tiiliholvi-kuha

Keskikesällä raaka-ainerunsauden ollessa parhaimmillaan moni fine dining -ravintola sulkee ovensa. Tiiliholvi on kuitenkin auki ja tarjoaa asiakkailleen kesäisiä annoksia varsin asiakasystävälliseen hintaan. Neljän ruokalajin kesämenu kun kustantaa vain 45 euroa.

tiiliholvi-kurkkukeitto-300x450Tiiliholvin kesämenu on hyvin yhteen soittava annoskokonaisuus, joka on tarkkaan valikoitu ravintolan kesäkauden à la carte -listalta. Näin on nyt siis mahdollisuus päästä aterioimaan neljän ruokalajin illallinen selvästi edullisemmin kuin erillisinä annoksina listalta tilattuna.

Aterian aloittaa raikkaan mausteinen, kylmä kurkkukeitto eli gazpachoa, mummonkurkkuja ja tomaattisorbet’a. Tarjoilija kaataa keiton eri komponentteineen odottavalle lautaselle salin puolella. Aterioidessa lusikkaan osuu  pinnan alta erilaisia makuja riippuen siitä, mistä kohdasta lautasta sattuu kaapaisemaan.

Toinen alkuruoka on parsaa kolmella tavalla, jossa on parsaa marinoituna, terriininä ja geelinä sekä oikeastaan vielä neljäntenä jäissä rapeutettuna tuoreena versiona. Lisäksi lautaselta löytyy hollandaise-terriiniä ja kokonaisuuden kruunaavaa pekonikaviaaria.

tiiliholvi-parsa-kohokohdat

tiiliholvi-pekonikaviaari-kohokohdat-300x450Pääruokana on paistettua kuhaa lisukkeenaan mm. raikkaita pikkelöityjä vihanneksia, kevätsipuli-ruohosipuliterriini ja kermaan muhennettua kotimaista uuttaperunaa sekä kevätsipulia.

– Tuo perunalisuke on näin kohta 30 vuotta ravintola-alalla olleelle sellainen kulmakarvat kohottavan hyvä. Se on mielestäni tämän annoksen tähtihetki, toteaa vanhemmaksi viinuriksi itseään tituleeraava Vesa Vuorenmaa.

Jälkiruokana poseeraa tuhatlehikäinen, joka on täytetty basilikakreemillä ja tuoreella mansikalla. Kyljessään sillä on Vesan osuvia sanoja lainatakseni jäätävän hyvä basilika-mansikkasorbet. Basilikan ja mansikan liittohan on luotu taivaissa.

tiiliholvi-dessert-kohokohdat
tiiliholvi-pippuripihvi-kohokohdat
Ja mikäli kalan sijaan nautit mieluummin keittiön lihaisista antimista, on menun kuha-annos vaihdettavissa 10 euron lisähintaan tummakastikkeiseen, salin puolella näyttävästi liekitettävään pippuripihviin. Jo liekitys itsessään on elämys ja sekä lihaan että kastikkeeseen omaa aromiaan antava operaatio, mutta yllätyksiä löytyy myös lautaselta: annoksen koukku on yllättäen savustetussa kirsikkatomaatissa.

tiiliholvi-liekitys-kohokohdat

Tiiliholvin viinivalikoima on tunnetusti poikkeuksellisen monipuolinen ravintoloitsijan viinien maahantuontiyrityksen, Tampereen Viinitukun vuoksi. Yhteistyötä tehdään myös muiden paikallisten yrittäjien kanssa. Esimerkiksi Wistub Alsacen ravintoloitsijoiden Degusterilta tulee ravintolaan muutamia alsacelaisia viinejä ja kuvan kuha-annokselle suositeltu Domaine des Souterrains -viini taas Loire-laakson alueen juomia maahantuovalta Viinikarhulta.

Hulppeasta viinivalikoimasta löytyy siis kesämenullekin lukuisia erilaisia viinikumppaneita asiakkaan mieltymysten mukaan. Ja miksei annosten ystäväksi sopisi myöskin olut, joita niitäkin valikoimassa on.

Tiiliholvin kesämenu, 45e

Kurkkugazpacho

Parsaa kolmella tavalla

Kuhaa ja kevätsipulia

Mansikkaa ja basilikaa

 

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

tiiliholvi-viini

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Tiiliholvin vorschmack on uuden à la carten kruunupää – Myös lounas uudistui monipuolisemmaksi

Tiiliholvin à la carte on uudistunut tuoden annoskuvioihin tullessaan esimerkiksi vorschmackin. Tiiliholvin keittiötiimin versioimana se on anjovis-perunapyreen, helmisipuleiden sekä punajuuren kruunaama mallaskastikkeinen rilletteilmestys. – Olemme...
Ravintola Tiiliholvi

2 syö ja 1 maksaa Tiiliholvin yllätysmenun hiihtolomaviikolla 24.-29.2.2020

Tiiliholvin yllätysmenu on ollut kestosuosikki jo usean vuoden ajan. Hiihtolomaviikolla ravintola hemmottelee asiakkaitaan tarjoamalla neljän ruokalajin yllätysmenun kahdelle yhden hinnalla. Eli 2 syö, 1...

Onko teillä kova, kantava ääni? – Tiiliholvin kabineteissa voit pitää hauskaa pikkujouluissa

Viisikymmenvuotias Ravintola Tiiliholvi on loistava juhlapaikka, jossa hauskanpitoon suorastaan kehotetaan. Pikkujoulukaudella ravintolajuhlintaan saa kuulua remakkakin ilonpito. Kellariravintolasta löytyy neljä kabinettia, joiden punatiilistä ladotut massiiviset seinät...