Luuton kanan koipireisipala on pötkötellyt salviaa, persiljaa, rosmariinia, timjamia ja lipstikkaa sisältävässä yrttiöljyssä ennen grillitulille päätymistään. Perunasaalaatti on tehty kuorineen uunissa paahdetusta perunasta, punasipulista, kapriksista, suolakurkusta, babypinaatista sekä rucolasta. Kotkottajan kylkeen tulee vielä kaali-porkkanacoleslaw, joka on imaissut makuvivahdetta sitruunaruohosta.

Takomon terassilla hehkuu auringon lisäksi perjantaisin ja lauantaisin myös grilli. Tältä terassilistalta et löydä burgeria, vaan kunnon rehevälisukkeisia ja täräkästi tiriseviä grilliannoksia suoraan keittiömestari Jani Salmelan grillistä.

Hotelli Ilveksen yhteydessä toimivalla Takomon terassilla lautasille lasetellaan lisukkeineen niin possunkylkeä kuin luutonta kanankoipeakin. Kevyempänä vaihtoehtona valikoimasta löytyy Takomon Caesarsalaattia kanalla tai ilman.

Takomon terassi sijaitsee Tammerkosken äärellä lähellä Ratinan suvantoa. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Possunkylki on pötköttänyt ensin uunissa 18 tuntia päätyäkseen grillitulille saamaan rapsakan pinnan sekä avotuliaromin. Ja siitä sitten parempiin suihin paahdetuista perunoista pyöräytetyn salaatin ja coleslaw’n kanssa samoin kuin kanakin.

Niin possun kuin kanankin kaverina maistuu maltainen taikka vaikka raikas Takomon Muki.

Possussa on riittävästi ja hyvänmakuisesti rasvaa, mikä pitää potsin perin mehevänä. Sitä on myös luuton koipireisipala, joka on pötkötellyt salviaa, persiljaa, rosmariinia, timjamia ja lipstikkaa sisältävässä yrttiöljyssä ennen grillitulille päätymistään. Kanaan ei ole lisätty suolaa lainkaan, vaan kaikki maku tulee runsaista yrteistä ja etikkatujauksisesta maustevoista, johon on haettu hiukkasen bearnaisen makuja.

– Samoin kuin Masuunissakin, haluan korostaa lisukkeilla pääraaka-aineen makua. En käytä juurikaan muita mausteita kuin suolaa ja pippuria. Makusyvyyksiä haen esim. etikoilla, eri kypsyysasteilla sekä rakenteilla, Takomon ohella niin ravintola Masuunin kuin Ilveksen Ball Roominkin makuarsenaaleja hallinnoiva Salmela paljastaa.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Takomo Bar&Terrrace

TAPAHTUMIA TAKOMON TERASSILLA JA MASUUNISSA