Tammerin keittiöpäällikkö Eeva Heino (vas.) ja hotellinjohtaja Jaana Kariskoski (oik.) ovat saaneet tiimiinsä uuden ravintolapäällikön Tuija Heikkilästä.

Tammeria johdetaan nyt upein naisvoimin, sillä hotellinjohtaja Jaana Kariskosken ja keittiöpäällikkö Eeva Heinon tähdittämään tiimiin on saatu uusi ravintolapäällikkö Tuija Heikkilästä. Toivepestiinsä päässyt Heikkilä haltioitui Tammerin historiasta, hengestä ja helposti lähestyttävästä glamourista.

– Olen äärimmäisen onnellinen, että sain mahdollisuuden tulla juuri Tammeriin töihin. Täällä on aivan upeaa ja mielenkiintoista historiaa. Tämä on muutenkin vähintään yhtä hieno kuin Helsingin Kämp, Heikkilä napauttaa.

Historiasta haltioituneen Heikkilän vastuualueita ovat niin Tammerin salin aamiais- ja kokouspuoli kuin alakerran Trattoriakin.

– Eevalla on vahva ote keittiöstä ja minulla on sitten se salin puoli. Toimialani on siis food and beverage, mutta käytännössähän se tarkoittaa sitä, että hosun joka puolella, naurahtaa Heikkilä.

Tammer viettää parhaillaan juhlavuotta ja etenkin loppuvuoteen on suunnitteilla säihkyvää tapahtumaa jos jonkinlaista.

– Olemme tänä vuonna myös jouluaattona auki. Tammerista tulee aivan upea joulutalo koristeluineen ja aattoillan ruokailuineen. Ja uudenvuoden masquerade-teemaisista juhlista todella upeat!

Mutta vaikka Tammer on juhlava puitteiltaan, sopii se tiloiltaan monenlaisiin tilaisuuksiin ja tapaamisiin. Hyvin arkisiinkin.

– Kun tuosta ovesta astuu sisälle, niin onhan se elämys. Mutta me olemme muutakin kuin upea juhlasali. Taivumme moneksi ja toivommekin, että ihmiset huomaavat myös meidän pienemmät tilamme, joihin voi tulla viettämään vaikka 10 henkilön tilaisuuden.

Noin 30 henkilön juhliin sopivalla valoisalla Verannalla onkin vietetty monia pieniä perhejuhlia sekä muita kohtaamiskekkereitä. Monipuoliset kabinettitilat kutsuvat suojaisiin palavereihin, taikka vaikka luokkakokouksiin ja karonkan viettoon. Vaikka seiniltä tiiraavat monet historian hahmot ja arvokkaat herrat, niin kabineteista raikuu haastatteluhetkelläkin remakka nauru. Tunnelma on mutkaton ja rento.

– En tiedä minkälaista asiakaskuntamme on tuon oven ulkopuolella, mutta kun he astuvat tänne sisälle, Tammerin tunnelma astuu nopeasti heidän mieliinsä. Sen huomaa. He ovat ihan eri tavalla rentoja, Heikkilä kuvailee.

Tammerin suunnitteli kaupunginarkkitehti Bertel Strömmer. Siitä haluttiin alusta alkaen tehdä kansainvälinen luksushotelli, minkä piti näkyä kaikessa – aina ruokailuvälineitä myöten. Monet tuolloin Ranskasta tuoduista tyylihuonekaluista ja pöytähopeista ovat yhä hotellissa käytössä.

Tammerin tunnelma on ottanut Heikkilänkin tyystin valtaansa heti ensimmäisestä päivästä alkaen.

– Sain Jaanalta ensimmäisenä työpäivänä Tammerin historiikin ja luin sen yhdeltä istumalta. Täällä on tapahtunut hämmästyttäviä asioita. Mielestäni yksi huikeimmista on se, että täällä on ollut jopa Josephine Baker!

Maailmanmaineikas yhdysvaltalais-ranskalainen laulaja ja näyttämötaiteilija tuli tunnetuksi etenkin vaikuttavaliikkeisenä ja niukastikin pukeutuvana tanssijana.

Heikkilä täpinöi jo tulevaa Tampereen päivää 29.9., jolloin Tammerissa on avoimet ovet kaikkien kaupunkilaisten tulla ja tutustua. Ja huomata, kuinka matala se kynnys Tammerin tunnelmaan onkaan astua.

– Tampere tarvitsee tällaista helposti lähestyttävää glamouria! Haluamme tehdä Tammerin kaikille tamperelaisille tutuksi.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy