Yksi kaupungin ehdottomasti odotetuimmista ravintola-avauksista tapahtuu 2.6., kun ravintoloitsijat Mika Roito ja Pekka Salmela avaavat pontevasti uuden ravintelilapsensa ovet. Takapiharavintolaksikin kutsuttu Haarla tarjoilee voittopuolisesti eurooppalaistyylisiä klassikoita, joista vieras voi koostaa mieleisensä mittaisen ja makuisen kokonaisuuden.

Klassisiin annoksiin syventynyt Ravinteli Haarla on uusi ravintola Tampereen keskustassa. Kuva: Sampo Pystynen.
Klassisiin annoksiin syventynyt Ravinteli Haarla on uusi ravintola Tampereen keskustassa. Kuva: Sampo Pystynen.

Haarla sijaitsee Haarlan palatsissa, aivan kaupungin ydinkeskustassa. Kulku rakennuksen alakerrassa sijaitsevaan ravintolaan on takapihan puolelta. Ravintolan kotisivuilla Haarlaa kuvaillaankin matalan kynnyksen takapiharavintolaksi.

– Rakennus, jossa Haarla sijaitsee, on melko ylevä ja siksi korostammekin, että olemme tamperelainen takapiharavintola. Ja sisäänkäyntimmekin on kirjaimellisesti takapihalla. Haluamme, että meille on kaikkien hyvästä ruoasta kiinnostuneiden ja siitä pitävien helppo tulla, mukava viettää aikaa ­ja palata aina uudelleen, Roito kuvailee.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Haarla (@ravintelihaarla)

Haarlan keittiöstä vastaa keittiömestarikaksikko Niko Ervalahti ja Kalle Laakso. Ervalahti on keittiömestaroinut aikaisemmin muun muassa Paakarissa sekä Piemontessa. Laakso taas on työskennellyt pitkään Tampere-talon yhteydessä toimivan Tuhton keittiömestarina. Haarlan ravintolapäällikkönä ja juomatuotteen hallinnoijana toimii monivuotinen sommelier-tuttu Berthasta ja Huberista, Matti Kuukkanen-Fager.

Haarlan annosvalikoimassa on kosolti annosklassikoita, kuten esimeriksi etanat, sinisimpukat, paahdettu naudan sisäfilee ja crème brûlée. Listalta löytyy myös tattarivohvelinen katkarapu-skagen, burratajuustoa, juuriselleriä rapeaksi paistettuna leikkeenä ja hevosen ulkofileetä.

– Halusimme luoda Haarlan myötä paikan, johon voi tulla pistäytymään vaikkapa simpukoille ja oluelle. Menu koostuu pääasiassa eurooppalaisista ravintolaklassikoista pontevalla otteella ja jokainen asiakas voi valita, millaisen kokonaisuuden haluaa nauttia, pienemmin tai isommin. Maistuvan ja konstailemattoman ruoan lisäksi meille on ehdottoman tärkeää tarjota toimivaa ja lämmintä palvelua, Salmela kertoo.

Roiton ja Salmelan Veljekset Ponteva Oy:llä on Haarlan lisäksi fiiniin illastukseen taipuvainen Ravinteli Bertha sekä letkeä liharavinteli Huber.

Haarla, Pellavatehtaankatu 14 (Haarlan Palatsin takapiha)

KOTISIVUT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Haarla (@ravintelihaarla)