Olemme saaneet useita kyselyjä joulunajan ravintolatarjonnasta ja tutkimme asiaa tarkemmin. Kysyimme ravintoloilta, onko suosio joulun viettämiseen ravintoloissa kasvanut viime vuosina ja mitä asiakkaat ovat tuumanneet asiasta. Jotkut hotellien yhteydessä toimivat ravintolat, kuten Lapland Hotel Tampereen  Dabbal ja Grand Hotel Tammerin Bistro Tammer ja Vaihmalan Hovin bistro ovat avoinna joko jouluaattona, joulupäivänä tai kumpanakin. Tänä vuonna myös jotkut muutkin ravintolat pitävät oviaan avoinna joulun aikaan. Näitä ovat ainakin jouluaattona palveleva Tiiliholvi ja melkein koko jouluviikonlopun palveleva Panimoravintola Plevna.

1Tiiliholvi

Ravintola Tiiliholvi on poikkeuksellisesti tänä vuonna avoinna myös jouluaattona. Tarjolla on jouluateria, jonka pää- ja jälkiruoat tarjoillaan pöytiin. Tiiliholvi on myös tunnettu loistavista kabineteistaan, joissa voi ruokailla omassa rauhassaan.

2Panimoravintola Plevna

Panimoravintola Plevna

Panimoravintola Plevnassa joulunvietto jatkuu läpi joulun ja se tarjoilee myös á la carte -annoksia jouluaattoa lukuunottamatta:

ke 23.12 11-21 á la carte tarjolla
to 24.12 12-19 jolloin tarjolla joululounaan pöytä lisättynä Plevnan makkarakimaralla
pe 25.12 15-23 á la carte
la 26.12 12-23 á la carte

3Dabbal

Dabbal ravintola Tampere
Joulun tunnelma sopii hienosti lappilaishenkiseen ravintolaan. Kitchen & Bar Dabbal on tuttuun tapaan tänäkin jouluna avoinna aattona tarjoten herkkuja juhlapöydästään.

Tarjolla on pohjoisia raaka-aineita ja marjoja ja tietysti Lapin rieskaa. Lappilainen jouluruoka ylitse muiden on poronkäristys puolukan ja suokakurkkujen kera.

– Jouluaaton varaustilanne näyttää todella hyvältä. Yhä useammat ihmiset haluavat tulla valmiiseen joulupöytään. Paljon on tullut hyvää palautetta joulupöydästä. Varsinkin kalat ovat keränneet kehuja, kertoo keittiömestari Janne Kostamo Kitchen & Bar Dabbalista.

24.12. Jouluaaton Juhlapöytä klo 13-21

on avoinna vuoden jokaisena päivänä. Se on melko loistelias lupaus Lempäälässä maalaismaisemissa toimivalle kartanoravintolalle. Jouluaaton kysyntä yllätti Vaihmalan Hovissa viime vuonna ja tänä vuonna perinteistä joulua vietetään taas.

– Meilläkin on varsinkin jouluaaton illallisen suosio ollut kovassa nousussa viime vuosina. viime vuonna (2019) paikat oli ennakolta varattu lähes loppuun. Asiakkailta yleisimmin saatu kommentti on, että ihanaa kun voi tulla valmiiseen pöytään, voi syödä herkkuja kaikessa rauhassa ja jatkaa aaton viettoa puhtaassa kodissa, eikä tarvitse enää keittiössä tiskata astiavuoria. Myös joulupukin vierailu hoituu meillä, paljastaa ravintoloitsija Noona Rissanen.

Katso Vaihmalan Hovin joulupaketti ja joulunaika tarkemmin kotisivuilta: https://vaihmalanhovi.fi/ajankohtaista/joululounaat-ja-joulun-aika-vaihmalassa/

Lue lisää Fb-sivuilta

 

5Tunnelmallinen joulu Grand Hotel Tammerissa

Grand Hotel Tammerin joulukuusi on jo tuotu hotellin pihaan. Tänä vuonna hotellissa juhlitaan joulua Tammerin juhlasalin aamiaisella sekä sen Bistro Tammerissa.

Tammerin joulu on juhla täynnä tunnelmaa ja perinteitä, rauhoittumista ja yhdessä vietettyä laatuaikaa. Joulun aikana pääsee nauttimaan kuusen tuoksusta, kynttilän loisteesta aidosti kiireettömässä ilmapiirissä.

Jouluaatto Bistro Tammerissa

Bistro Tammerin jouluviikon aukiolot:

to 24.12. klo 12>
pe 25.12. klo 16-22
la 26.12. klo 16-22
su 27.12. klo 14 – 18

 

Kuvaaja: Aki Rask / Akifoto Oy

Myös Tornissa kaupunkijoulu Tampereella onnistuu. Hotelli on jouluna avoinna ja ravintolat Grill It! ja Moro Sky Bar palvelevat joulunpyhinä.

Hotellista vihjaillaan, että pukkikin piipahtaisi Tornissa. Moro Sky Bar on loistava paikka poiketa lämmittävälle glögille ihastelemaan Tampereen maisemia.

Grill it! -ra­vin­to­la on avoin­na koko jou­lun ajan, ja jou­lu­aat­to­na pöy­tään ka­te­taan mo­ni­puo­li­nen buf­fet.

24.12. Jou­lu­aa­ton buf­fet 

Muina päi­vi­nä ra­vin­to­las­sa à la carte -lis­ta

7Joulu Tampereen Kylpylässä

Tampereen Kylpylä ja sen saunaosasto ovat avoinna päivittäin myös juhlapyhinä. Holiday Club Tampereen Kylpylän ravintolat palvelevat kaupunkijoulun viettäjiä.

Holiday Club Tampereen kylpylän ravintola Cotton tarjoilee joulukattaukset jouluaattona 24.12. klo 13:30, 15:30, 17:30 ja 19:30.

Katso tarkemmat tiedot: https://www.holidayclubresorts.com/fi/kohteet/tampereen-kylpyla/ravintolat/

 

8Scandic Tampere City Jouluna

Myös Scandic Tampere Cityn uutuusravintola Be Calm & buzz on joulun aikoihin avoinna.

24.12 ja 25.12 joulubuffa 42 €/hlö