Olemme saaneet useita kyselyjä joulunajan ravintolatarjonnasta ja tutkimme asiaa tarkemmin. Kysyimme ravintoloilta, onko suosio joulun viettämiseen ravintoloissa kasvanut viime vuosina ja mitä asiakkaat ovat tuumanneet asiasta.

HUOM! Tätä juttua päivitetään säännöllisesti. Tiedot kannattaa siitäkin huolimatta varmistaa omista lähteistään.

Useat hotellien yhteydessä toimivat ravintolat, kuten Grand Hotel Tammerin Bistro Tammer ja Vaihmalan Hovin bistro ovat avoinna joko jouluaattona, joulupäivänä tai kumpanakin.

Tänä vuonna myös yksityiset ravintolat pitävät oviaan avoinna joulun aikaan. Näitä ovat ainakin jouluaattona palveleva Tiiliholvi.

1Tiiliholvi

Ravintola Tiiliholvi on poikkeuksellisesti tänä vuonna avoinna myös jouluaattona. Tarjolla on jouluateria, jonka pää- ja jälkiruoat tarjoillaan pöytiin. Tiiliholvi on myös tunnettu loistavista kabineteistaan, joissa voi ruokailla omassa rauhassaan.

2022
Pe 23.12 klo 11 – 19
Jouluaatto 24.12 klo 13 -20

2Saivo

Ravintola Saivo Kitchen & Bar

Uutuushotelli Lapland Hotels Arenan ravintola Saivo on avoinna jouluaattona 2022. Jouluaaton juhlapöytä on katettuna klo 14 – 21.

Pöytävarauksen tekeminen onnistuu tästä osoitteesta.

3Dabbal

Dabbal ravintola Tampere
Joulun tunnelma sopii hienosti lappilaishenkiseen ravintolaan. Kitchen & Bar Dabbal on tuttuun tapaan tänäkin jouluna avoinna aattona tarjoten herkkuja juhlapöydästään.

Tarjolla on pohjoisia raaka-aineita ja marjoja ja tietysti Lapin rieskaa. Lappilainen jouluruoka ylitse muiden on poronkäristys puolukan ja suokakurkkujen kera.

– Jouluaaton varaustilanne näyttää todella hyvältä. Yhä useammat ihmiset haluavat tulla valmiiseen joulupöytään. Paljon on tullut hyvää palautetta joulupöydästä. Varsinkin kalat ovat keränneet kehuja, kertoo keittiömestari Janne Kostamo Kitchen & Bar Dabbalista.

Lapland Hotels Tampereen ravintola Dabbal on avoinna jouluna 2022. Dabbalin jouluaaton päivällinen tarjoillaan klo 13-20.

Vaihmalan Hovi on avoinna vuoden jokaisena päivänä. Se on melko loistelias lupaus Lempäälässä maalaismaisemissa toimivalle kartanoravintolalle. Jouluaaton vietosta Vaihmalan Hovissa on tullut viime vuosina perinne.

– Varsinkin jouluaaton illallisen suosio ollut kovassa nousussa viime vuosina ja paikat on ennakolta varattu lähes loppuun. Asiakkailta yleisimmin saatu kommentti on, että ihanaa kun voi tulla valmiiseen pöytään, voi syödä herkkuja kaikessa rauhassa ja jatkaa aaton viettoa puhtaassa kodissa, eikä tarvitse enää keittiössä tiskata astiavuoria. Myös joulupukin vierailu hoituu meillä, paljastaa ravintoloitsija Noona Rissanen.

Jouluna 2022 Vaihmalassa jouluaattona 24.12 on luvassa illallista noutopöydästä. Vuoden 2022 jouluillalliseen voi tiedustella peruutuspaikkoja. Joulupäivänä on brunssia ja lounasta. Tapaninpäivänä 26.12. ravintola sulkee ovensa brunssin jälkeen.

Katso Vaihmalan Hovin joulupaketti ja joulunaika tarkemmin kotisivuilta:

https://vaihmalanhovi.fi/ajankohtaista/joululounaat-ja-joulun-aika-vaihmalassa/

https://vaihmalanhovi.fi/ajankohtaista/joulun-vietto-vaihmalassa/

 

5Tunnelmallinen joulu Grand Hotel Tammerissa

Grand Hotel Tammerin joulukuusi on jo tuotu hotellin pihaan. Tänä vuonna hotellissa juhlitaan joulua Tammerin juhlasaliSSA sekä sen Bistro Tammerissa.

Tammerin joulu on juhla täynnä tunnelmaa ja perinteitä, rauhoittumista ja yhdessä vietettyä laatuaikaa. Joulun aikana pääsee nauttimaan kuusen tuoksusta, kynttilän loisteesta aidosti kiireettömässä ilmapiirissä.

Jouluaatto Bistro Tammerissa

Grand Hotel Tammerin jouluaaton juhlabuffet

6Ilveksen perinteinen jouluaaton buffet

Ilveksen perinteinen jouluaaton buffet

Kuvaaja: Aki Rask / Akifoto Oy

Myös Tornissa kaupunkijoulu Tampereella onnistuu. Hotelli on jouluna avoinna ja ravintolat Grill It! ja Moro Sky Bar palvelevat joulunpyhinä.

Hotellista vihjaillaan, että pukkikin piipahtaisi Tornissa. Moro Sky Bar on loistava paikka poiketa lämmittävälle glögille ihastelemaan Tampereen maisemia.

Grill it! -ra­vin­to­la on avoin­na koko jou­lun ajan, ja jou­lu­aat­to­na pöy­tään ka­te­taan mo­ni­puo­li­nen buf­fet.

24.12.2022 Jou­lu­aa­ton buf­fet 

jouluaattona kello 15–21 jolloin pöytään katetaan makoisa ja monipuolinen buffet. Jouluaaton buffet on hinnaltaan 65€ / hlö, ( Lapset 1-15v 1€/ikävuosi, 15-18V -50%).

8Joulu Tampereen Kylpylässä

Tampereen Kylpylä ja sen saunaosasto ovat avoinna päivittäin myös juhlapyhinä. Holiday Club Tampereen Kylpylän ravintolat palvelevat kaupunkijoulun viettäjiä.

PÄIVITÄMME TIETOA: VIIME VUONNA: Holiday Club Tampereen kylpylän ravintola Cotton tarjoilee joulukattaukset jouluaattona 24.12. klo 13:30, 15:30, 17:30 ja 19:30.

Katso tarkemmat tiedot: https://www.holidayclubresorts.com/fi/kohteet/tampereen-kylpyla/ravintolat/

 

9Scandic Tampere City Jouluna 2022

Myös Scandic Tampere Cityn ravintola Be Calm & buzz on jouluaattona avoinna.

24.12 Online-pöytävaraus