Kesällä katuruoka on omimmillaan. Parhaat paikat nauttia edullisia ja laadukkaita katuruoka-annoksia löytyvät mm. Tampereen Kauppahallista, Laukontorilta ja Kyttälän ravintolakeskittymästä. Alkukesästä avannut Haikan Grilli on ollut menestys ja nyt myös Hämeenpuistosta uusine katukeittiökojuineen on muodostumassa entistä herkumpi kesäruokakeidas.

Hämeenpuistossa avautui juhannuksen jälkeen uusi katuruokakokonaisuus, jossa toimii mm. torstaina avaava Los Pollos -kanaravintola sekä Gastropubien oma currywurst-paikka, Curry 23 sekä mm. Street Pitas. Asiasta tiedotetaan tällä viikolla vielä tarkemmin. Katuköökkikimara tuo nyt jo eläväiseen puistoon mukavaa lisäpöhinää ja tekee siitä tämän kesän ehdottoman katuruokahubin yhdessä Rillingin ja UkkoMetson terassin kanssa.

Juttua päivitetään juhannuksen jälkeen vielä lisää! Kerro meille omat vinkkisi.

 

Katuruokaa ja katuköökkejä Tampereella

1RILLINKI | HÄMEENPUISTO

Avoinna säiden salliessa päivittäin klo 12 alkaensäävarauksella
Tarkista aukiolot: https://www.facebook.com/rillinki

Rillinki on tänäkin kesänä Gastropubien kesäkeidas, josta voi napata tötteröllisen ranskanperunoita mukaan vaikka koiraa ulkoiluttaessa tai istua kaikessa rauhassa syömään. Tarjolla on myös saksalaistyylistä currywurstia, fish ’n’ chipsejä ja vegaanisia korealaistyyppisiä siipiä. Juomatuotteena löytyy mm. Gastropubien oman Nordic Brewery -panimon oluita. Juomaherkkujen ulosmyyntiä Rillingissä ei ole, mutta niitä voit hakea läheisistä sisarravintoloista Tuulensuusta tai Kaksista Kasvoista.

Hintaesimerkkejä: Currywurst 4,00€, Viivet 5,50 (pieni annos korealaistyyppisiä vegaanisia siipiä), fish ’n’ chips 12,50

2HAIKAN GRILLI & RUOKAPALVELU | PIRKKALA

Haikan Grillille on helppo poiketa keskustastakin Nyssen kyydeillä 1 ja 65 esimerkiksi Tampereen keskustasta, Nokialta ja Hervannasta. Kuva Toni Honko, Kohokohdat.fi

Haikan Grillillä erikoisiltoja ja erikoisosaajia – Pasi Mamia ravintolapäällikköohjissa

3OHANA | KAUPPAHALLI

Avoinna ma-pe 10:30-16:45, la 10:30-15:45

Kauppahallista löytyy modernia katuruokaa tarjoileva torikeittiö. Kaupungin parhaan burgerin 2016 ja 2017 titteliä kantava Ohana Grille on Cafe Pispalan ravintoloitsija Vesa Leppälän ravintolakokonaisuus. Se on noussut purilaisten purijoiden keskuudessa jo melkeinpä kulttiasemaan.

 

4PUREBITE | KOSKIKESKUSTA VASTAPÄÄTÄ

Avoinna ma-to 10:30-20, pe 10:30-21, la 12-21, su 12-18

Thai-wokit ovat Thaimaan lahja kadulla syötävien herkkujen saralla. Tässä tapauksessa ruoka syntyy kylläkin kivijalkaravintolan keittiössä, mutta aidon thaimaalaissyntyisen ravintoloitsija-keittiömestarin käsistä. Purebiten ruoat ovat tampereella myytävästä katuruoasta siitä terveellisimmästä ja raikkaimmasta päästä. Tarjolla on toki lihaisiakin salaatteja. Kesällä näitä herkkuja voi nautiskella myös terassilla tai vaikkapa läheisessä Koskipuistossa (ei terassia kesällä 2020). Ravintolasta löytyy myös paikallispanimoiden tuotteita.

