Gastropub Nordic terassi2

Otavalankadun skandinaavihelmi Gastropub Nordic on kätkeytynyt Tampereen lyhyimmälle kävelykadun pätkälle. Sen antimien ääreen osaavat suunnistaa erityisesti monet hyvien pienpanimo-oluiden makuihin mieltyneet. Olutravintola onkin saanut jälleen uusia omatuontioluita viehkolla pikku terassilla siemailtaviksi.

Olutravintola Nordicin valtteja ovat alusta asti olleet rentous, hyvä juomavalikoima ja paikan henkeen sopiva mainio ruokatuote. Osaavana olutravintolana Nordic on profiloitunut pohjoismaiin pienpanimo-oluisiin, joita on äskettäin saapunut ravintolaan lisää omatuontina.

Pohjoisen mauista meininkinsä ammentava gastropub kulkee rohkeasti omaa tietään juomapuoli edellä ja keskittyy erityisesti kotimaisiin ja skandinaavisiin pienpanimotuotteisiin. Hanatuotteet vaihtuvat tiuhaan. Ainakin 2-3 olutta vaihtuu viikottain.

– Saa sanoa, että melkein joka kerta kun asiakas tulee, hän saa jotain uutta. Laskimme juuri, että hanassa käy vuoden mittaan yli sata erilaista olutta, ravintolapäällikkö Otso Mikkonen kertoo.

Ruokalista on simppeli mutta tasokas. Nordicin pikkuinen ja myöhään auki oleva keittiö venyy valmistamaan melkoisia herkkupaloja sekä pieneen että isoon hiukomisoloon. Olutravintola Nordicin Ruis-Reinot eli täytetyt, lämpöisinä tarjottavat ruisleivät ovat olleet alusta asti Nordicin nimikkotuote. Hyväksi kakkoseksi on noussut mehevä Norjan ankkaa -annos, jota ei onneksi poisteta listalta uudistustenkaan myötä. Nordicin näköiseksi tuunattu skandinaavisuus tulee näkymään listalla jatkossakin.

– Meillä tarjotaan perinteisiä skandinaavisia ruokia vähän uudella tavalla. Rentous on tärkeä elementti niin ruoassa kuin koko pubissakin. Tilaukset tehdään tiskiltä, ei pöytävarauksia, ei pöytäliinoja. Syödä voi missä haluaa, Otso kuvailee.

Nordikin veikeä ulkoterassi on ollut kesä kesältä suositumpi piilokeidas kaupungin keskellä. Viltit pitävät vilukissat lämpöisinä vilpoisamman ilman yllättäessä.

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

 

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Muikkukukko lehahti helmikuun ajaksi Nordiciin

Gastropub Nordic juhlistaa Suomi 100 -juhlavuotta paitsi oman Nordic Breweryn Havu Nordic Ale -juhlaoluella, myös joka kuukausi vaihtuvilla perisuomalaisilla klassikkoruoilla. Helmikuun herkkuna on pirkanmaalaisissa...

Gastropub Nordic on Kultaisen Humalan pubihelmi kävelykatuterasseineen

Otavalankadun Gastropub Nordicin antimien ääreen osaavat suunnistaa erityisesti monet hyvien pienpanimo-oluiden makuihin mieltyneet. Olutravintolan ovat hyväksi havainneet myös kaupungin olutharrastajat, jotka palkitsivat ravintolan Kultaisella Humalalla.

Gastropub Nordic pukkaa uusia annoksia listalleen

Nordic uudistaa ruokalistaansa lisäten annoksia kevään kuluessa. Maaliskuusta alkaen joka kuukausi valikoimaan ilmestyy uusi annos, joka myös jää listalle. Ensimmäisenä liitutaululistalle tiensä vinkaisee villisika, jota on hauduteltu Nordicin keittiön uunissa yön yli, vähintään 12 tunnin ajan.

Hakusanat: Olutravintola, Tampere, Tampereen olutravintolat, Omatuontioluita