Hämeenlinnan paras ravintola juuri sinun tarkoitukseesi! Hämeenlinnasta on vihdoin muodostumassa yksi Suomen merkittävimmistä ravintolakaupungeista. Valikoimme kymmenen erilaista ravintolaa, joista saa hyvää ruokaa mukavassa tunnelmassa. Ruokaravintoloiden lisäksi joukosta löytyy laadukas olutravintola.

Ravintoloita ei olla laitettu erityiseen järjestykseen keskenään. Ehdotathan, jos listauksesta puuttuu jokin erityisen hyvä ravintola Hämeenlinnassa?

 

Ravintola Vintti, Hämeenlinnan ravintolat lähellä Verkatehdasta
Verkatehtaan kulmilla sijaitseva Ravintola Vintti on Hämeenlinnan uutuusravintoloita. Kuva Ravintola Vintti.

Ravinteli Vintti hurmaa kehräämön punatiilisessä idyllissä skandinaavisella kodikkuudellaan sekä ammattitaitoisella henkilökunnallaan, aivan tapahtumien keskipisteessä Verkatehtaan korttelissa. Keittiömestariksi on saatu pohjolan huippukeittiöitä kierrellyt Miika Keskitalo.

ravintelivintti.fi

Boran pizzauuni kuumenee koivulla ja lämpötilaa tasataan kaasuliekillä. Kuvaaja: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Bora on monille vielä tuntematon ravintolauutuus Hämeenlinnassa lähellä Aulankoa. Sen erikoisuus on aidolla italialaisella puulla lämmitettävällä kiviuunilla paistetut pizzat, jotka saavat koivusta omaleimaisen makunsa. Puulla lämmitettävät pizzauunit ovat harvinaisuus koko Suomessa. Valikoimista löytyy lisäksi runsaasti muita välimerenmaiden herkkuja sekä tietysti burger-annoksia.

bora.fi

Ravintola Hämeenlinna – Uoma
Ravintola Uoma. Kuvaaja: Mikko Uosukainen

Hämeenlinnan keskustaan kesällä 2019 avattu Uoma on läpimurto kaupungin ravintolaelämässä ja ravintolan käsityönä valmistettu ruoka tuntuu nyt olevan kaikkien huulilla. Myös kansainvälinen ravintolavarausjärjestelmä DinnerBooking valitsi hämeenlinnalaisen ravintolan Suomen kiinnostavimpien uutuusravintoloiden joukkoon.

ravintolauoma.fi

Nordic Smokery Bistro on Hämeenlinnassa laivarannan äärellä sijaitseva lämminhenkinen juomaravintola, josta saa myös pientä purtavaa kotimaisten tisleiden ja pienpanimo-oluiden seuraksi.

nordicsmokery.fi

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Katja Sankkinen (@katjasankkinen) jakama julkaisu

Kellariravintola Hällä on mutkaton vanhanajan ruoka-, seurusteluravintola hyvän ruuan ja hyvän juoman ystäville Hämeenlinnan keskustassa. Hällä säilyttää nostalgista ravintolaruokaperinnettä sekä panostaa selkeään ja maistuvaan ruokaan, käyttäen lähituottajien raaka-aineita. Maankuulu Hälläpyörä muuttui Kellariravintola Hälläksi toukokuussa 2010. Näin 50 vuotta suomalaista ravintolaperinnettä sai jatkoa.

kellariravintolahalla.com

Vanajanlinnan kesäterassi. Kuvaaja Toni Honko, Kohokohdat.fi

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Hotelli Vanajanlinna (@hotellivanajanlinna) jakama julkaisu

Kautta aikojen Vanajanlinna on kestinnyt herkuilla vieraitaan lähellä tuotetuin raaka-ainein ja huippuunsa hiotun keittotaidon siivittämänä. Linnan kauniit tilat muuntuvat kokouslounaasta aina intiimiin illalliseen läheisten kesken. Kesäisin Vanajanlinnan pihapiirissä palvelee myös Linna Golfin Klubiravintola.

www.vanajanlinna.fi

Sokos Hotel Vaakuna löytyy Hämeenlinnasta vesistön ääreltä aivan rautatieaseman tuntumasta. Kuvaaja Toni Honko, Kohokohdat.fi

Le Blason on tuulahdus yrttien tuoksua ja pieni pala Ranskaa kauniin Vanajaveden rannalla. Hämeenlinnan ranskalaisin ravintola toimii Original Sokos Hotel Vaakuna Hämeenlinnan yhteydessä.

leblason.fi

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Café Kukko (@cafekukko) jakama julkaisu

Cafe Kukko on suosittu lounaspaikka Hämeenlinnan keskustassa ja sieltä saa myös erinomaista brunssia sunnuntaisin. Kokeile talon Kana-Ceasar salaattia tai jotain wrap-annoksista. Mukava palvelu ja pirteä tunnelma.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Miller’s BBQ (@ravintolamillersbbq) jakama julkaisu

Jenkkityylinen savustamoravintola, kuten Miller’s BBQ, isolla terassilla on Suomessa harvinaisuus, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla Hämeenlinnan keskustan ja Aulangon laitamilla Ruununmyllyn alueella. Kesän ja syyskauden aukiolot vaihtelevat jonkin verran, joten tarkista aukiolot kotisivuilta.

millersbbq.fi

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Angeline OktaViana (@angelineov) jakama julkaisu

Ravintola Piparkakkutalo on perinteikäs ja viihtyisä hyvän ruuan ja seurustelun ravintola Hämeenlinnan keskustassa. Uudistunut ravintola grillaa ruokansa Josper-puuhiiligrillillä.

Yksityinen vuodesta 1988 toiminut kodikas ruokaravintola, joka on tunnettu erityisesti koko perheen suosimana pizzapaikkana.

popino.fi

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Tamperelaiset tutustumassa Hämeenlinnan antiin?

Henkilön Eveliina Tulensalo (@eveliinat) jakama julkaisu

 

Topcapi - Ravintola Hämeenlinna

Keskustasta nähden moottoritien toisella puolella sijaitseva Ravintola Topcapi on Hämeenlinnan pizza- ja kebabravintoloiden klassikko, joka on uudistunut viime vuosina entistä parempaan suuntaan.

ravintolatopcapi.fi

 

Vuodesta 1995 toiminut Olutravintola Birger on intiimi ja rauhallinen baari Hämeenlinnan keskustassa. Ravintolassa on kattava ja vaihtuva valikoima kotimaisia ja ulkomaisia pienpanimo-oluita. Pullovalikoimista löytyy myös mm.  klassisia belgioluita ja muita erikoisuuksia.

Birger.fi