dining 26 tiski kohokohdat

Dining 26 on avannut väylät auki Välimerelle suoraan Kyttälän kulinaarisesta ytimestä! Tapasmaiset kympin kulhoruoka-annokset ovat alkaneet virrata avokeittiöstä saliin ravintoloitsija Arto Rastaan tiimin napakassa mutta rennossa otteessa. Parhaat paikat ovat piisinäkymin, tietenkin!

dining 26 possunkylki kohokohdatVanhan Boxing Bingon tiloihin tiensä räjäyttäneen ravintolan sisustus on Rastaan itsensä ja Nord Design -yrityksen suunnittelun hedelmä. Tulos on yhdistelmä rouheutta, modernia linjakkuutta ja lämmintä kotoisuutta: Lasi- ja tiiliseinäinen viinikaappi on salin salaperäinen helmi – ravintolan takaosan luksukas avokeittiö taas on kotikokkaajan silmäkaramelli.

Näkymät keittiöön salin puolelta ja etenkin keittiön edustan baaritiskimäisestä chefs table -pöydästä ovatkin hulppeat. Syödessä on siis tilaisuus tarkkailla keittiötaitureiden peliliikkeitä ruoan valmistuessa ja annosten virratessa pöytiin. Tiskille tai aulan loungen puolelle voi muuten poiketa mainiosti ihan vaan drinkille tai suunmyötäiselle maltaisellekin.
dining 26 tartar kohokohdatdining 26 tila kohokohdat
dining 26 keittio kohokohdatErillisiä alku- tai pääruokia ei ole, vaan oman annoskokonaisuutensa voi koostaa juuri mieleisistään elementeistä, kylmistä ja lämpöisistä. Kaikki tilatut annokset saapuvat pöytään juuri sitä vauhtia kuin ne valmistuvat. Täällä ei annoksia lämpölampun alla lepuuteta, joten ne saapuvat asiakkaan aterioitaviksi parhaimmillaan ollessaan, juuri kokin hyppysistä kiidätettyinä. Parhaimmillaan pöydässä on useita annoksia, mikä tuo sosiaalisen syömäilyn elementin luonnollisesti liki.

– Annokset tulevat pöytiin juuri silloin kun ne ovat parhaimmillaan. Mielestäni parempaa tyyliä ei olekaan! On aika makeaa, kun on pöytä täynnä lautasia ja niistä sitten maistellaan, Rastas kuvailee.

dining 26 kirsikat kohokohdatRuoat ovat tapas-annosmaisia syötäviä, jotka maksavat 10 euroa paria erikoisannosta lukuun ottamatta. Makumaisemat venyvät kattamaan koko Välimeren alueen Pohjois-Afrikkaan ja Lähi-idän reunamille asti. Monessa annoksessa maistuu oikea ruokakulttuurien kirjo tarkkaan harkittuna kokonaisuutena. On harissaista härkätartaria, possunkylkeä kastanjoin ja kumina-sipuliliemin sekä lammaskebakko tahinilinssein ja sitruuna-korianterijogurtein. Kustakin kulhollisesta riittää mainiosti makuja parin henkilön maisteltavaksi. Annoskatraan lisäksi voi tilata lisukkeita, kuten tabbouleh-salaatin tai kivellä paistettua pitaleipää – jota myös meni pöytiin kuin kuumille kiville ravintolavisiittimme aikana.

KOTISIVUT

Dining 26 by Arto Rastas
Aleksanterinkatu 26

Lue myös: Dining 26 säväyttää Välimeren malliin – Rastaan ravintola täräyttää kulhoruoat kehiin

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

dining 26 sali kohokohdatdining 26 tartar sali kohokohdat