Thai-wokit 13,90, Lämpimät salaatit 15,50

5LOS POLLOS | KOSKIKESKUS, HATANPÄÄN VALTATIEN ALLA

Avoinna ma-ti-11-15, ke-to 11-20, pe 11-22, la 12-22, su 13-17

Toinen Koskikeskuksen tuntumassa toimiva katuruokabaari, Los Pollos, löytyy kadun alta Otavalan tunnelista. Sen tuotteina ovat erityisesti espanjalaistyyliset katuruoat. Toni Leskisen kanaravintolassa tirisee ja vartaassa pyörii mehevä pollo poikineen. Viimeistään nyt on kaikille selvää, että rennosti napsuteltava kana on paljon muutakin kuin siipiä – myös niitä on muuten nykyään tarjolla. Los Pollos

Lue lisää: Los Pollos on avattu – vartaassa pyörii mehevä kana katraineen

Hintaesimerkkejä: 1/4 kananpoika (avotuligrillattu) 16,90€, Lihaisat siivet 10 kpl 10,00€, Kanadöner 17,90, Dönerpita 10,90€ Churrot 8,50€

6JÖRN’S DÖNER | LAUKONTORILLA

Katuruokaa Tampereella - Jörn's Döner

Avoinna Kesällä 2020 ti-pe 10.45-17.30, la 12-17.30
katso menu kotisivuilta

Ruoka: Tuoreista raaka-aineista valmistettua berliiniläistä kanadöneriä.

Tampereen parhaaksi katuruokapaikaksikin äänestetty Jörn’s Döner palvelee jälleen Laukontorilla. Ruokaa saa mukaan suoraan ruokavaunusta.

Lue lisää: Kebab Tampere: Jörn’s Döner on saanut kebabkansan polvilleen Laukontorilla

Hintaluokka

 

7NAKKIFAKIIRI | KESKUSTORILLA

Avoinna Kesän 2020 ajan nakkeja on tarjolla ainakin perjantai- ja lauantai-iltaisin

Kun nakista ja yöruokailusta on kysymys ja on viikonloppu, Tampereella on helppo suunnata kaiken keskiöön Keskustorille. Pyörillä siirrettävä höyrymakkaroita ja -nakkeja myyvä ravintola on yksi kaupungin legendaarisimpia katuköökkejä. Nakit ja höyrylenkki ovat kotimaisten perheyhtiöiden tuotteita: Tampereen Lihajalostamon ja Poutun (vegenakit).

Nakkifakiiri sai kesällä 2020 uudet omistajat ja nykyisin toimintaa pyörittävän Setlementti Tampere ry:n mukaan Tampereen katuruoka- ja kaupunkikulttuuriperintöä vaalitaan edelleen asiakkaita arvostavasti. Ympäristö- ja ilmastovastuullisena toimijana valikoimiin on otettiin myös vegenakki.

Hintaluokka €

 

8TOM & CRILL | FOOD TRUCK

Avoinna vaihtelevissa paikoissa säävarauksella
Tarkista aukiolot ja paikat: https://www.facebook.com/TomCrill-218884218181344/

Ruoka: Yön yli hautunutta häränrintaa, avotulella grillattua broilerin rintafileetä, ylikypsää possunniskaa, lämminsavulohta, ciabattaa Kangasalta…

Tom & Crill pistää parilat kuumiksi kesäaikaan monessakin paikassa, sillä Food Truck voi pysähtyä melkein minne vain. Alkukesästä auto on ollut parkissa Lielahdessa sekä uutukaisbistro Caquen pihassa.

Hinnat: edullinen

Lue lisää: Tom & Crill kokkaa Laukontorilla lihaisia ja kalaisia katuruokapurtaviaan