Kuopion paras ravintola juuri sinun tarkoitukseesi! Valikoimme kymmenen erilaista ravintolaa, joista saa hyvää ruokaa mukavassa tunnelmassa.

Ravintoloita ei olla laitettu erityiseen järjestykseen keskenään. Ehdotathan, jos listauksesta puuttuu jokin erityisen hyvä ravintola Kuopiossa? Tutustumme mielellämme ravintolaan ja lisäämme listalle.
toni.honko@lifestylemedia.fi

 

Galla Kitchen & Bar on yksi Kuopion parhaita ravintoloita
Galla Kitchen & Bar on yksi Kuopion parhaita ravintoloita

Kuopion Gallá Kitchen & Bariin kannattaa suunnata nauttimaan yllätyksellisiä menuja Lapin upeista raaka-aineista. Listalle saatiin takaisin mm. kovasti kaivattu kala-annos, joka on tällä kertaa Oulujärven kuhaa maa-artisokan ja kuningasrapukastikkeen kera.

Gallá Kitchen & Bar

Gastrobar B P - Kuopion gastrobaari
Kuva: Gastrobar B/P

Kotimaisia pienpanimo-oluita ja paikallisia raaka-aineita rennossa gastrobaaritunnelmassa. Taitavista burger-annoksistaan tuttu, mutta osaa paljon muitakin annoksia lautasille rakentaa.

Katso arviot ja varaa pöytä

Uusi suositus tulossa!

3Blocco

Blocco on kuopiolaisten suosikkipizzapaikka Puijonkadulla. Saimme vinkin ravintola-alan ammattilaiselta, ja olemme tutustumassa ravintolaan lähipäivinä tarkemmin.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Blocco (@pizzeriablocco) jakama julkaisu

Katso arviot ja varaa pöytä

Ravintola Musta Lammas ja terassi. Kuvaaja: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Ravintola Musta Lammas on ehkä Kuopion maineikkain ravintola. Jokainen ruokalaji valmistetaan alusta asti itse. Pohjolan puhtaat metsät, pellot ja järvet ovat keittiön inspiraation lähteenä. Mustalammas löytyy myös Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2022 -listalta 80 parhaan joukosta.

Katso arviot ja varaa pöytä

Ravintola Isä Camillo ja tunnelmallinen kesäterassi. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Isä Camillon ruoka on rehellistä ja aitoa. Keittiössä kunnioitetaan eurooppalaista ruokaperinnettä ja tuoreita raaka-aineita. Jokaisessa annoksessa maistuu kokin ammattitaito. Ruokaa tehdään ja vieraita palvellaan sydämellä, tunteella ja taidolla!

Katso arviot ja varaa pöytä

Kuopio - Ravintola Urban
Ravintola Urban Kuopiossa. Kuva Urban

Ravintola Urban on pieni ja persoonallinen, TopChef Anssi Kantelisen luotsaama pieni ja persoonallinen ravintola Kuopion keskustassa, vanhassa arvokiinteistössä, aivan torin tuntumassa.

Urban on luonteeltaan lämmin ja rento paikka, jossa olostaan nauttii niin asiakas kuin henkilökuntakin.

Katso arviot ja varaa pöytä

7Muikkuravintola Sampo

Muikkuravintola Sampo Kuopion klassikkoravintola numero yksi

Muikkuravintola Sampo on jo vuodesta 1931 toiminut kuopiolainen muikkuruokiin erikoistunut kapakka. Kuopiolainen klassikko on kehittynyt muikkukapakasta paikalliseksi instituutioksi.

Muikkuravintola Sampo – Klassikkoravintolan kodikas sisustus on pysynyt samanlaisena jo vuosikymmeniä

Katso arviot ja varaa pöytä

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön BURGER5 (@burger5kpo) jakama julkaisu

Burger5 tunnustaa burgerit intohimokseen ja onkin yksi Kuopion parhaita burgerpaikkoja. Käsintehdyt burgerit on valittu useasti Kuopion parhaiksi ja niissä käytetään paikallisen pientuottajien aineksia sekä raaka-aineita.

Katso arviot ja varaa pöytä

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Trattoria Sorrento (@trattoria_sorrento) jakama julkaisu

Sorrentossa satumaiset maisemat, romantiikka ja vahvat kulinaariset perinteet kohtaavat täydellisesti. Napolilaiset musiikin sävelet ovat ilmassa ja muovaavat Välimeren keittiön tuoksuja ja aromeja. Sorrenton sitruunat tuoksuvat ilmassa, idylliset kadut ja meri kutsuvat.

Katso arviot ja varaa pöytä

Kuva: Raflaamo

Frans & Sophie on rennon ranskalainen bistro, jossa yhdistyvät rakkaus hyvään ruokaan ja siitä nauttimiseen. Löydät viihtyisän ja mutkattoman Frans & Sophie -bistron Kuopion sydämestä, Original Sokos Hotelli Puijonsarvesta. Ranskalainen keittiö ja kupliva elämänilo yhdistyvät Frans & Sophie -bistrossa hyväntuulisen hurmaavalla tavalla.

G
Ravintola Kings Crown. Pihviannos. Kuva: Taste of Savo

King’s Crown on kuopiolainen ravintola, joka tarjoaa rehellistä ruokaa ja juomaa hyvän musiikin ystäville aina aamukahvista illan pikkutunneille saakka.  Musiikkiravintola on tunnettu laajasta jazz- ja bluestarjonnastaan.

