Vuoropäällikkö Teija Sinisalo pyrkii koko ajan kehittymään työssään, minkä takia hän tekee välillä pieniä työpyrähdyksiä toisiin ravintoloihin. Viime vuonna hän teki parin viikon työrupeaman juuri Vuoden Ravintolaksi valitussa Aanaarissa, Inarissa.

Ravintola Tampellan uudistunut à la carte nostaa entistä enemmän makuklassikoita tarjontaan. Annokset luodaan kuitenkin Tampellan tyyliin sopiviksi modernein ottein. Niitä pöytiin tarjoilee tykätty vuoropäällikkö Teija Sinisalo, Tampellan tarkkavaistoinen saliosaaja.

Tampellan à la cartella on uusia annoksia, joista tulee klassikkoisia makumuistoja mieleen.

– Tällaisissa puitteissa ovat klassikot aina mielessä. Purimme kuitenkin annokset komponenttitasolle ja teimme niistä oman modernin tulkintamme, ravintolapäällikkö Lasse Haapa kuvailee.

Pikku-Ruskon possua -annoksessa on wieninleikkeen maut modernissa muodossa.

Esimerkiksi wieninleikkeen makumaailma aukeaa possuannoksessa, jossa on yön yli haudutettua, prässättyä ja rapeaksi paistettua porsaanniskaa, punaviinikastiketta, perunakroketti, hiiligrillissä pyörähtänyt puolikas sitruuna sekä kaprisvoita ja anjovis-crumblea. Vispipuuro taas on saanut ylleen ruiscrumblea, maitojäätelöä ja puolukkamarenkia. Kovasti kiitellystä annoksesta tulee monelle lapsuus mieleen – ihan niin kuin Tampellan henkilökunnallekin.

Uudet viikonloppumenut seuraavat tiiviisti sesonkeja

Asiakkaille taajaan vaihtuvaisia makuelämyksiä tarjotakseen ja sesonkeja tarkemmin seuraillakseen Tampella on ottanut à la carten rinnalle vaihtuvat viikonloppumenut.

– Tänä vuonna seuraamme entistä tiiviimmin gastronomista kalenteria viikonloppumenujen kautta. Esimerkiksi viime viikonloppuna meillä oli madekeittoa, hevosenlihaa ja uunijäätelöä. Näillä vaihtuvilla menuilla haluamme tarjota myös asiakkaille mielenkiintoisia uusia makuja ja toisaalta henkilökunnalle piristävää uutta haastetta, Haapa kertoo.

Vain viikonlopun voimassa oleva menu mahdollistaa myös pienempien, mielenkiintoisten raaka-aine-erien hyödyntämisen.

Tampellassa vieraita palvelee muiden muassa vuoropäällikkö Teija Sinisalo, joka on ollut Tampellassa töissä miltei ravintolan avaamisesta asti.

– Tampella on minulle kuin oma rakas lapsi, jonka kasvua on saanut seurata. Meillä on täällä hyvä tiimi ja hyvä yhteys salin sekä keittiön välillä. Ja kun olemme yksityisomisteinen ravintola, meillä on oma vapaus toimia ja tehdä. Asiakkaat ovat kyllä Tampellassa parasta, Sinisalo kuvailee.

– Teija on välitön, läsnäoleva ja hän kykenee reagoimaan asiakkaan pyyntöihin ihan uskomattomalla tavalla, Haapa kiittelee.

Sinisalo pyrkii myös koko ajan kehittymään työssään, minkä takia hän tekee välillä pyrähdyksiä toisiin ravintoloihin. Viime vuonna hän teki parin viikon työrupeaman juuri Vuoden Ravintolaksi 2020 valitussa Aanaarissa, Inarissa.

– Työskentelin Aanaarissa joulun ja uudenvuoden seudun. Siellä oppi niin paljon! Todella paljon kansainvälisiä asiakkaita ja keittiön sekä salin kielenä englanti. Ja onhan Heikki Nikula ihan nero keittiössä! Moni epäili, että väsytän itseni menemällä sinne töihin heti rankan pikkujoulukauden jälkeen, mutta työ Aanaarissa antoikin paljon energiaa ja voimavaroja, Sinisalo kuvailee ja kiittelee Tampellan antamaa tilaisuutta käydä ammentamassa työkokemuksia muissa ravintoloissa.

Myös Tampellassa vierailee paljon ulkomaisia, makuvetoisia vieraita.

– Kun tulin takaisin Tampellaan, täällä olikin asiakkaina sama yhdysvaltalaispariskunta, jota olin palvellut edellisellä viikolla Aanaarissa. He kysyivät heti, että olenkos ollut Lapissa viime aikoina, Sinisalo kertoo hymyillen.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Valonkehrän Vispipuuroa. Annoksessa on vispipuuroa, maitojäätelöä, puolukkamarenkia ja ruiscrumblea.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Tampellan suvi starttasi uusin kesäisin makukuvioin

Ravintola Tampella avautui kesään uudistunein annoksin, joita voi nauttia myös hulppeamaisemaisella terassilla koko makuvalikoiman mitalta. Ruoka-annoksista juomiin, tietenkin. Tampellan Lasset, keittiömestari Lasse Niemelä ja ravintolapäällikkö...
video

Finlaysonin alueen Kotkankalliolta vartioidaan Tammerkosken kansallismaisemaa

Näsijärven rantakalliolla Finlaysonin Palatsin puistossa on komea kotka, jonka siipien kärkiväli on yli neljä metriä. Kansallismaisemista, aivan Tammerkosken niskalla sijaitseva Kotkankallio on yksi Tampereen...

Tampellassa viikonloppumenuja ja uudenlaisia klassikoita – Teija Sinisalo kehittää alati ammattitaitoaan

Ravintola Tampellan uudistunut à la carte nostaa entistä enemmän makuklassikoita tarjontaan. Annokset luodaan kuitenkin Tampellan tyyliin sopiviksi modernein ottein. Niitä pöytiin tarjoilee tykätty vuoropäällikkö...