Kultainen Apina on kiistatta yksi mielenkiintoisimmista olutelämyksiä tarjoavista pubeista Tampereella. Ja nyt vuorossa on yksi olutmaailman mielenkiintoisimmista ja mielikuvituksellisimmista ilmiöistä: Omnipolloscope. Taas on mitä mainioin syy suunnata Hervantaan.

– Uusia oluitahan saapuu Hervantaan viikoittain, mutta tällä viikolla Kultaiseen Apinaan ollaan haluttu vielä erikoisempaa oluttapahtumaa: onnistuin hankkimaan meille kolmea erilaista olutta ruotsalaisen Omnipollo-panimon kertaluontoisesta Omnipolloscope-tapahtumasta, iloitsee Patrik Virtanen.

– Kyseiset oluet saavuttivat maailmalla todella kovan kysynnän ja hypen ympärilleen, kun ne julkaistiin. Ja onhan tuo kuitenkin ollut kahden vuoden pituinen projekti, johon ottaa osaa yli kymmenen maailman huippupanimoa.

Pubissa on tarjolla runsas valikoima Omnipollon muitakin oluita, joten hanoihin ja pullovalikoimiin saapuneista tuotteista ollaan innoissaan.

– Omnipollo oli sellainen panimo, joka viimeistään vei minut mukaan olutmaailmaan. Tämän panimon kattauksesta löytyy oluita, jotka ovat omia henkilökohtaisia suosikkijuomiani, tunnustaa Virtanen.

– Omnipollo valmistaa toinen toistaan hullumpia ja kokeellisempia oluita. Oikeastaan paha mennä mainitsemaan tiettyjä yksittäisiä asioita heidän oluistaan. Pääsääntöisesti ne ovat toinen toistaan mielikuvituksellisimpia ja erikoisempia. Oikeastaan kaikkea mahdollista, mitä vaan voi kuvitella, löytyy tämän panimon oluista!

Omnipollo onkin panimona luonut ympärilleen suuren suosiohumun. Oluet ovat hyvin haluttuja, ja olutfestivaaleilla niin Suomessa kuin myös ulkomailla Omnipollon myyntipisteen edessä on aina pitkä jono. Pelkkä panimon nimen mainitseminen saa osan olutharrastajista säkenöivän innostuneeksi. Oluet ovat toki laadukkaita ja ammattitaitoisesti tehtyjä, mutta panimo myös erottautuu joukosta todella värikkäästi.

– Esimerkisi olut, jossa oli maissia, croisantteja, rusinahilloa ja vaniljaa. Toisessa taas juustohampurilaisia ja ranskalaisia. Myös paljon makeita oluita löytyy, esimerkiksi vuoden verran viskitynnyrissä kypsynyt, lähes suklaakastiketta paksuudeltaan muistuttanut pikimusta olut, joka sisälsi hirveän määrän pannukakkuja ja vaahterasiirappia. On ollut Rocky Road -jäätelöä, pekoniburgereita, pekaanipiirakoita, rommikääretorttuja…. He olivat myös ensimmäinen panimo, joka valmisti olutta käyttäen siinä kauramaitoa. He kikkailevat paljon nykyään myös hedelmien ja marjojen kanssa valmistaen niistä hapanoluita, Virtanen valottaa.

Kyseisten oluiden kylkeen tulee tarjolle niin hanaan kuin pulloinakin myös muita olutherkkuja Omnipollo-panimolta.

– Eli jonkin tyylisestä hanavaltauksestahan tässä on kyse, myöntää Virtanen.

HANASSA

OMNIPOLLOSCOPE #1 RASPBERRIED/BLUEBERRIED/BLACKBERRIED WOOD AGED SOUR JAM 6,32% American Wild Ale
(Collab. American Solera, Brouwerij De Molen, Stillwater Artisanal, Crooked Stave Artisan Beer Project, Superstition Meadery, Side Project Brewing, Anchorage Brewing Company, Prairie Artisan Ales)

OMNIPOLLOSCOPE #4 NEVER MIAMI THUNDER LEMON MERINGUE MILKSHAKE RASPBERRY BLACKBERRY DOUBLE ICE CREAM LASSI GOSE 8%
(Collab. Stillwater Artisanal, Dugges Bryggeri, Buxton Brewery, Tired Hands Brewing, Crooked Stave Artisan Beer Project, The Veil Brewing Co.)

OMNIPOLLOSCOPE #5 FATAMOSAICDDHDREAMATOMICDOBISHREDDER IIIPA 10%
(Collab. Crooked Stave Artisan Beer Project, Anchorage Brewing Company, Monkish Brewing Co., Trillium Brewing Company, Stigbergets Bryggerim O/O Brewing, Cellarmaker Brewing Company, Equilibrium Brewery, The Veil Brewing, Cloudwater Brew Co.)

AON PECAN MUD CAKE STOUT 18 MONTHS BOURBON BARREL AGED (2019) 11%

APKALLU GALAXY CITRA PALE ALE 5,5%

+Mahdollisia Yllätystuotteita Tapahtuman Aikana

+Pullosta Ja Tölkeistä

 

Tapahtuma


Omnipollon hanavaltaus Tampereelle – täyslaidallinen olutnautiskelijoiden himoamia oluita Kultaisessa Apinassa

 to 12.9. alkaen
 12:00
 Hintaluokka: vapaa pääsy 
 Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Pub Kultainen Apina

Pub Kultainen Apina
 Insinöörinkatu 30
Tampere

 Hotellit läheisyydessä