Kebab Tampere - Jör's Döner - Katuruokaa satamassa

Jörn’s Döner alkoi puhuttaa ja kohisuttaa ruokakansaa jo kauan ennen Laukontorille ilmestymistään. Berliiniläistyylisiä ja edukkaita dönereitä taituroiva kebabkikkari on syyhkäissyt suorilta suosion aallonharjalle.

Mahtavan alkukohun saatteleman kebab-kiesin annosten kysyntä on ollut siinä määrin mittava, että jono on luikerrellut pitkänä ja raaka-aineet loppuneet monena päivänä kesken joidenkin jonottaneiden jäädessä nuolemaan näppejään. Niin kävi myös meille, mutta jututimme suosion yllättämää ravintoloitsija Veli-Pekka Virtasta kuitenkin paikalle päädyttyämme.

– Jono ei tunnu loppuvan edes tekemällä, kertoo suosion yllättämä Virtanen.

Jörn’s Dönerin kebab on hyvin perinteinen, mutta dönerin suhteen pyörää ei tarvitsekaan keksiä uudelleen. Jörnin leipä pariloidaan ja kastikkeet laitetaan pohjalle, toisin kuin monessa muussa suomalaisessa kebab-paikassa. Tuhdit soosit eivät myöskään kostuta leipää pesusieneksi. Sitten sisään kauhotaan erilaisia salaatteja ja kanaa tai lämpimiä kasviksia sekä fetaa. Lopuksi vielä tiraus sitruunaa.

Ranskanleipätyyppinen kätkö täytteille tulee Royal Bakerylta mittatilauksesta leivottuna. Muuten kaikki tehdään itse kanavarrasta myöden. Kunnon berliiniläiseen tyyliin.

– Olen käynyt Berliinissä muutamaan otteeseen, kahdeksan vuotta ensimmäisen kerran. Siellä innostuin heidän döneristään. Tykkään Berliinin vapaasta tunnelmasta. Ja nyt on tullut käytyä vähän vakoilemassakin, Virtanen naurahtaa.

Tyylivaikutteita on haettu mm. Berliinin kulttikebabilasta, Mustafa’s Gemüsedöneristä.

Mutta mitä tapahtuu syksyn saapuessa? Jääkö kebabkansa herkkuja vaille seuraavaan suveen saakka?

– Jos tässä nyt meininkiä riittää, niin alamme etsiä kivijalkapaikkaa syksyksi. Mutta elo- ja syyskuun ainakin pystyy olemaan tässä vaunulla. Katsotaan nyt onko tämä pelkkää alkuhuumaa vai jatkuuko tämä, Virtanen toteaa vaatimattomasti.

Kivijalkaravintolassa olisi etunsa myös juomapuolen suhteen. Sillä mikäpä dönerin kanssa paremmin sopisi kuin kylmä olut? Samaa mieltä on myös Virtanen. Mutta maistuu se maitokin. Sitä ja limpparia saa nyt kiesiltä. Ja niitä dönereitä. Kanadöner irtoaa 6 eurolla ja kasvisversio 5 eurolla. Limsa kustantaa 1,5 euroa ja maito 1 euron.

Jörn’s Döner -kotisivu

Jörn’s Döneristä ruokakuvien kera Savusuolaa-blogissa: Savusuolaa – Jörn’s Döneriä kannattaa jonottaa, satoi tai paistoi

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Hakusanat: Kebab Tampere

jörns-döner-kioski