juha kannisto huurre kohokohdat

hana huurre kohokohdatKalevan hurjaa vauhtia kehittyvä ruoka- ja baarikattaus sai uuden herkun alkukesästä, kun Public House Huurre alkoi korkkailla ja kokkailla osoitteessa Sammonkatu 46. Nyt tiskin takaa pöytiin pukkaa niin juomaa kuin ruokaakin kiihtyvällä tahdilla.

Rakennus valmistui Huurteen ensimmäiseksi tehtaaksi vuonna 1952. Historia säilyy ja jatkaa muuttuneena muotoaan niin Huurteen nimen kuin teemankin muodossa, sillä nyt tuoppeihin lasketaan huurteista juomaa. Pääosin kotimaista pienpanimomaltaista.

– Panostamme erityisesti kotimaisiin pienpanimo-oluisiin. Niitä saa sekä pulloista että vaihtuvasta hanasta, ravintoloitsija Juha Kannisto kertoo.

keittio huurre kohokohdatPublic House Huurteen takana on kovan linjan musiikkiravintolakolmikko Juha Kannisto, Mika Lyly ja Timo Isomäki. Sijainti Musakeskuksen yhteydessä ei siis ole sattumaa, ja baarissa nähdäänkin muusikoita niin lavalla kuin viihteelläkin. Sekä Huurteen ylä- että alapuolella on 30 bändikämppää, joten noin 150 soittajaa treenailee talossa säännöllisesti.

– Meille tehdään treffejä ennen treenejä ja niiden jälkeen. Ja tietenkin meillä on livemusaa, jazz-iltoja tapaksineen ja sellaista, mutta ei pelkästään musiikkia. Pian alkaa olla stand uppia, pientä teatterihommaa ja taikuutta, Kannisto paljastaa.

beef bacon burger huurre kohokohdatVaikka Huurre on oikeastaan syntynyt soppaa soittajille -ajatuksella, oli tiedossa vahvasti myös se, ettei Kalevassa ollut yhtäkään raikasta ja ruokaisaa pubia. Petra-Miisa Juusenahon freesisti sisustamasta Huurteesta tuli sitten odotettu sellainen.

perunalätty lohi huurre kohokohdat– Aluksi ajattelimme, että meillä tullaan myymään enimmäkseen juomia ja joskus menee joku hampurilainen, Kannisto toteaa naurahtaen.

Ruokakysyntä ryöhähti kuitenkin käyntiin nopeasti sellaisella volyymilla, että keittiöön piti saada lisää väkeä henkilökunnan kantaessa hampurilaisannoksia pöytiin hiki päässä.

Burgeri pitää vielä toistaiseksi tilatuimman purtavan paikkaa, mutta pikkuhiljaa myös muut annokset, kuten esimerkiksi täytetyt perunalätyt ja tapakset, ovat nousseet suurempaan suosioon. Ruokarintamalla on odotettavissa myös uudistuksia, kun Huurteessa alkaa alkutalvesta saada aivan omatekoista makkaraa.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

juha kannisto julkisivu huurre kohokohdat
Huurre Oy:n perustaja ja rakennuttaja Vuorineuvos Paavo V. Suominen seurueineen kävi tutustumassa Public House Huurteeseen. Muistoksi hän toi Huurteen historiaa huokuvan valokuvataulun.

huurre julkisivu terassi kohokohdat

LISÄÄ KUVIA