Keittiöpäällikkö Petri Salomäki vastaa niin Frans & Marien, Ballroomin kuin Masuunin keittiöstäkin.

Original Sokos Hotel Ilves sai tiimiinsä uuden keittiöpäällikkötekijän, kun Vaasasta saapunut Petri Salomäki siirtyi Frans & Marien, Ball Roomin ja Masuunin keittiöitä ohjastamaan. Tampereelle miehen houkutti ennen kaikkea rakkaus, mutta myös legendaarinen hotelli Ilves.

Salomäki on ollut aikanaan Helsingin hotelli Hesperiassa töissä. Jo siltä ajalta hän muistaa Ilveksen legendaarisena ja hienona hotellina.

– Tänne oli hienoa tulla töihin. Ilves on legendaarinen hotelli ja meillä on hyvä henki. Täällä on vielä töissä sellaisia henkilöitä, jotka ovat olleet talossa ihan alusta asti. Vanhemmat työntekijät opastavat nuorempia. Se on mielestäni hienoa, toteaa Salomäki hymyillen.

Vaasassa mies oli mukana niin suurissa kokonaisuuksissa kuin suurissa uudistuksissakin. Myös muualla kuin Sokotelilla.

– Olen esimerkiksi vetänyt sellaista kokonaisuutta, jossa kolmen à la carte -ravintolan ruoat lähtevät samasta luukusta ja ollut mukana uudistamassa suuria kokonaisuuksia. Prosessien yhdistäminen onkin vahvuuksiani.

Mukanaan Salomäki tuo paitsi vahvaa osaamista suurien kokonaisuuksien hallitsemisesta, myös uteliaisuutta uusille, kansainvälisille makukuvioille. Masuunin ja Ballroomin ryhmämenut laitetaankin aivan uusiksi.

– Haluan tuoda tähän taloon myös uutta ruokanäkemystä. Tulemme panostamaan siihen, että tarjoamme kansainvälistä, mielenkiintoista ja laadukasta ruokaa. Voimme yhdistää ja sekoittaa itää ja länttä, kuten aasialaisia ja skandinaavisia tai vaikka välimerellisiä makuja. Ei kuitenkaan niin, että loisimme jotain uusia tosi hurjia makuja tai käyttäisimme ulkomaisia raaka-aineita, vaan omia suomalaisia raaka-aineita hyödyntäen.

Salomäki saapui Ilvekseen vuoden 2019 kesäkuussa. Vaasasta miehen Tampereelle toi rakkaus.

– Rakkaus löytyi Tampereelta ja sen perässä tänne tulin. En olisi muuten Vaasasta lähtenytkään, sillä minulla oli hyvä työpaikka ja elämä siellä.

Tampere olikin Salomäelle melko suuri tuntematon ja vahvoja ennakkoluulojakin oli. Kaupunki sai ne kuitenkin nopsaan murtumaan.

– Tamperehan on kuin Helsinki minikoossa, mutta himpun verran mukavampi. Tämä on kansainvälinen ja kehittyvä kaupunki, kasvukeskus, jossa on todella paljon tekemistä ihan joka viikolle. Etenkin musiikkiin liittyviä ravintolatapahtumia on paljon erilaisissa genreissä. Ja teatterit siihen vielä päälle. Lisäksi porukka on juttelevaista, leppoisaa ja auttavaista. Näen Tampereen ihan täysin uudessa valossa. En vaihtaisi tätä enää mihinkään!

Myös kaupungin laaja ja monipuolinen ravintolakirjo saa Salomäeltä kiitosta.

– Ravintolatarjontaa on todella paljon ja paikat ovat hyvin erilaisia. Tästä kaupungista saa runsaasti erilaisia makuja irti. Ihmettelen, jos täältä ei löydä suosikkiravintoloita.

Mainioon tarjontaan nähden Salomäki harmittelee tamperelaisen ravintolakulttuurin sitä piirrettä, että ravintolapalveluita käytetään etenkin arkena harvakseltaan.

– Helsingissä ja Vaasassa ihmiset ovat tottuneet käymään paljon ravintoloissa syömässä myös viikolla ja muutenkin kuin juhlapäivinä. Monet ravintolat ovat ihan täynnä arki-iltoinakin. Tampereella en oikein ole nähnyt sellaista samassa mittakaavassa. Toki ravintolakulttuuri tulee varmasti täälläkin muuttumaan, uskoo Salomäki.

Teksti ja kuva: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Ravintola Masuuni ja siihen liittyvät juhlatilat, kuten Ball Room sijaitsevat erillisessä rakennusosassa. Masuunin ikkunasta avautuu maisema Tammerkoskelle. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi

LUE MYÖS

Hotel Ilveksen uusi keittiöpäällikkö Petri Salomäki rakastui tamperelaiseen ja Tampereeseen

Original Sokos Hotel Ilves sai tiimiinsä uuden keittiöpäällikkötekijän, kun Vaasasta saapunut Petri Salomäki siirtyi Frans & Marien, Ball Roomin ja Masuunin keittiöitä ohjastamaan. Tampereelle miehen...
Ravintola Lynx Bar & Cafe

AVATAAN UUDISTETTUNA: Ilveksen kattosauna avaa näkymät Tammerkosken kansallismaisemiin ja tarjoaa haltioittavia yllätysmomentteja

TAMPERELAINEN MAAMERKKI ORIGINAL SOKOS HOTEL ILVES KÄY LÄPI MITTAVIA UUDISTUSTÖITÄ Peruskorjauksen ohella kaikki talon hotellihuoneet sekä aula-, kokous- ja ravintolatilat uudistetaan. Työt valmistuvat arvion mukaan...
Ravintola Masuuni

Masuuni avautuu liha-antimia avotuligrillistä ammentaen – Keittiömestari liekeissä

Tovin ainoastaan tilausravintolana toiminut Masuuni avautuu jälleen myös iltaravintolana 11.9. alkaen. Luvassa on uusia kuumia annoskuvioita, sillä keittiöön saadaan hulppea avotuligrilli keittiömestari Jani Salmelan...