Eväkäs alkuruoka-annos sisältää silakkaa kahdessa eri muodossa: hiillostettuna sekä lasimestarin silakkana. Lisäksi lautaselta löytyy tyrnipannacotta ja salaatti retikasta, purjosta, paahdetuista aniksensiemenistä sekä marinoidusta tyrnistä.

Tiiliholvi riehaantui riistaisen villeistä raaka-aineista. Pietari Parkkosen johtama uudistunut keittiötiimi on laatinut annoskimaraan mm. oodin silakalle sekä tyrnille. Raaka-ainerakkautta tunnustetaan myös villisorsan ja kirsikan muodossa, laukonpeuraisesta osso bucosta puhumattakaan.

– Meiltä on toivottu riistaa jo kovasti ja nyt sitä on listalle tullut: villisorsaa, laukonpeuraa ja poroa. Peurasta hyödynnetään nyt vähän poikkeuksellisempia ruhonosia, sillä se tulee tarjolle osso bucon sekä sisäpaistin muodossa, ravintolapäällikkö Sami Mäyrä kertoilee.

Tiiliholvin keittiömestari Pietari Parkkonen.

Alkuruoka-annoksellinen silakkaa ja tyrniä sisältää silakkaa kahdessa eri muodossa: hiillostettuna sekä lasimestarin silakkana. Lisäksi lautaselta löytyy tyrnipannacotta ja salaatti retikasta, purjosta, paahdetuista aniksensiemenistä sekä marinoidusta tyrnistä.

– Olemme vuosien mittaan leikitelleen tyrnin ja kalan yhdistelmillä. Se on ollut hyvin antoisaa. Pannacotassa on kalalientä, tyrniä ja kermaa. Pelkästään maistettuna se maistuu vähän hämärältä, mutta kokonaisuutena yhdessä kalan kanssa maistettuna se toimii, Parkkonen myhäilee.

Parkkosen piti valaa comboa aiemmin kokeilemattomiin kokkeihin uskoa yhdistelmän toimivuudesta, mutta maistellessa eväkkäät tyrnitaivaat avautuivat heillekin. Tyrnipannacottaa kannattaa siis maistella nimenomaan samassa haarukallisessa kalaisten komponenttien kanssa makunautinnon maksimoimiseksi.

Villisorsan ja kirsikan rakkaus viimeistellään kirsikkaisella kastikkeella. Lautaselle on aseteltu villisorsan rintaa, salaatti durumvehnästä ja kyssäkaalista sekä paahdettua maa-artisokkaa, joka on pyöritelty kuivatussa kirsikassa.

Sorsan ja kirsikan liitto on rakkaudella silattu. Lautaselta löytyy villisorsan rintaa, kirsikkakastiketta, salaatti durumvehnästä ja kyssäkaalista sekä paahdettua maa-artisokkaa, joka on pyöritelty kuivatussa kirsikassa. Paikallisen sorsan saatavuus on parhaillaan sen verran epävarmaa, että näin uuden menun alkutaipaleelle villisorsaa päätettiin tilata Iso-Britanniasta.

– Mutta heti kun kalastaja-metsästäjämme vaan alkaa sorsia ampua, saamme niitä häneltä sitten, kertoo Parkkonen.

Tiiliholvin keittiössä puhaltavat uudet tuulet muutenkin kuin menun muodossa. Osa kovan luokan kokkiporukasta on lähtenyt kohti uusia haasteita.

– Henkilökunta on vähän vaihtunut, mutta olemme onneksi saaneet keittiömestaritaustaisia huipputyyppejä tilalle. Keväällä tiimiin tuli Aliisa Salminen ja ihan hiljattain Johanna Palo. On piristävää saada uutta verta ja uusia ideoita keittiöön. Innolla odotan tulevia yhteisiä vuosia!

Kesän aikana keittiössä touhuttiin myös teknisiä uudistuksia, kun kaasupiisistä luovuttiin ja siirryttiin käyttämään induktioliesiä. Laitekantaa uusittiin muutenkin, mikä innostaa keittiötiimiä entisestään. Myös salin ja etenkin sisäänkäynnin tuntumassa on uudistettu ravintolan ilmettä valoisammaksi

VARAA PÖYTÄ

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat: Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Tiiliholvin vorschmack on uuden à la carten kruunupää – Myös lounas uudistui monipuolisemmaksi

Tiiliholvin à la carte on uudistunut tuoden annoskuvioihin tullessaan esimerkiksi vorschmackin. Tiiliholvin keittiötiimin versioimana se on anjovis-perunapyreen, helmisipuleiden sekä punajuuren kruunaama mallaskastikkeinen rilletteilmestys. – Olemme...
Ravintola Tiiliholvi

2 syö ja 1 maksaa Tiiliholvin yllätysmenun hiihtolomaviikolla 24.-29.2.2020

Tiiliholvin yllätysmenu on ollut kestosuosikki jo usean vuoden ajan. Hiihtolomaviikolla ravintola hemmottelee asiakkaitaan tarjoamalla neljän ruokalajin yllätysmenun kahdelle yhden hinnalla. Eli 2 syö, 1...

Onko teillä kova, kantava ääni? – Tiiliholvin kabineteissa voit pitää hauskaa pikkujouluissa

Viisikymmenvuotias Ravintola Tiiliholvi on loistava juhlapaikka, jossa hauskanpitoon suorastaan kehotetaan. Pikkujoulukaudella ravintolajuhlintaan saa kuulua remakkakin ilonpito. Kellariravintolasta löytyy neljä kabinettia, joiden punatiilistä ladotut massiiviset seinät...