Hämeenlinnan paras ravintola juuri sinun tarkoitukseesi! Hämeenlinnasta on vihdoin muodostumassa yksi Suomen merkittävimmistä ravintolakaupungeista. Valikoimme kymmenen erilaista ravintolaa, joista saa hyvää ruokaa mukavassa tunnelmassa. Ruokaravintoloiden lisäksi joukosta löytyy laadukas olutravintola ja tunnelmallinen viinibaari.

Ravintoloita ei olla laitettu erityiseen järjestykseen keskenään. Ehdotathan, jos listauksesta puuttuu jokin erityisen hyvä ravintola Hämeenlinnassa?

 

Hämeenlinnan paras ravintola Suomen 50 parasta ravintolaa äänestyksessä 100 parhaan joukossa
Suomen 50 parasta ravintolaa äänestyksessä sadan joukkoon päässyt Ravinteli Vintti. Verkatehtaan kulmilla sijaitseva ravintola on Hämeenlinnan uutuusravintoloita. Kuvaaja: Mikko Uosukainen.

 LÄHELLÄ HOTELLI SCANDIC HÄMEENLINNA CITY 860 M 

Ravinteli Vintti hurmaa kehräämön punatiilisessä idyllissä skandinaavisella kodikkuudellaan sekä ammattitaitoisella henkilökunnallaan, aivan tapahtumien keskipisteessä Verkatehtaan korttelissa. Ravintola on muun muassa lähellä Linnan puistoa, jossa juhlitaan monet Hämeenlinnan kesän festivaalit. Keittiömestariksi on saatu pohjolan huippukeittiöitä ja kokkikilpailuissakin kierrellyt Miika Keskitalo. Ravintola on avannut Hämeenlinnaan äskettäin myös uutuusravintola Puisto Brgr*.

ravintelivintti.fi

2Puisto Brgr*

 LÄHELLÄ HOTELLI SCANDIC HÄMEENLINNA CITY 860 M 

Tunnelmallinen Puisto Brgr on hämeenlinnalaisten uusi suosikkiravintola, jonka artesaanityyliin valmistettuja burgerannoksia ylistetään. Keittiön osaaminen näkyy myös savun maun hyödyntämisessä. Hämeenlinnan paras burgerpaikka käyttää kotimaisia raaka-aineita ja kaataa lasiin kotimaisia pienpanimo-oluitakin.

Boran pizzauuni kuumenee koivulla ja lämpötilaa tasataan kaasuliekillä. Kuvaaja: Toni Honko, Kohokohdat.fi

 LÄHELLÄ HOTELLI SCANDIC AULANKO 3,3 KM 

Bora on monille vielä tuntematon ravintolauutuus Hämeenlinnassa lähellä Aulankoa. Sen erikoisuus on aidolla italialaisella puulla lämmitettävällä kiviuunilla paistetut pizzat, jotka saavat koivusta omaleimaisen makunsa. Puulla lämmitettävät pizzauunit ovat harvinaisuus koko Suomessa. Valikoimista löytyy lisäksi runsaasti muita välimerenmaiden herkkuja sekä tietysti burger-annoksia.

bora.fi

4Cantina Pannuhuone

Cantina Pannuhuone - Hyvä ravintola Hämeenlinnassa

 LÄHELLÄ HOTELLI SCANDIC HÄMEENLINNA CITY 300 M 

Hans Välimäen onnistuneesti sparraama, rento ruokapaikka aivan Hämeenlinnan ostoskeskuksen kyljessä. Cantina Pannuhuone hyödyntää annoksissaan lähiruokaa, kuten  Paistettua Vanajan kuhaa -annoksessaan.  Ravintolan häränmarmorifileetä on kehuttu – ja tietysti talon burgereita. Kesällä aurinkoinen terassi ravintolan edustalla.

VARAA PÖYTÄ

Ravintola Hämeenlinna – Uoma
Ravintola Uoma. Kuvaaja: Mikko Uosukainen

 LÄHELLÄ HOTELLI SCANDIC HÄMEENLINNA CITY 180 M 

Hämeenlinnan keskustaan kesällä 2019 avattu Uoma on läpimurto kaupungin ravintolaelämässä ja ravintolan käsityönä valmistettu ruoka tuntuu nyt olevan kaikkien huulilla. Myös kansainvälinen ravintolavarausjärjestelmä DinnerBooking valitsi hämeenlinnalaisen ravintolan Suomen kiinnostavimpien uutuusravintoloiden joukkoon.

ravintolauoma.fi

6Nooran viinibaari

 LÄHELLÄ HOTELLI SCANDIC HÄMEENLINNA CITY 400 M 

Nooran viinibaari on Hämeenlinnan tunnelmallisin viiniravintola aivan keskustassa. Kesällä kävelykadun varrella on viihtyisä kesäterassi. Loistavien viinien lisäksi baarissa on tarjolla juustoja, pientä naposteltavaa sekä ajoitellen liveohjelmaakin.

Nooran viinibaarin lisätietoja löydät Fb-sivuilta.

