hella-ja-huone-tampere2

Keittiömestari-ravintoloitsija Arto Rastaan pohjoismainen kulinaarinen helmi Hella & Huone sulkeutuu kesällä kahdeksi kuukaudeksi. Tilalle tulee 1.7. avaava pop up -ravintola Alpha, joka vetää rajusti uusiksi kaiken vanhan ja tuo takuulla jotain aivan uutta maan ravintolakartalle syötävine astioineen ja itse sisällä viljeltyine vihreyksineen.

Alphan ydinidea on nollahävikki. Eli kaikesta käytetään ja syödään kaikki – myös astiat.

arto rastas kohokohdat– Tarjoamme ruoat ruoasta, eli jopa tarjoiluastiat ovat jotain syötävää. Ravintolaan tulee myös paljon kasveja ja viljelemme itse yrtit sisällä ravintolassa, Rastas paljastaa.

Alpha tulee säväyttämään mm. myös kierrätyshenkisin kuormalavasisustuksin. Kaikki vanha tullaan räjäyttämään aivan uusiksi.

– Ravintolan nimi on Alpha, sillä kyseessä on tietyllä tavalla uusi alku. Pysymme toki edelleen laadukkaana illallisravintolana, mutta rajusti uudistuen. Tietyllä tavalla unohdetaan täysin se, mitä Hella ja Huone on tehnyt 8 vuotta ja tehdään jotain aivan uutta kaksi kuukautta. Tai enemmän, Rastas valottaa veikeästi.

Pikkuhiljaa maailmalla pintaan nousemassa oleva ekoajattelu ja hävikin vähentämisideologia ovat muhineet Rastaan päässä jo pitkään. Niitä oli nähtävissä Le Potin suositussa, edelläkävijämäisessä leftover lunch -ideassa, mutta makusteltavissa jo pitkään myös Hellassa & Huoneessa.

– Esimerkiksi kalanruodot voi paahtaa uunissa, kuivata, jauhaa hienoksi ja lisätä vaikka suolan sekaan taikka vaikka leipään. Viime kesänä savustimme täällä eviä. Kuhan evät olivat mielettömän hyvän makuisia. Niillä voi myös maustavaa liemiä, Rastas vinkkaa.

Vaikka Hella & Huonekin on kehittynyt koko ajan, kokee Rastas nyt tässä olevan irtioton ja välitilinpäätöksen paikka. Ehkä uusien haasteidenkin.

– Koen, että Hella & Huone on tullut tietyllä tavalla tiensä päähän. Kaipaan jotain uutta ja erilaista. Haluan viedä tämän ravintolan aivan uudelle tasolle!

Se, mitä Alphan sulkeutumisen jälkeen ravintolatilassa syksyllä tapahtuu, on kuulemma ainakin osittain yllätys vielä Rastaalle itselleenkin. Varmaa on ainakin se, että Hella & Huone tulee palaamaan entistä sähäkämpänä ja tykimpänä takaisin.

Lue myös: Arto Rastaan Dining 26 avasi makuväylän Välimerelle

ja Dining 26 säväyttää Välimeren malliin – Rastaan ravintola täräyttää kulhoruoat kehiin

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Kaupungin kesäkeidas on Tampereen uusin ravintolakeskittymä: Sorsapuiston ravintolat esittäytyvät

Jos Sorsapuistoa pitäisi kuvailla, se on vähän niin kuin Central Park tai Lontoon Hyde Park, muttei siellä päinkään. Tamperelaisia kaupunkilaisia näkee piknikillä, ottamassa aurinkoa, nautiskelemassa...

Hans Välimäki kokkaa illallisen Hellassa & Huoneessa Tampereella 1.4.2017

Keittiömestari Hans Välimäki on aloittanut tänä keväänä epäsäännöllisen säännölliset illalliset, joiden teemat vaihtelevat sesongin, mieltymysten ja fiilisten mukaan. Kolme ensimmäistä iltaa myytiin Helsingissä hetkessä...

Alpha vie asiakkaat mökille ja pistää grillit kuumiksi

Kun ravintola Hella & Huone kirmasi kesälaitumille, valtasi rouhea pop up -ravintola Alpha tilat popsittavine astioineen sekä naposteltavine salivihreyksineen. Syyskuuhun saakka Salhojankadulla roihuavat siis reilusti rouheammat...