Kesällä katuruoka on omimmillaan. Parhaat paikat nauttia edullisia ja laadukkaita katuruoka-annoksia löytyvät mm. Tampereen Kauppahallista, Laukontorilta ja Kyttälän ravintolakeskittymästä. Myös Hämeenpuistosta on muodostunut uusi herkkukeidas. Aivan Hämeenkadunkin varrelta löytyy hyviä katuruokapaikkoja. Aitoa katuruokaa pitää saada nopeasti ja mieluusti heti suoraan tiskiltä huurteisen kera!

TOM & CRILL | LAUKONTORILLA

Avoinna pääsääntöisin arkisin 11-14 säävarauksella | Tarkista aukiolot: https://www.facebook.com/TomCrill-218884218181344/

tom crill laukontori 3 kohokohdatTom & Crill pistää parilat kuumiksi kesäaikaan myös Laukontorilla. Tarjolla on niin hampurilaisia kuin täytettyjä tortilloitakin. Mielukkaat täytteet voi valita kolmesta eri vaihtoehdoista kastikkeineen. On pariloitua lohta, broilerin rintafileetä ja possunniskaa. Grillipihviäkin ja salaattiakin saa. Rapukaudella myös pariloitua saksiniekkaa.

Hinnat: Tortilla 8€, Burgeri 8€, Grillipihvi 12€, Salaatteja 8€

Lue lisää: Tom & Crill kokkaa Laukontorilla lihaisia ja kalaisia katuruokapurtaviaan

GRUB | LAUKONTORILLA

Avoinna pääsääntöisin ti-la 11-17 | Tarkista aukiolot: https://www.facebook.com/grubglobal/

Grubin tarjoilema Bánh mì on ohutkuorinen, tuoreilla raaka-aineilla täytetty patonki. Lähileipomossa leivotut patongit kätkevät sisälleen kasviksia, yrttejä, majoneeseja ja lihaa. Listalta löytyy myös kasvisvaihtoehto ja gluteenittomanakin haukkailtavansa saa. Kasvikset ovat itse marinoituja, nyhtökana ja kasvisversion seitan tehdään ja maustetaan omin reseptein, alusta asti itse.

Lue lisää: Grub-ruokavaunu toi aasialaiset bánh mì -leivät Laukontorille

RILLINKI | HÄMEENPUISTO

Avoinna joka päivä (12) 15 – 22 (02) säävarauksella | Tarkista aukiolot: https://www.facebook.com/rillinki

Rillinki terassiRillinki on tänä kesänä Gastropubien pop up -kesäkeidas, jonka teemat tarjottavineen vaihtelevat pitkin kesää. Ainoita pysyviä asioita on se, terassilla myydään läpi kesän belgialaistyylisiä frittejä erilaisilla majoneeseilla. Voit napata tötteröllisen ranskanperunoita mukaasi vaikka koiraa ulkoiluttaessasi tai istua tänne syömään. Tarjolla on koko ajan myös saksalaistyylistä currywurstia alati vaihtuvien Gastropub-purtavien lisäksi. Ainoa tampereen keskustasta löytyvä varteenotettava katuköökki, josta saa tamperelaista erikoisuutta, pärämätsiä. Juomatuotteena ovat mm. Gastropubien oman Nordic Brewery -panimon oluet.
Lue lisää: Rillinki osaksi Gastropub-perhettä – pop up -henkisessä ravintolassa vaihtuvia teemoja ja baden badeneita

Hintaesimerkkejä: Currywurst 3,50€, Peremeç 5,50, Köfte Sub 8,50

HOTSTREETDOGZ | LAUKONTORILLA

Avoinna ma-pe 10-19, la-su 11-19 säävarauksella. Tarkista aukiolot: https://www.facebook.com/hotstreetdogz/

HotstreetdogzLaukontori on Tampereen keskustan satama, ja pitäähän satamasta löytyä kunnon makkaroita ja hot dogeja. Hotstreetdogz tiristää tulilla käsinvalmistettuja raakamakkaroitaan ja sujauttaa ne sitten kaikkine emmeineen hot dog -sämpylöiden sisuksiin. Kauppahallin 4 Delistä tutut muhevat makkarahodarit ilmestyivät torille jo viime kesänä saavuttaen melkoisen suosion. Laukontorin hodarikioski on avoinna säiden salliessa. Mukana myös Tampereen tapahtumissa. Kannattaa tarkistaa aukiolot FB-sivuilta.

Lue lisää: Hotstreetdogz toi laatuhodarit Laukontorin kioskiin ja kadulle

Hinnat: Hodarit 8€

 

4 VUODENAIKAA DELI | KAUPPAHALLI

 4Deli hodaribaareineen on auki samoihin aikoihin kuin muutkin kauppahallin myymälät.Avoinna ma-pe 8-18, la 8-16

4 Vuodenaikaa avasi jo 2014 lounasravintolansa kylkeen hodaribaarin ja toi yhdellä pamauksella halliin sekä oluet että katuruoan. Grillissä paistuvat raakamakkarat pyöräytetään kuohkean sämpylän väliin runsaine täytteineen. Tätä on torikeittiömeininki rennoimmillaan. Valikoima on ajan saatossa kasvanut muihinkin herkkuihin. Erityistä mm. omien raakamakkaroiden lisäksi on Pyynikin käsityöläispanimon artesaanioluet.

Lue lisää: 4 Vuodenaikaa pisti hodaribaarin pystyyn – muhevamakkaraisia hot dogeja ja olutta kauppahallissa!