 

Nordic Smokery Bistro on tietojemme mukaan suljettu ainakin toistaiseksi (tieto päivitetty 13.3.2023)

 LÄHELLÄ HOTELLI SCANDIC HÄMEENLINNA CITY 650 M 

Nordic Smokery Bistro on Hämeenlinnassa laivarannan äärellä sijaitseva lämminhenkinen juomaravintola, josta saa pientä purtavaa kotimaisten tisleiden ja pienpanimo-oluiden seuraksi. Lähellä Verkatehdasta, joka on Hämeenlinnan monipuolisin kulttuurikeskus.

nordicsmokery.fi

VARAA PÖYTÄ

 LÄHELLÄ HOTELLI SCANDIC HÄMEENLINNA CITY 500 M 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Katja Sankkinen (@katjasankkinen) jakama julkaisu

Kellariravintola Hällä on mutkaton vanhanajan ruoka-, seurusteluravintola hyvän ruuan ja hyvän juoman ystäville Hämeenlinnan keskustassa. Hällä säilyttää nostalgista ravintolaruokaperinnettä sekä panostaa selkeään ja maistuvaan ruokaan, käyttäen lähituottajien raaka-aineita. Maankuulu Hälläpyörä muuttui Kellariravintola Hälläksi toukokuussa 2010. Näin 50 vuotta suomalaista ravintolaperinnettä sai jatkoa.

kellariravintolahalla.com

Vanajanlinnan kesäterassi. Kuvaaja Toni Honko, Kohokohdat.fi

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Hotelli Vanajanlinna (@hotellivanajanlinna) jakama julkaisu

Kautta aikojen Vanajanlinna on kestinnyt herkuilla vieraitaan lähellä tuotetuin raaka-ainein ja huippuunsa hiotun keittotaidon siivittämänä. Linnan kauniit tilat muuntuvat kokouslounaasta aina intiimiin illalliseen läheisten kesken. Kesäisin Vanajanlinnan pihapiirissä palvelee Linna Golfin Klubiravintola.

www.vanajanlinna.fi

10Fifth Avenue

 LÄHELLÄ HOTELLI SCANDIC HÄMEENLINNA CITY 200 M 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Fifth Avenue Hämeenlinna (@fiftari) jakama julkaisu

Amerikkalaiseen tapaan burgereita löytyy Hämeenlinnastakin monesta paikasta. Fiftarina tunnettu ravintola kuitenkin erottautuu muista etenkin keilaratansa ansiosta. Avenue on fundiningia, mutta tunnettu myös puuhiiligrillistä valmistuvista sisäfilepihveistä, joita valmistetaan kotimaisista raaka-aineista – kuten artesaanityyliin valmistetuissa burgereissakin.

VARAA PÖYTÄ

Sokos Hotel Vaakuna löytyy Hämeenlinnasta vesistön ääreltä aivan rautatieaseman tuntumasta. Kuvaaja Toni Honko, Kohokohdat.fi

Le Blason on tuulahdus yrttien tuoksua ja pieni pala Ranskaa kauniin Vanajaveden rannalla. Hämeenlinnan ranskalaisin ravintola toimii Original Sokos Hotel Vaakuna Hämeenlinnan yhteydessä. Hotelli löytyy kätevästi läheltä rautatieasemaa ja Hämeenlinnan kulttuuritapahtumien keskusta, Verkatehdasta.

leblason.fi

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Café Kukko (@cafekukko) jakama julkaisu

Cafe Kukko on suosittu lounaspaikka Hämeenlinnan keskustassa ja sieltä saa myös erinomaista brunssia sunnuntaisin. Kokeile talon Kana-Ceasar salaattia tai jotain wrap-annoksista. Mukava palvelu ja pirteä tunnelma.

 LÄHELLÄ HOTELLI SCANDIC AULANKO 6 KM 

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Miller’s BBQ (@ravintolamillersbbq) jakama julkaisu

Jenkkityylinen savustamoravintola, kuten Miller’s BBQ, isolla terassilla on Suomessa harvinaisuus, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla Hämeenlinnan keskustan ja Aulangon laitamilla Ruununmyllyn alueella. Kesän ja syyskauden aukiolot vaihtelevat jonkin verran, joten tarkista aukiolot kotisivuilta.

millersbbq.fi

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Angeline OktaViana (@angelineov) jakama julkaisu

Ravintola Piparkakkutalo on perinteikäs ja viihtyisä hyvän ruuan ja seurustelun ravintola Hämeenlinnan keskustassa. Uudistunut ravintola grillaa ruokansa Josper-puuhiiligrillillä.

Yksityinen vuodesta 1988 toiminut kodikas ruokaravintola, joka on tunnettu erityisesti koko perheen suosimana pizzapaikkana.

popino.fi

Katso arviot ja varaa pöytä

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Tamperelaiset tutustumassa Hämeenlinnan antiin?

Henkilön Eveliina Tulensalo (@eveliinat) jakama julkaisu

 

Topcapi - Ravintola Hämeenlinna

Keskustasta nähden moottoritien toisella puolella sijaitseva Ravintola Topcapi on Hämeenlinnan pizza- ja kebabravintoloiden klassikko, joka on uudistunut viime vuosina entistä parempaan suuntaan.

ravintolatopcapi.fi

 

Vuodesta 1995 toiminut Olutravintola Birger on intiimi ja rauhallinen baari Hämeenlinnan keskustassa. Ravintolassa on kattava ja vaihtuva valikoima kotimaisia ja ulkomaisia pienpanimo-oluita. Pullovalikoimista löytyy myös mm. klassisia belgioluita ja muita erikoisuuksia. Birgerissä voi tilata myös ruokaa.

Birger.fi