Koski Pintxon uusi ravintolapäällikkö Ismo Nieminen on viineistä erityisen innoissaan. – Viinilistallamme on hinta-laatusuhteeltaan hyviä viinejä. Löytyy myös ihan huippuviinejäkin, kuten esimerkiksi espanjalaisia klassikoita Aliónia ja Torresin Mas La Planaa. Kuva: Ronja Honko

Ismo Nieminen on siirtynyt Koski Pintxon ravintolapäälliköksi. Sinne Finlaysonin Palatsilla pitkään vaikuttanut Nieminen hakeutui uusien työkuvioiden kutsumana.

– Olen uudesta paikasta ja uusista haasteista innoissani. En ole pintxo-baarissa koskaan vielä töissä ollut, ja onhan tämä Tampereella vielä muutenkin aika uusi juttu. Tapas-ravintoloita on toki ollut jo kauan, kuten esimerkiksi Inez, mutta ne ovat kuitenkin tyyliltään aika erilaisia.

Koski Pintxoon Niemistä houkuttivat nimenomaan uudet ammatilliset haasteet.

– Olin todella pitkään Finlaysonin Palatsilla, vaikka Gastropub Tuulensuussa käväisinkin siinä välissä. Vuosimäärä juhlapalvelun parissa oli kuitenkin aika suuri. Uudet kuviot alkoivat kiinnostaa. Tässä on ihan erilainen sabluuna tehdä töitä.

Marraskuusta 2020 pintxo-teemalla toiminut Koski Pintxo pyörii vahvasti baari-idealla. Paikalle voi poiketa lyhyesti lasilliselle ja pintxolle, mutta myös istuskella iltaa pidempään. Tyyli on vapaa. Pintxot ovat pieniä, parilla haukkauksella syötäviä suupaloja, joita useamman erilaisen tilatessa pääsee pureutumaan monenlaisiin makuihin. Kokonaisen menunkin niistä voi koostaa.

– Ennakkotilauksesta teemme pintxomenuja viinipaketteineen, pitkiäkin sellaisia, jos haluaa istua iltaa pidemmän kaavan mukaan. Voimme tehdä myös niin sanotun yllätysmenun asiakkaan antaman budjetin mukaisesti. Lisäksi espanjalaisten viinien tastingtilaisuudet syötävineen onnistuvat 4-20 henkilölle, viineistä vahvasti innostunut Nieminen luettelee.

– Viinilistallamme on hinta-laatusuhteeltaan hyviä viinejä. Löytyy myös ihan huippuviinejäkin, kuten esimerkiksi espanjalaisia klassikoita Aliónia ja Torresin Mas La Planaa.

Baskialue on ravintolan viineissä se ykkösjuttu, vaikka kyseisen alueen viinien saatavuus onkin melko huono. Yli puolet listan viineistä on kuitenkin Baskimaasta. Viinien ohella myös espanjalaisia klassikko-oluita ja siidereitäkin on saatavilla. Omaa maahantuontiakin on mietitty.

Kesäkuussa Koski Pintxossa kuvattiin Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki! -sarjaa.

– Hansin menuusta jää varmasti ideoita, raaka-aineita ja annoksiakin meille jatkossa. Kuvausviikko oli mielenkiintoinen ja saatiin hyvää rakentavaa palautetta herralta, Nieminen summaa.

Koski Pintxo, Koskikatu 7

Koskipuisto Fiesta -ruokatapahtuma