Pihviravintola - Fransmannin pihviviikot

Pihviravintolaksi muuntuva Fransmanni tarjoilee pöytään vapaasti laiduntavaa Angus-härkää.

Fransmanni Ilveksessä pihviviikot tuovat lautasille erinomaisia raaka-aineita. Ranskalaistyyppisessä ravintolassa herkutellaan nimittäin tuhdeilla ja mehevillä pihveillä, ja tällä kertaa myös muun tyyppisellä laatulihalla, kuten Huttulan lähitilan kukolla.

Fransmannissa herkutellaan tuhdeilla ja mehevillä liharuuilla ravintolan perinteisillä Pihviviikoilla 15.1­–8.2.2015. Pihviviikkojen teemalista täydentää ravintolan muutenkin laajaa pihvivalikoimaa.

– Pihviviikkojen listalta löytyy esimerkiksi Huttulan Kukon maukasta maalaiskananpojan koipireittä. Pihviviikoilla tarjoamme asiakkaillemme uusia makuja laadukkaista liharuuista, kertoo ravintolapäällikkö Keijo Lehtola.

Pihviviikkojen ajan voimassa olevalta listalta löytyvät myös muun muassa murea härän entrecote, karitsankyljyksiä ja poronkäristys herkullisten ja monipuolisten lisukkeiden kera.

Valtavirrasta erottuvaa rotukanaa

Paremman ruoan puolesta taistelevana kokkina tunnetuksi tullut Jyrki Sukula on esitellyt Huttulan Kukon tuotteita. Yhteisenä tavoitteena Huttulan Kukko Oy:n kanssa on ollut tuottaa parempaa ja maukkaampaa broileria kuluttajien lautasille.

Huttulan Kukko Oy:n mukaan tila on Suomen uusin ja nykyaikaisin siipikarjan kasvattaja, teurastamo ja jalostaja. Naapurin Maalaiskanaksi nimetty tuote  on myös myynnissä hyvin varustetuissa kaupoissa ympäri Suomea.

– Huttulan Kukon filosofia perustuu todelliseen lähiruoka-ajatteluun, sillä jokainen vaihe jyvästä markettiin asti on omissa käsissämme. Eläimille annetaan puhdasta, omilla pelloilla viljeltyä, omassa rehustamossa tuotettua 100 % GMO:sta ja muista maailman kommervenkeistä vapaata ruokaa, tuottaja ilmoittaa.

Tuottaja perustelee kanansa myös olevan terveempää rotua, ja ne kasvavat pidempään ja tilavammin siten, että kanat ja kukot kasvavat erillään.

– Naapurin Maalaiskanat eivät ole Suomessa valtavirtaa edustavaa ja tehotuotannossa käytettyä Ross-rotua, vaan Cobb-rotua. Tämän rodun etuna ovat vahvemmat rintalihakset sekä tasaisempi painonjakautuminen. Painon jakautuessa tasaisesti lintujen tasapaino on parempi, jolloin ne voivat kävellä reippaasti kaatumatta.

Ravintolan kotisivut: fransmanni.fi

Kuvat: Lifestyle Media Oy ja Sokotel