla. Ne ovat kuitenkin niin suosittuja, että simpukoiden kimppuun mielivien kannattaa mainita annosvalinnastaan jo pöytävarauksen yhteydessä.

Ilveksen ravintola- ja hotellipalvelut Koskikeskuksen kyljessä – kaikki saman katon alla

Ilveksen monipuolinen ravintolakimara tuo kaikkinensa mainion lisän sekä Koskikeskuksen että uudenkarhean Ratinan ruokatarjontaan. Mainiosta majoitusmahdollisuudesta puhumattakaan. Ilveksen ja kauppakeskusten alueelta ei välttämättä tule edes kaipuuta saati tarvetta poistuakaan, sillä samojen kattojen alta löytyy kaikkea laaturavintoloista ja -kahviloista kauppoihin ja elokuvateatteriin asti. Ilveksen saunat allasosastoineen hipovat kylpylähotellin varustelutasoa.

Ulkoilutarpeista taas voi pitää huolta Takomon terassilla raikkaiden juomien sekä viikonloppuisen kesäsyötävän seurassa ja nousta päivän päätteeksi hissillä hotellihuonekorkeuksiin komeita kaupunkimaisemia katselemaan ennen muhkeille patjoille pötkähtämistä.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Nämä ravintolat ovat avoinna jouluna – tarjonnassa yllätysmenua, jouluruokaa ja paljon muuta

Olemme saaneet useita kyselyjä joulunajan ravintolatarjonnasta ja tutkimme asiaa tarkemmin. Kysyimme ravintoloilta, onko suosio joulun viettämiseen ravintoloissa kasvanut viime vuosina ja mitä asiakkaat ovat...

Hotel Ilveksen uusi keittiöpäällikkö Petri Salomäki rakastui tamperelaiseen ja Tampereeseen

Original Sokos Hotel Ilves sai tiimiinsä uuden keittiöpäällikkötekijän, kun Vaasasta saapunut Petri Salomäki siirtyi Frans & Marien, Ball Roomin ja Masuunin keittiöitä ohjastamaan. Tampereelle miehen...

Maistelumenu kokoaa ranskalaisbistro Frans & Marien syyslistan herkut yhteen

Ranskalaisbistro Frans & Marien syysmenu on lämpimien makujen juhlaa. Poronpaistin kanssa nautitaan herkkutattia ja lime-selleripyreetä, kananpojanrinnan kanssa punajuuricouscousia. Uuniomenapannukakku saa vierelleen kardemummasiirappia ja manteli-suklaamousse...