HUOM! JUTTUA PÄIVITETÄÄN

dabbal burgeri kohokohdat

Tampereen paras burger -osaaminen löytyy niihin erikoistuneista ravintoloista sekä muutamasta aitoihin makuihin perehtyneistä illallisravintoloista. Yllättävän monipuolisia laatuhampurilaisia on pompsahdellut kaupunkiin myös viimeaikaisten ravintola-avauksien johdosta.

Yleinen, kunnon raaka-aineista itse valmistetun rennon ruoan vaatimus on noustessaan nostattanut myös purilaisen ravintolatasoiseksi haukkailtavaksi. Hampurilaisen kohdalla ei enää tosiaankaan tyydytä puolivalmisteista ja pakasteista pykättyihin syötäviin, ja burgerit syntyvätkin ravintolakeittiöissä samalla antaumuksella kuin muutkin ruoka-annokset – usein sämpylää ja ketsuppia lukuun ottamatta aivan itse alusta asti valmistettuina. Ja paikka paikoin jopa niitäkin. Kokosimme mielestämme kaupungin messevimmän, maukkaimman ja monipuolisimman purilaiskärjen yhteen artikkeliin. Olkaa hyvät ja pistäkää kesähaukaten!


Dabbal

dabbal burgeri 2 kohokohdatLapland Hotel Tampereen kehutun ravintola Dabbalin burger puskee lappilaisen poron komeasti purilaismaailmankartalle. Pehmoisen briossisämpylän sisälle on kätketty pekonin sijaan viipale kylmäsavuporoa ja puuhiiligrillissä pyörähtänyt pihvi lappilaisesta naudasta. Savuporon makua täydentää mainiosti savumajoneesi. Kyljessä tarjoiltavat ranskalaiset on valmistettu lappilaisesta puikulasta. Klassikoksi muodostuneelle burgerille löytyy myös kasvisvaihtoehto.

Dabbalin burger 19 € (18.8.2020)

Naughty BRGR x 2

Naughty Brgr Ihkun yhteydessä Hämeenkadun loppupäässä.
Tampereella IHKUn terassilla Naughty Brgr

Lue lisää: Naughty BRGR laajentaa Tampereelle – Herlevi lupaa tehdä parhaat purilaiset

pork burger kohokohdatUusin Naughty BRGR löytyy Hämeenkadun varrelta Tampereen IHKUn yhteydestä. Klassikkoburger on Naughty ja pihvi on tietysti suomalaista 100% rotukarjan lihaa. Yhteistyökuvio Naughty BRGRin kanssa on toimivaista sorttia. Ruokaa saa nykyään jo lounasaikaankin ja IHKUn kattava olutvalikoima tukee burgerkokemusta.

Naughty BRGR ja IHKU saman katon alle – Tuhmaa burgeria jo toisesta ravintolasta Tampereella

Naughty 11 € (18.8.2020)

Social Burgerjoint

Burger Tampere - Social Burger JointSocial Burgerjoint saapui Tampereelle kesällä 2020 ja Hämeenkatu sai jo toisen laatuburgereita valmistavan hampurilaisravintolaketjun. Kaikki alkoi siitä, kun Mika Tuomonen voitti kauden 2012 Masterchef tittelin. Kisassa tutustui myös Herkko Volaseen, joka on pitkän linjan kokki. Päätettiin lyödä hynttyyt yhteen ja aloittaa hampurilaisten valmistus. Artesaaniburgerit valmistetaan kotimaisista raaka-aineista ja kotimaisia pienpanimo-oluitakin on saatavilla.

Hinnat alk. Bronx 9.90 € (18.8.2020)

Ravinteli Huber

Liharavinteli Huberissa on hirnahdeltu hevosburgerin ylistystä jo pitkään. Klassikoksi muodostuneen heppaburgerin korvasi myöhemmin keittiömestari Pekka Koposen burger, joka vei voiton ensimmäisessä Burger Battlessa 2019. Huberia ei totisesti voi ohittaa burgerpaikkana Tampereella. Tällä hetkellä ruokalistalta löytyy Juustohampurilainen. Talon burgereiden salaisuuksiin on kuulunut mm. että sämpylätaikina leivotaan luomujauhoista ja nostatetaan hitaasti yön yli, jotta taikinaan saadaan kunnon rakenne. Ja liha jauhetaan samana päivänä kuin pihvit paistetaankin. Huberin olutvalikoima on tarkoin harkittu ja laadukas kotimaisuutta arvostaen.