Hintaesimerkkejä: hot dog 6€, Steak Sandwich 12€, Vaihtuva piiras, punaviinilastike ja talon käsinleikatut ranskalaiset 9€

OHANA| KAUPPAHALLI

Avoinna ma-pe 8-18, la 8-16

ohana burger kohokohdatKauppahallista löytyy myös toinen modernia katuruokaa tarjoileva torikeittiö. Kaupungin parhaana hampurilaisenakin tunnettu Ohana Lei’Pomo & Grille on Cafe Pispalan ravintoloitsija Vesa Leppälän uusin ravintolakokonaisuus. Se on noussut purilaisten purijoiden keskuudessa jo melkeinpä kulttiasemaan.

 

PUREBITE | KOSKIKESKUSTA VASTAPÄÄTÄ

Avoinna ma-pe 11-20, la 12-20, su 13-18

pure-bite-wokki2Thai-wokit ovat Thaimaan lahja kadulla syötävien herkkujen saralla. Tässä tapauksessa ruoka syntyy kylläkin kivijalkaravintolan keittiössä, mutta aidon thaimaalaissyntyisen ravintoloitsija-keittiömestarin käsistä. Purebiten ruoat ovat tampereella myytävästä katuruoasta siitä terveellisimmästä ja raikkaimmasta päästä. Kesällä näitä herkkuja voi nautiskella myös terassilla tai vaikkapa läheisessä Koskipuistossa. Ravintolasta löytyy myös paikallispanimoiden tuotteita.

Thai-wokit 13,50

LOS POLLOS | KOSKIKESKUS, HATANPÄÄN VALTATIEN ALLA

Avoinna ma-la 11-20

los pollos grillikaappi kohokohdatToinen Koskikeskuksen tuntumassa toimiva katuruokabaari löytyy kadun alta Otavalan tunnelista. Los Pollos on vuoden 2016 ehkäpä omaleimaisin ravintolauutuus. Sen tuotteina ovat espanjalaiset katuruoat, kuten herkulliset grillatut kanat ja tietysti churrot. Toni Leskisen ja Aku Haljoen espanjalaistyylisessä Los Pollos -kanaravintolassa tirisee ja vartaassa pyörii mehevä pollo poikineen. Viimeistään nyt on kaikille selvää, että rennosti napsuteltava kana on muutakin kuin siipiä.

Lue lisää: Los Pollos on avattu – vartaassa pyörii mehevä kana katraineen

Hintaesimerkkejä: 1/4 kananpoika 13€, Kana-pekoni bocadillo 11 €, Ylikypsää ”pulled” -kanaa 9,50€, Churrot 8,50€

JÖRN’S DÖNER | HÄMEENKADUN ITÄPÄÄSSÄ

Avoinna ma-la 11-21

Katuruokaa Tampereella - Jörn's DönerViime vuonna Tampereen parhaaksi katuruokapaikaksikin äänestetty Jörn’s Döner siirtyi tänä vuonna Laukontorilta Hämeenkadulle Aleksanterinkadun risteyksen tuntumaan. Ruokaa saa suoraan ruokavaunusta ja pöydät on aseteltu kauniisti matolle kävelykadulle.

Lue lisää: Kebab Tampere: Jörn’s Döner on saanut kebabkansan polvilleen Laukontorilla

Hitaesimerkkejä: Kanadöner 7,50€, Kanadürüm 9,00€, Bataattiranskalaiset 3,50€, Maito 1,00€, Beck’s Blue I-olut 2,50€

 

BARMACIA | ALEKSANTERINKADULLA KYTTÄLÄSSÄ

barmacia-baari-meksikolainen2

Avoinna ke-to 17-24, pe-la 15-02

Kyttälä ja erityisesti Aleksanterinkatu on yksi Tampereen parhaita paikkoja, kun etsii aitoa katuruokaa. Ehtoja meksikolaisia makuja, kuten sormin syötäviä tacoja erilaisin täyttein sekä kuumia, Meksikossa kesken kävelynkin hörpittäviä keittoja tarjoileva Barmacia on myös mitä mainioin drinkkibaari. Erityistä: Autenttista meksikolaista katuruokaa yömyöhään, Erinomaisia drinkkejä, pieni terassi.

Lue lisää: Barmacia näyttää mitä aito meksikolainen katuruoka on

Hinnat: € / €€€

 

PORK & MORE | ALEKSANTERINKATU KYTTÄLÄSSÄ

pork mika roito pekka salmela kohokohdatAvoinna ti-to 14-23, pe 14-24, la 13-04, su 15-21

Toinen Kyttälän katuruokakeitaista on Pork & More, jonka lautasille, kippoihin ja kulhoihin kokataan syvän etelän suuria savuisia barbeque-makuja lihaa säästämättä. Juomapuolella olut oikeaoppisine tarjoiluineen on keskeisessä roolissa. Terassi on pieni mutta varsin viihtyisä.

Lue lisää: Porkin pikkuisella terassilla isoa lihaa ja kylmää pienpanimo-olutta

Hintaesimerkkejä: Hot Sausage 4€, Beef & Quinoa 9,50€, B&C Burger 14€, Iberico Ribs 15€, eggie Sloppy 14€

NAKKIFAKIIRI | KESKUSTORILLA

Nakkifakiiri

Avoinna pe-la klo 20.30-04.30

Kun nakista ja yöruokailusta on kysymys ja on viikonloppu, Tampereella on helppo suunnata kaiken keskiöön Keskustorille. Pyörillä siirrettävä höyrymakkaroita ja -nakkeja myyvä ravintola on yksi kaupungin legendaarisimmista katuköökkejä.

Hinnat 1,20 – 5€