Katso arviot ja varaa pöytä

Harald on viikinkiravintoloiden klassikko, jonka maine on saavutettu persoonallisella  muinaisajan tunnelmallaan ja rustiikkisella ruoallaan. Ravintola on mainio valinta myös lapsiperheille ja se löytyy helposti keskeiseltä paikalta Kuopion keskustasta.

Katso arviot ja varaa pöytä

Meksikolainen ravintola Panza Kuopiossa
Meksikolainen ravintola Panza Kuopiossa. Kuva: Panza

HUOM! Ravintola etsii uusia toimitiloja (Tilanne 25.1.2022)

Panza on Kuopiossa ja Jyväskylässä toimiva meksikolainen ravintola joka nojaa vahvasti street food-henkeen ja tarjoilee väli-amerikan makuja sekä lautasella että lasissa. Iltaisin juoma on kylmää ja useasti vaihtuva juoma- ja a la carte-lista pitää vireyden yllä leveällä rintamalla.

 

Ravintola Kummisetä. Kuvaaja: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Kummisedän korkeatasoinen keittiö ja viikonloppujen elävän musiikin tarjonta tekevät ravintolasta viihtyisän koko illan maku- ja menopaikan. He tarjoavat maukkaita elämyksiä herkkusuille ja vauhdikasta bilemeininkiä aikuiseen makuun.

He yhdistävät tasokkaan keittiön antimet, tunnelmallisen miljöön ja palvelun sekä svengaavan pubitunnelman saumattomaksi koko illan ravintolaelämykseksi.

Ravintola Kummisetä on Kuopion ravintolaelämän klassikko, jossa käytetään nykyään melko paljon myös luomua ja lähiruokaa.

Katso arviot ja varaa pöytä

Puijon tornista on hienoa bongailla sääilmiöitä ja nauttia Savon lähiraaka-aineita ympärillä siintävissä maisemissa tuotettuina. Ravintolan ylpeys on  lähiruokapöytä, jossa pääsee maistamaan monenlaisia paikallisia makuja, joissa on paljon mukana myös luomua. Pääruoat ja jälkiruoka tarjoillaan pöytiin.

Katso arviot ja varaa pöytä

16Malja olutravintola & viinibaari

Kuopion johtaviin olutravintoloihin ja viinibaareihin kuuluvassa Maljassa tunnelmallista miljöötä ja terassia täydentää laadukas juomavalikoima sekä hyvä palvelu, josta Malja on ollut tunnettu jo vuodesta 2006.  Edullinen hinnoittelu houkuttelee laadukkaiden oluiden ja viinien maisteluihin ravintolaympäristössä. Viskin ystävillekin loistava valikoima. Viinibaariin on mahdollista varata pöytä viikonloppuisin.

Katso arviot ja varaa pöytä

Ravintola Kreeta, Kuopio
Ravintola Kreeta on takuulla Kuopio paras kreetalainen ravintola. Kuvassa ravintoloitsija Lakis Dzafce. Kuva: Ronja Honko, Kohokohdat.fi

Perinteisen kreetalaisen ruoan ravintola Kuopiossa on aitoon kreikkalaistyyliin ystävällinen ja ripeä palvelu ainakin laskun tuloon asti. Parempaa moussakaa tuskin muualta Kuopiosta voi saadakaan. Maista myös ravintolan Orektiko-lautanen -annosta, jossa on tsatsikia, munakoisodippikastiketta, pitaleipää, kreikkalaista salaattia, dolmades ja grillattua halloumijuustoa. Ravintola Kreeta on autenttinen kreikkalaisravintoloitsijan pitämä ravintola, jossa voi maistella kreikkalaisen keittiön erikoisuuksia. Kreeta on tunnettu terveellisestä ruoastaan ja tarjolla on paljon annoksia kasvissyöjillekin. Kreeta on yksi Kuopion ravintolaklassikoista, joka avattiin jo kesällä 2007. Ravintola on ollut alusta asti erittäin suosittu kuopiolaisten suosikki.

18Lisää ravintoloita Kuopiossa

Kuzina yhdistää ruoissaan Välimeren ja kotimaiset raaka-aineet. Kuva Kuzina Wine & Daily

Kuzina Wine & Daily | Välimerellisiä makuja lasissa ja lautasilla

Katso arviot ja varaa pöytä

Saanan terassi. Kuva: Saana

Ravintola – Kuopion Saana  sesongin raaka-aineista läheltä vierasvenesataman tunnelmassa.

Kalakukkoleipomo Hanna Partanen | Tuoreita kalakukkoja leipomosta ja kauppatorilta.

Saksalaistyyppinen ravintola Kuopiossa - Ravintola Bierstube
Saksalaistyyppinen ravintola Ravintola Bierstube on toiminut Kuopiossa jo vuodesta 1971

Ravintola Bierstube | Saksalaistyylinen tunnelmallinen oluttupa ja ruokapubi vuodesta 1971. Myös katuruokaa, kuten siipiannoksia.
Katso arviot ja varaa pöytä

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Ravintola Boka (@ravintolaboka) jakama julkaisu

Ravintola Boka |  Mutkattoman runsaasti rehtiä lihaa ja vihanneksia balkanilaisittain

Katso arviot ja varaa pöytä

Tutustu myös Tahkon ravintoloihin Kuopion seudulla

Suosittelemme niistä Ravintola Rehtiä, joka on monien suosikki Tahkolla. Se on tasokas ravintola, jonka hinta-laatusuhde on kohdillaan ja se tarjoilee  usean ruokalajin menukokonaisuuksien lisäksi Tahkon parhaaksi koettuja pizzoja.

Katso arviot ja varaa pöytä