Pekka Koponen toi Burger Battle 2019 -voiton Tampereelle

Aitosiidereitä, muhkeita oluita, harrastajien herkkuja – Huber kaataa laatua laseihin

Juustohampurilainen 12 € (18.8.2020)

 

Haikan Grilli & Ruokapalvelu

Haikan burger on nähtävyys Pirkkalassa ja sinne pääsee kätevästi suoraan paikallisbussilla. Keittiömestari Jani Salmelan bravuuri on burgeri, jonka sämpylän sisään sulkeutuu laadukas 180-grammainen pihvi, rucolaa, luumutomaattia, omatekoista tzatzikia sekä aidosta cheddarista valmistettua juustokastiketta. Burgerin lisukkeina tarjotaan kirkasta perunasalaattia paahdetusta perunasta sekä kirkasta coleslaw’ta, joka on imaissut itseensä makua kaffirlimetin lehdistä sekä sitruunaruohosta.

18 € (Saatavilla terassilla elokuun 2020 loppuun)

 

HUOM! Tästä eteenpäin osittain vanhentunutta sisältöä

Annos Rievää ja kuhaa Marien tapaan 18,90e.

2H + K BAARI

hampurilainen kaksio kohokohdatKaksion Baarin burgerit ovat saaneet kovan suosion. Pihveinä on nautaa, broileria sekä lammasta, ja purilaisten sisuksiin on kehitelty omat soosit. Valikoimasta löytyy myös hummuksella höystetty seitan-vaihtoehto kasvismielisille hampurilaisten haukkailijoille.

Hinnat alk. 15,90e. Ranskalaiset sisältyvät hintaan.

PANIMORAVINTOLA PLEVNA

plevna burger kohokohdatPanimoravintola Plevnassa purilaisten kysyntä on noussut niin lujaksi, että niitä on entisen yhden sijaan listalla nyt jo kolme: naudantäyslihapihvinen, broilerinen ja pariloitua seitania sisältävä. Kaikissa burgereissa on pariloitu pehmoinen briossisämpylä, paahdettua sipulia sekä kyljessä salaattia ja maalaisranskalaiset. Lihaisa burgeri ja broileriburgeri ovat saatavilla myös gluteenittomina.

Broilerburger-annos 16,90e.

UKKO NOOA

ukkonooa burger kohokohdatKlassisen yksinkertainen ja muhkean lihainen Ukko Burger on Pub Ukko Nooan klassikkohaukkailtava, joka pitää pintansa vuodesta toiseen etenkin kisakatsomoeväänä. Pehmoisassa sämpylässä, rapsakassa pekonissa, tuhdissa pihvissä ja pubiätmöksessä sen salaisuus. Myös pari muuta, hiukan eksoottisempaa purilaispurtavaa listalta löytyy, mutta Ukko pitää paikkansa. Laajempaa purilaisvalikoimaa kaipaileva voi siirtyä viereiseen Amarilloon, mutta pubissa pistelläään menemään enimmäkseen perusburgeria oluen kyytipoikana.

Ukko Burger 12e. Ranskalaiset sisältyvät hintaan. (tiedot vanhentuneet)

HUURRE

beef bacon burger huurre kohokohdatKalevan Public House Huurteessa pekonipurilainen on burger-rintaman hallitsija. Purilaisen 100% naudanlihapihvi ja pekoni on valeltu cheddarjuustolla ja Huurteen omalla burger-dipillä. Sisuksista löytyy mm. suolakurkkua ja marinoitua punasipulia.

Beef Bacon Burger 15,90€. Ranskalaiset sisältyvät hintaan. (Tiedot vanhentuneet)

OHANA

ohana burger kohokohdatCafe Pispalan ravintoloitsija Vesa Leppälän uusin ravintolakokonaisuus, Kauppahallissa sijaitseva Ohana Lei’Pomo & Grille, on noussut purilaisten purijoiden keskuudessa jo melkeinpä kulttiasemaan. Ohanalla on Kauppahallissa oma leipomo, jossa myös purilaissämpylät valmistuvat. Myös kaikki muut purilaisen emmeet operoidaan omin kätösin aina ketsuppia myöden. Liha saapuu parilta eri lihakauppiaalta saman kauppahallikaton alta. Ohanan burger on kastikkeista todella mehevä ja pihvi tuhdin kokolihainen. Ranskalaiset maustetaan valkosipulilla ja parmesaanilla.

Hinnat alk. 8e per burger. Lapsille edullisempi pikkuburgeri. (Tiedot vanhentuneet)