Ranskalaisbistro Frans & Marien syysmenu on lämpimien makujen juhlaa. Poronpaistin kanssa nautitaan herkkutattia ja lime-selleripyreetä, kananpojanrinnan kanssa punajuuricouscousia. Uuniomenapannukakku saa vierelleen kardemummasiirappia ja manteli-suklaamousse suolaista kinuskia. Uutena tarjoillaan listan maut yhteen kokoava, ystävän kanssa jaettava maistelumenu.

Aterian jakaminen ystävän tai rakkaan kanssa on se juttu. Maistelumenuun kuuluu makuja yhteensä seitsemästä annoksesta; kolmesta alku-, kahdesta pää- ja kahdesta jälkiruoasta. Jokainen annos jaetaan yhdessä ystävän kanssa.

Maistelumenun sijaan syysmenulta voi myös valita juuri itseä kiinnostavat annokset. Vegaaneille on tarjolla kolmen ruokalajin vegaanimenu sopivine vegaanisine viineineen.

Ranskalaisen keittiön klassikot aina saatavilla

Klassikkoannoksia rakastaviakaan ei ole unohdettu. Neljästi vuodessa vaihtuvan kausimenun rinnalla kulkee aina klassikkolista, jolta löytyy asiakkaiden rakastamia annoksia, kuten etanoita, pariloitua maksaa, bouillabaissea pippuripihviä sekä itse leivottua suklaakakkua.

– Suositut simpukkaperjantait jatkavat nekin eli joka perjantai tarjoilemme tuoreita sinisimpukoita kermaisessa Dijon-valkosipuliliemessä, niin kauan kuin niitä riittää, Jussi Lampinen SOK:lta kertoo.

Frans & Marie – raikas ja rento bistro

Frans & les Femmes -ravintolassa yhdistyvät rakkaus hyvään ruokaan, viiniin ja ihmisiin.

– Olemme saaneet asiakkailtamme todella hyvää palautetta erityisesti uusista tiloista, jotka on sisustettu ajan henkeen hyvin valoisiksi ja raikkaiksi”, Lampinen kertoo.

– Ruoan osalta asiakkaita viehättävät tutut annokset, mutta samalla kysellään säännöllisesti jotakin uutta. Ilahduttavaa on lounaamme, Nizzan salaattitorin, suuri suosio. Eikä ihme, sillä se on todella runsas, sanoisin jopa että kaupunkinsa runsain.