Frans & Marie tarjoilee Tampere-päivän kunniaksi mustamakkarapurilaista, joka syntyi keittiömestari Mikko Lemmetyn vitsiksi tarkoittamasta makkaraletkautuksesta.

– Koetimme keväällä miettiä Tampere-päivän annokseksi jotain oikein tamperelaista. Heitin ihan vitsillä, että Tampereellahan tykätään syödä burgereita, mustaamakkaraa ja siipiä, joten ottaisinko sämpylän ja täyttäisin sen mustallamakkaralla ja siivillä? Lemmetty paljastaa purilaisen alkuideasta.

Frans & Marien kokki Ilkka Vikström on mies monen kastikkeen takana.

Aatos alkoikin tuntua keittiötiimistä hyvinkin kehityskelpoiselta, vaikka siipipuuhiin ei sentään päätettykään lähteä. Peritamperelainen perinneherkku mustamakkara valikoitiin itseoikeutetusti burgeroperoinnin kohteeksi. Keittiötiimin pitkällisen makkarapohdinnan päätteeksi Tapolan mustan makukumppaniksi päätettiin tehdä puolukka-punasipulihilloketta ja Dijon-majoneesia koko komeus paikallisen rievän sisään sulkien. Muheva lopputulos on maisteltavissa la 29.9. ja ma 1.10. Ja mikäli tamperelaiset sydämet kovinkin kiivaasti sykkivät mustaburgerille, saattaa sitä olla tarjolla jatkossakin.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Hotel Ilveksen uusi keittiöpäällikkö Petri Salomäki rakastui tamperelaiseen ja Tampereeseen

Original Sokos Hotel Ilves sai tiimiinsä uuden keittiöpäällikkötekijän, kun Vaasasta saapunut Petri Salomäki siirtyi Frans & Marien, Ball Roomin ja Masuunin keittiöitä ohjastamaan. Tampereelle miehen...

Maistelumenu kokoaa ranskalaisbistro Frans & Marien syyslistan herkut yhteen

Ranskalaisbistro Frans & Marien syysmenu on lämpimien makujen juhlaa. Poronpaistin kanssa nautitaan herkkutattia ja lime-selleripyreetä, kananpojanrinnan kanssa punajuuricouscousia. Uuniomenapannukakku saa vierelleen kardemummasiirappia ja manteli-suklaamousse...

Nämä ravintolat ovat avoinna jouluna – tarjonnassa jouluruokaa sekä à la carte -listan annoksia

Olemme saaneet useita kyselyjä joulunajan ravintolatarjonnasta ja tutkimme asiaa tarkemmin. Kysyimme ravintoloilta, onko suosio joulun viettämiseen ravintoloissa kasvanut viime vuosina ja mitä asiakkaat ovat...