stefans-steakhouse-duck-jambalaya

Kesä on vihdoin starttaamassa paisteisine päivineen ja odotettu ulkosalla ruokailu ja juomailu on tosiasia. Stefan’s Steakhousen terassilta on komeat näkymät niin vesille kuin kesälistan makumaisemiinkin. Miltä maistuu ankkainen jambalaya tai intohimoinen sitruuna?

stefans-steakhouse-terassi-2-300x200Kreoli-keittiön makuja viljelevä Duck Jambalaya on mukavaisen mausteista suvisyötävää. Marinoidusta ankasta valmistettu ankankoipiconfit on yhdistetty rehevän makuiseen jambalayaan, jonka sattumiksi on sujautettu äyriäisten lisäksi kauppahallin 4Delin mittatilaustyönä Kehräsaaren Stefan’sille valmistamaa makkaraa.

– Amerikkalaiseen steakhouse-tyyliin kuuluvia kreoliruokia olemmekin halunneet tuoda listalle jo pitkään, kertoo keittiömestari Otto Sovelius.

Myös Asian Trio of Pork haluttiin kesän annosvalikoimaan, sillä kovin kysytty ja vain Tampereella saatavilla oleva setti on Oton mielestä juuri passelia kesäistä possupurtavaa aasialaisine makuvivahteineen.

stefans-trio-of-pork

Leppoisaan suvimeininkiin sopivat myös uudet vaihtuvat päivän annokset, jotka ovat voivat olla rennosti rouheampaakin purtavaa. Liitutaululle raapustettavissa annosvaihtoehdoissa saattaa olla esimerkiksi pihvileipä, jonka voi tilata näppärästi vaikka terassioluen kylkeen.

stefans-steakhouse-terassi-300x200Ulkona voi aterioida kaikkea maistelumenusta yksittäisiin annoksiin, sillä erillistä terassilistaa ei ole. Ulos ei oteta myöskään pöytävarauksia, joten paikalle voi piipahtaa myös hetken mieliteon tapahtuessa.

Vaikka Stefan’sista tulee useimmille ensimmäisenä mieleen pihvi ja muut lihaisat annokset, panostetaan Kehräsaaren köökissä poikkeuksellisen paljon myös jälkiruokiin. Ne ovat muuten mitä suloisin syy poiketa vaikkapa terassille paistattelemaan kera kuplivan. Englanninkielinen nimi Lemon Pie with Passion kuvaa kyseistä hurmaavan sitruunaistunteellista annosta paremmin kuin kotosuomeksi sanottu sitruunapiirakkaa, passionmarenkia ja jogurttijäätelöä. Jos ymmärrät mitä tarkoitan. Cin cin!

stefans-steakhouse-lemon-pie-with-passion

Tuoreet sienet sesongin mukaan – vaihtuvia eväkkäitä grillin sihinässä

stefans-steakhouse-otto-sovelius-2-300x450Kausien huomioiminen ja hyödyntäminen näkyy erityisesti lisukkeissa. Esimerkiksi koko ajan saatavilla olevassa sienikastikkeessa, joka valmistetaan sesongin sienistä.

– Kastikkeeseen tulee eri aikaan kasvavia tuoreita sieniä, ei pakasteita. Kun korvasienikausi päättyy, vaihdetaan huhtasieneen ja sitten taas kanttarelliin. Syksyllä haluan käyttää lampaankääpää ja suppilovahveroita, Otto luettelee.

Kausiajattelu näkyy myös kala-annoksessa, johon pyritään näin kesällä saamaan kauppahallin Nygreniltä pääsääntöisesti järvisiikaa, mutta saatavuudesta riippuen eväkäs voi olla muutakin, kuten vaikkapa kuhaa.

Soveliukselle niin raaka-aineiden eettisyys kuin myös yhteistyö lähi- ja paikallisten tuottajien kanssa on merkittävässä roolissa. Esimerkiksi ainoastaan Tampereen Stefan’sissa tarjolla olevan peura-alkuruoan vapaana pompotellut valkohäntäpeura saapuukin ravintolaan Urjalasta päätyen lautaselle pintasavustettuna carpacciona.

Myös yhteistyö koko Stefan’sin keittiöjoukkueen kanssa on tärkeää, ja Sovelius painottaakin sen hyvän tiimityöskentelyn ja porukalla ideoinnin merkitystä.

– Yhdessähän tätä työtä tehdään.

 

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

stefans-steakhouse-otto-sovelius

KOTISIVUT

RAVINTOLAESITTELY