Ravintola Fransmanni Tampereella
Kuva Fransmannin aikaisesta ravintolatilasta. Frans & Marie tulee olemaan vaaleasävyinen ja avara.

Bistro Frans & Marie avaa ranskalaiset ovensa 8. huhtikuuta. Ravintola tulee entisen ravintola Fransmannin tilalle Original Sokos Hotel Ilvekseen. Frans & Marie panostaa niin sesonkiruokaan kuin ranskalaisiin klassikkoannoksiinkin. Bistrossa tarjoillaan arkipäivisin myös lounasta.

Tampereen tulokas on osa maanlaajuista Frans & les Femmes -bistroketjua, jossa jokainen ravintola on uniikki ja paikallinen aina nimeäänkin myöten. Vaikka Marie sangen ranskalaiselta kuulostaakin, tulee nimi itse asiassa hyvinkin läheltä.

– Finlaysonin puuvillatehtaan johtajan Wilhelm von Nottbeckin vaimo Constance Marie Elise Mengden sai kunnian antaa nimensä ravintolalle. Paikallisuus tulee ilmi myös käytetyissä raaka-aineissa. Talon erikoisuutena tarjoillaan Rievää ja kuhaa Marien tapaan. Kuha tulee Näsijärvestä ja rievä niin ikään Tampereelta. Tulevaisuudessa haluamme käyttää vieläkin enemmän oman maakunnan tuotteita, kertoo Frans & Marien ravintolapäällikkö Keijo Lehtola.

Bistroon voi poiketa paitsi monen ruokalajin illalliselle, myös viinilasilliselle pienine hiukopaloineen. Ranskalaiset juusto- ja leikkelelautaset kuljettavat ruokailijoita kohti perinteistä ankankoipea ja bouillabaissea. Kasvisruokia listalta löytyy peräti neljä. Keveyteen ja raikkauteen on panostettu muutenkin. Löytyypä listalta kuitenkin myös tuhti French Burger, jossa kotimainen rotukarjan pihvi saa kyytipojakseen Dijon-majoneesia ja Comté-juustoa. Laadukas Valrhona-suklaa höystää jälkiruokia, jotka on suunniteltu yhdessä suklaatalon ranskalaisten mestarien kanssa. Viinilista on mutkaton ja luonnollisesti ranskalaissävytteinen.

Marien tori -lounas sisältää runsaan salaattipöydän, pääruoan kolmesta vaihtoehdosta sekä jälkiruokakahvit. Keveämpää salaattilounasta on myös saatavilla.

Sisustus muotoutuu vaaleaksi ja avaraksi. Bistromaisuus näkyy myös muun muassa kalusteiden valinnassa. Sisustuksesta, ruoasta ja palvelusta huokuu kauttaaltaan ranskalainen, kodikas tunnelma.

Frans & Marie palvelee maanantaista tiistaihin klo 11–22, keskiviikosta lauantaihin klo 11–23 ja sunnuntaisin klo 13–19.

Ravintolan kotisivut: fransmanni.fi

Kuva: Sokotel