Hanojen herra Ilari Pakarinen on uusi juomaosaajavahvistus Huberin tiimiin.

Huom! Juttu julkaistu alkuperin syyskuussa 2019


Ravinteli Huber on lihaa, olutta, viiniä, siideriä sekä hyvää palvelua, mutta ennen kaikkea elämys, jossa ruoan ja juoman yhdistämisestä ei tehdä vaikeaa. Valitse ruokaa, josta tykkäät ja sille juomaa, josta tykkäät. Ei se sen kummallisempaa ole. Viinin lisäksi myös aitosiideriä ja olutta on. Juoma-asioista pitää huolen palvelualtis moniosaajatiimi, joka luottaa laatuun.

– Pihviravintolanahan meidät tunnetaan, mutta mukana on kuitenkin paljon muutakin kuin pihvi. Haluamme välittää myös niiden kaikkien muiden kategorioiden kautta samaa tarinaa, eli ennen kaikkea laatua, sekä Huberissa että Berthassa vaikuttava juomavelho Matti Kuukkanen-Fager sanoittaa.

Suomi on olutmaa ja Tampere on olutkaupunki. Siksikin olueen kiinnitetään Huberissa aivan yhtä paljon huomiota kuin viiniinkin. Samoin siideriin.

– Siideri on jo noussut yhtä suureen rooliin kuin olutkin. Ja meillä on hyvin laadukkaita siidereitä. Esimerkiksi Pintxo-viikolla oli hauskaa kysyä asiakkaalta, että otatko hanasiiderin ja viedä sitten normandialaista HYVÄÄ Eric Bordeletin siideriä ja seurata ilmeitä maistamisen jälkeen – hyvä tuote puhuu puolestaan, Kuukkanen-Fager hykertelee.

Tällä hetkellä Huberissa on siidereitä Ranskan lisäksi myös Ruotsista ja Virosta.

Siideri sopii mainiosti paitsi ruoan kylkeen, myös aperitiiviksi, mikä onkin mukava tapa tutustua tuotteeseen.

– Älyttömän paljon on niitä tilanteita, joissa asiakas toteaa, ettei oikeastaan pidä siidereistä, mutta maistetaan nyt sitten. Ja aina he ovat todenneet, että kylläpä on hyvää!

Olutrintamalla Huber on haalinut valikoimaansa myös sellaisia herkkuja, jotka houkuttavat harrastajiakin paikalle. Yksi niistä on Malmgårdin Proto, neljä kertaa vuodessa syntyvä uusi, uniikki tuote, joka on himokkimaltainen myös huberilaisten mielestä.

– Sitten kun meiltä Proto#21 loppuu, on siinä hanassa todennäköisesti
Malmgårdilta sitten joku muu tuote, Kuukkanen-Fager valottaa.

Toisessa hanassa taas on yleensä aina jotain keskieurooppalaista laadukasta mallasvetoista lageria. Lisäksi on kaksi vaihtuvaa hanapaikkaa, joista toinen on pyhitetty paikalliselle panimolle ja toinen vaihtuville kausioluille. Olutpulloja piisaa tietenkin hanatuotteita kosolti mittavammin. Pääpainotus on pohjoismaisissa ja keskieurooppalaisissa oluissa.

Huberiin on saatu myös uusi juomaosaaja hanojen ja pullojen hallinnoijaksi. Etenkin Gastropub Tuulensuun valtaisan laatuolutvalikoiman ja olutosaajien parissa oppia ammentanut Ilari Pakarinen on säkenöivän intoutunut oluista. Hyvä vaahtokukkasulka Huberin hattuun.

– Ennen kaikkea Sorsan Juhalta ja Mikkosen Janilta sain hyvää oppia. Ja Huberissahan oli jo hyvä pohja, jolle viilailla sitten vähän uusia kuvioita, Pakarinen tuumaa ja toteaa oitis siiderin suosion kasvaneen kohisten.

– Siideri on suomalaisille sinänsä tuttu ja paljon nautittu juoma, mutta sen tyyli ja maku ovat vaihtuneet sitten 90-luvun. Meillä menee etenkin aitosiidereitä nyt kovaa vauhtia!

Huberiin voikin suunnata siemailemaan siideriä näppärästi vaikka kaverin kanssa pullon jakaen. Samoin kuin runsasmakuisissa laatuoluissa, myös siidereissä muhkea maku tyytyväistyttää maistelijansa jo pienemmin annoksin.

– Siidereissä ei ole edes kovin korkeita alkoholiprosentteja, mutta silti löytyy isoa makua mitä nautiskella. Vaikka pienemmänkin lasillisen. Jos on tosi persoonallisen ja runsaan makuinen siideri, niin sitä ei edes tarvitse juoda puolta litraa, Pakarinen toteaa hymyillen.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY