Mustalahden-satama-terassiMustanlahden satamassa on tänä kesänä ihan uutta vipinää. Kasvojenkohotuksen kokenut Satamaravintola Kaisla on avannut niin uudistuneen annos- kuin artistikattauksensakin.

Satamaan on rantautunut myös aivan uusi ravintola, Cafe & Pizzeria Ankkuri, jossa viskellään, täytetään ja paistetaan pizzaa suomenmestaruustason taidoin.

Mustalahden-satama-Lohiannos-300x465Remontin myötä Kaislaan saatiin enemmän asiakaspaikkoja. Uudistuksia koki myös ruokapuoli, joka muuttui monipuolisemmaksi mutta myös entistä kalaisammaksi. Kauppahallin Nygreniltä ravintolaan saapuvaa eväkästä on sen seitsemää sorttia, kuten esimerkiksi voissa paistettuja muikkuja, uunissa paahdettua siikaa rapupastoineen ja -kastikkeineen, miedosti savustettua lohta korvasienimuhennoksen kyljessä ja friteerattua turskaa fish & chips -tyyliin.

Lihaisampien annosten ystävälle löytyy BBQ-ribsejä sekä tuhti häränfileepihvi. Annoksia on ollut mukana suunnittelemassa mm. Top Chef -kokki Akseli Herlevi.

Kaisla palvelee niin lounaalla kuin illallisellakin joka päivä. Poiketa passaa niin vesitse kuin maitsekin.
Mustalahden-satama-kalaannos
Kaisla on tullut tunnetuksi messevästä livemusiikkitarjonnastaan. Ravintolan keväällä tapahtunut omistajanvaihdos herätti huolestusta joissain mittavan kanta-asiakaskunnan jäsenissä, sillä mainion ja monipuolisen artistiskaalan puolesta pelättiin. Huoli on kuitenkin ollut turha, sillä laadukkaan live-musiikin merkitystä ei suinkaan ole väheksytty, vaan ihmisiä liikuttamaan on buukattu edelleen mielenkiintoisia artisteja, kuten mm. niin Irina, Maija Vilkkumaa, Sami Saari, Sir Elwood, Kauko Röyhkä kuin Eva & Manukin.

Mustalahden-satama-kabinetti

Ankkurissa pizzaa, salaattia ja pullakahvit

Cafe & Pizzeria Ankkurin pizzalista venyy klassisista italialaistyyppisistä pizzoista vähän erikoisempiinkin versioihin. Esimerkiksi Merimiehen kirous yllättää paahdetulla punajuurella, gorgonzolalla ja vaahterasiirapilla, jolloin makeus sinetöi juuston ja punajuuren liiton.
ankkuri-salaatti-300x200
Pizzauunin hallitsija on ulkomaillakin kisannut pizzanpaiston Suomen mestari vuosimallia 2014, Riina Kuntsi. Riina työskenteli viimemmäksi mm. suureen suosioon nousseessa Sitkossa, joten pizzahomma on naisella vakuuttavasti näppösissä. Pizzat on mahdollista ja suositeltavaakin tilata valmiiksi annospaloiksi viipaloituina, jolloin pöytäseurueen kesken pääsee maistelemaan useita makuja. Kevyempiä annoksia kaipaaville on tarjolla myös ruokaisia salaatteja. Kahvilatuotteet ovat Ståhlbergin.

Mustanlahden tapahtumasataman kotisivut

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

ankkuri-riina-kuntsi-kohokohdat