Kuopion paras ravintola juuri sinun tarkoitukseesi! Valikoimme kymmenen erilaista ravintolaa, joista saa hyvää ruokaa mukavassa tunnelmassa.

Ravintoloita ei olla laitettu erityiseen järjestykseen keskenään. Ehdotathan, jos listauksesta puuttuu jokin erityisen hyvä ravintola Kuopiossa?

 

Syksyn maut saapuvat Kuopion Gallá Kitchen & Bariin. Listalle saatiin takaisin kovasti kaivattu kala-annos, joka on tällä kertaa Oulujärven kuhaa maa-artisokan ja kuningasrapukastikkeen kera.

Gallá Kitchen & Bar

Ravintola Musta Lammas ja terassi. Kuvaaja: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Ravintola Musta Lammas on ehkä Kuopion maineikkain ravintola. Jokainen ruokalaji valmistetaan alusta asti itse. Pohjolan puhtaat metsät, pellot ja järvet ovat keittiön inspiraation lähteenä.

Ravintola Isä Camillo ja tunnelmallinen kesäterassi. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Isä Camillon ruoka on rehellistä ja aitoa. Keittiössä kunnioitetaan eurooppalaista ruokaperinnettä ja tuoreita raaka-aineita. Jokaisessa annoksessa maistuu kokin ammattitaito. Ruokaa tehdään ja vieraita palvellaan sydämellä, tunteella ja taidolla!

Kuopio - Ravintola Urban
Ravintola Urban Kuopiossa. Kuva Urban

Ravintola Urban on pieni ja persoonallinen, vähän erilainen lounas- ja tilausravintola Kuopion keskustassa, vanhassa arvokiinteistössä, aivan torin tuntumassa.

Urban on luonteeltaan lämmin ja rento paikka, jossa olostaan nauttii niin asiakas kuin henkilökuntakin. Pöytävarauksia ravintola ei lounaalle ota, mutta ohjaavat parhaille vapaille paikoille heti ovelta. Sekapöytäkäytäntöämme ei kannata säikähtää vaan solahtaa reippaasti tunnelmaan mukaan!

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Trattoria Sorrento (@trattoria_sorrento) jakama julkaisu

Sorrentossa satumaiset maisemat, romantiikka ja vahvat kulinaariset perinteet kohtaavat täydellisesti. Napolilaiset musiikin sävelet ovat ilmassa ja muovaavat Välimeren keittiön tuoksuja ja aromeja. Sorrenton sitruunat tuoksuvat ilmassa, idylliset kadut ja meri kutsuvat.

Katso arviot ja varaa pöytä

Kuva: Raflaamo

Frans & Sophie on rennon ranskalainen bistro, jossa yhdistyvät rakkaus hyvään ruokaan ja siitä nauttimiseen. Löydät viihtyisän ja mutkattoman Frans & Sophie -bistron Kuopion sydämestä, Original Sokos Hotelli Puijonsarvesta. Ranskalainen keittiö ja kupliva elämänilo yhdistyvät Frans & Sophie -bistrossa hyväntuulisen hurmaavalla tavalla.

G
Ravintola Kings Crown. Pihviannos. Kuva: Taste of Savo

King’s Crown on kuopiolainen ravintola, joka tarjoaa rehellistä ruokaa ja juomaa hyvän musiikin ystäville aina aamukahvista illan pikkutunneille saakka.  Musiikkiravintola on tunnettu laajasta jazz- ja bluestarjonnastaan.

Katso arviot ja varaa pöytä

Harald on viikinkiravintoloiden klassikko, jonka maine on saavutettu persoonallisella  muinaisajan tunnelmallaan ja rustiikkisella ruoallaan. Ravintola on mainio valinta myös lapsiperheille ja se löytyy helposti keskeiseltä paikalta Kuopion keskustasta.

Katso arviot ja varaa pöytä

Meksikolainen ravintola Panza Kuopiossa
Meksikolainen ravintola Panza Kuopiossa. Kuva: Panza

Panza on Kuopiossa ja Jyväskylässä toimiva meksikolainen ravintola joka nojaa vahvasti street food-henkeen ja tarjoilee väli-amerikan makuja sekä lautasella että lasissa. Iltaisin juoma on kylmää ja useasti vaihtuva juoma- ja a la carte-lista pitää vireyden yllä leveällä rintamalla.

Ravintola Kummisetä. Kuvaaja: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Kummisedän korkeatasoinen keittiö ja viikonloppujen elävän musiikin tarjonta tekevät ravintolasta viihtyisän koko illan maku- ja menopaikan. He tarjoavat maukkaita elämyksiä herkkusuille ja vauhdikasta bilemeininkiä aikuiseen makuun.

He yhdistävät tasokkaan keittiön antimet, tunnelmallisen miljöön ja palvelun sekä svengaavan pubitunnelman saumattomaksi koko illan ravintolaelämykseksi.

Ravintola Kummisetä on Kuopion ravintolaelämän klassikko!

Katso arviot ja varaa pöytä

Gastrobar B P - Kuopion gastrobaari
Kuva: Gastrobar B/P

Kotimaisia pienpanimo-oluita ja paikallisia raaka-aineita rennossa gastrobaaritunnelmassa. Taitavista burger-annoksistaan tuttu, mutta osaa paljon muitakin annoksia lautasille rakentaa.

Katso arviot ja varaa pöytä

12Lisää ravintoloita Kuopiossa

Kuzina yhdistää ruoissaan Välimeren ja kotimaiset raaka-aineet. Kuva Kuzina Wine & Daily

Kuzina Wine & Daily | Välimerellisiä makuja lasissa ja lautasilla

Saanan terassi. Kuva: Saana

Ravintola – Kuopion Saana  sesongin raaka-aineista läheltä vierasvenesataman tunnelmassa.

Kalakukkoleipomo Hanna Partanen | Tuoreita kalakukkoja leipomosta ja kauppatorilta.

Muikkuravintola Sampo| Kuopiolainen klassikko
Katso arviot ja varaa pöytä

Saksalaistyyppinen ravintola Kuopiossa - Ravintola Bierstube
Saksalaistyyppinen ravintola Ravintola Bierstube on toiminut Kuopiossa jo vuodesta 1971

Ravintola Bierstube | Saksalaistyylinen tunnelmallinen oluttupa ja ruokapubi vuodesta 1971. Myös katuruokaa, kuten siipiannoksia.
Katso arviot ja varaa pöytä

Ravintola Boka |  Mutkattoman runsaasti rehtiä lihaa ja vihanneksia balkanilaisittain

13Tutustu myös Tahkon ravintoloihin

Suosittelemme niistä Ravintola Rehtiä, joka on monien suosikki Tahkolla. Se on tasokas ravintola, jonka hinta-laatusuhde on kohdillaan ja se tarjoilee  usean ruokalajin menukokonaisuuksien lisäksi Tahkon parhaaksi koettuja pizzoja.

Katso arviot ja varaa pöytä