akseli herlevi 3 kohokohdat
Akseli Herlevin uusi Naughty BRGR avautuu Pork & Moren paikalle osoitteeseen Aleksanterinkatu 29.

Suomen ensimmäinen Top Chef, keittiömestari Akseli Herlevi täräyttää Naughty BRGR -hampurilaisravintolansa auki Aleksanterinkadulle 1.9. Viime vuosina messeviin burgereihin erikoistuneen Herlevin missiona on tuoda kaupunkiin loistavan hinta-laatusuhteen purilaiset – ja valmistaa yksinkertaisesti parhaita burgereita. Eikä pelkästään Tampereen, vaan suorilta koko maailman.

Lue myös:

Kesä on purilaisen parasta aikaa – Kurkistus kaupungin monipuoliseen burgerkatraaseen

naughty brgr– Meillä on yksinkertainen missio olla maailman paras hampurilaisravintola. Helsingin Naughty BRGR:iin tullaan jo nyt kautta Suomen ja yhä uudestaan kuulemme, kuinka asiakkaamme kertovat nauttineensa luonamme elämänsä parhaan hampurilaisen. Maan johtaviin ravintolakaupunkeihin kuuluva Tampere on luonnollinen ensiaskel laajenemisessamme. Keskeisen sijaintinsa lisäksi Tampereella on valmiiksi vahva hampurilaiskulttuuri, joten olen iloinen saadessani esitellä lempikaupungissani myös maailmanluokan burgerielämyksen, Tampereelle muuttoa suunnitteleva Herlevi kertoo.

Tuhmia purilaisia aletaan taituroida remontin jälkeen Pork & Moren paikalla. Yrityskaupan myötä myös koko Porkin osaava henkilökunta siirtyy Naughty BRGR:in huomaan, mitä Herlevi kertoo arvostavansa lujasti.

– Porkki ei ollut missään vaiheessa edes myynnissä, mutta Akseli on vanha ystävä ja teki ravintolasta tarjouksen. Näen asian niin, että hän halusi ostaa pahimman kilpailijansa tieltä pois, Mika Roito naurahtaa.

Ensimmäinen Naughty BRGR avautui Helsingin Lönnrotinkadulle viime marraskuussa. Alusta asti suosion aalloilla surffanneen ravintolan menestys sytytti ajatuksen laajentamisesta myös muualle Suomeen.

Naughty BRGR:n haukkailtavien valikoima koostuu hampurilaisista tykötarpeineen. Listalta löytyy aina vähintään viisi erilaista hampurilaista. Lihaisan nimikkoburgerin ja NYC Cheeseburgerin rinnalle Herlevi on kehitellyt myös kuubalaistyyppisen frita-hampurilaisen. Kasvissyöjille ja keliaakikoillekin on omat burgerinsa. Kestosuosikkien ohella operoidaan myös kuukauden burgeri sekä joka perjantain erikoisuus, jonka rakentamiseen Herlevi antaa keittiöhenkilökunnalleen vapaat kädet.

– Meidän demi-briossityylisellä, rakenteeltaan elastisella sämpylällämme on tärkeä rooli onnistuneessa lopputuloksessa. Se ei saa varastaa show’ta, vaan pitää esitystä vankasti pystyssä. Valitsemme muutenkin kaikki komponentit aina mahdollisimman hyviksi. Rotukarjan pihvilihat esimerkiksi leikataan ja jauhetaan varta vasten meille oman reseptimme mukaisesti. Oikeanlaisen hampurilaispihvin rakenteen löytämiseen menikin paljon aikaa, mutta nyt olemme mielestäni löytäneet parhaimman mahdollisen koostumuksen. Riittävä rasvaprosentti pitää pihvin mehukkaana ja suuhun sopivan, purtaessa murtuvan rakenteen mahdollistaa kahteen kertaan tietyllä karkeudella jauhaminen. Naughty BRGR:n pihvistä ei kumimaisuutta tai kuivan lihamurekkeen vivahteita löydy, hifistelee Herlevi gourmet-burgerinsa taustoja.

akseli herlevi kohokohdatKaikki ravintolan juomat ovat pullotavaraa virvoitusjuomista lähtien. Tuhmien purilaisten kylkeen onkin luvassa mainioita pullomaltaisia noin 15 oluen valikoiman verran. Osa on vaihtuvia pienpanimoiden erikoisuuksia Suomesta ja ulkomailta.

– Olin juuri Suuret Oluet – Pienet Panimot -tapahtumassa ja maistelin siellä Pyynikin Käsityöläispanimon oluita. Ne ovat ihan loistavia tuotteita ja varmasti niitä tulee näkymään täälläkin, olutta osuvimpana burgerin kyytipoikana pitävä Herlevi tuumaa.

Burgereille räätälöidyltä viinilistalta löytyy siemailtavaksi myös samppanjaa, eikä napakampaakaan tavaraa A-oikeuksin varustellusta ravintolasta puutu.

Sisustusinspiraatio puolestaan kumpuaa New Yorkista, Lontoosta ja Tokiosta, joissa Herlevi on tiimeineen kiertänyt napsien essuntaskuihin reseptejä, vaikutteita ja makuja.

– Voin olla hieman hampurilaishullu, mutta burgeri on hyvä ja selkeä laatumittari sekä yksittäiselle ravintolalle että sitä ympäröivälle kaupungille ja kulttuurille. Vaikka valtaosa kuluttajista on vasta löytämässä tietään laatuhampurilaisten äärelle, ovat hampurilaiset jo nyt suositumpia kuin koskaan. Erinomainen hampurilainen on yksinkertaista, laadukkaista raaka-aineista valmistettua kansainvälistä katuruokaa, johon kaikilla pitää olla mahdollisuus.

Ja epäilemättä näin tulee olemaankin, sillä tuhman purilaisen nappaa käpäläänsä jo kympillä.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

akseli herlevi 2 kohokohdat