Oulun parhaat ravintolat juuri sinun tarkoitukseesi! Valikoimme kymmenen erilaista ravintolaa, joista saa hyvää ruokaa mukavassa tunnelmassa. Ruokaravintoloiden lisäksi joukosta löytyy myös laadukkaita olutravintoloita sekä viinibaareja cocktaileineen.

NÄYTÄ+

Ravintoloita ei ole laitettu erityiseen järjestykseen keskenään. Ehdotathan, jos listauksesta puuttuu joku erityisen hyvä ravintola Oulussa?

 

Parhaat illallisravintolat & fine dining X 3

Onko ravintolassa käyminen kohokohtasi Oulun lähilomallasi? Kiinnostaako yllätyksellisyys ja loppuun hiottu palvelu? Illallisravintolassa fine dining -elämys syntyy lautaselle luovuuden ja ammattitaitoisen käsityön ja huippuraaka-aineiden kautta.

 LÄHELLÄ HOTELLI SCANDIC CITY 260 M 

Oulun kauppatorin laidalla voi nautiskella rennosti viinibaarin tunnelmasta tai ystävien seurassa vaikkapa kolmen ruokalajin menusta. Vuodenaikoja seuraavissa mauissa puhdas pohjoinen luonto ja perinteinen ranskalainen keittiö sulautuvat toisiinsa modernilla tavalla. Hugossa voi odottaa saavansa onnistuneen illallisen, jossa ruoka ja viinit sopivat täydellisesti yhteen.

Oulun ravintola Hugon uudistumista ohjaavat asiakkaat, viini ja kokeilunhalu

NÄYTÄ+

Oulun parhaat ravintolat - Ravintola Oula
Ravintola Oula on yksi Oulun parhaita ravintoloita. Keittiön sydämenä on aito hiiligrilli, joka antaa ruokiin Lapista tutun tulella kokkaamisen maun.

Lapin upeat raaka-aineet työstettäväkseen saanut Lapland Hotelsin kaikkien ravintoloiden keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas on mahdollistanut sen, mihin muut hotelliravintolat eivät ole Suomessa samassa mittakaavassa pystyneet. Niinpä Oulakin on kaupunkinsa laadukkaimpia illallisravintoloita, mutta soveltuu toki rentoonkin ruokailuun. Hotelliketjun lappilaisten makujen laatu on saanut tunnustusta muun muassa 50 parasta ravintolaa -listauksessa ja Option parhaiden ravintoloiden joukossa.

Ravintola Oula

 

Lisää hyviä illallisravintoloita Oulussa

Uleåborg 1881 on Tuulikki Nissisen ja Petri Kurttilan ohjastama klassisen ranskalaisen keittiötyylin edustaja Oulussa jo vuodesta 2003. Ruokalista seurailee tiiviisti sesonkeja ja hyödyntää kauden parhaita raaka-aineita niin kotimaasta kuin ulkomailtakin.

Myös butiikkihotelli De Gamlas Hemin tarjoilema illallinen lähentelee Oulussa fine dining -tasoa. Ravintolan keittiöpäällikkö hyödyntää muun muassa kauden raaka-aineita ja löytää niitä myös aivan lähialueilta.

 


Oulun parhaita ruokaravintoloita X 3

Ruokaravintoloita ovat kaikki tällä sivulla luetellut, mutta tässä ryhmässä esittäytyvät perinteisemmät ravintolat, joiden valikoimiin kuuluvat kiinteästi pihvit ja muut suomalaisten suosikkiannokset. Oulun ruokaravintoloiden lautaselta löytyy klassisia maalaiskeittiöiden herkkuja laadukkaista raaka-aineista.

Ravintola Harald Oulussa

 LÄHELLÄ HOTELLI SCANDIC CITY 240 M 

Oman kiireettömän viikinkitunnelmansa ja elämyksellisyytensä lisäksi Haraldin vahvuuksia ovat loistavat raaka-aineet ja kehuttu hinta-laatusuhde. Edulliseksi mainittu ravintola sopii hyvin myös lapsiperheille. Kahdeksan ravintolan pikkuketjun edustaja löytyy miltei jokaisesta Suomen suurimmasta kaupungista.

VARAA PÖYTÄ QUANDOO.FI

Pohjoismaista ruokaa tarjoileva Torilla – Pippuripihvin voi nauttia Oulun Scandicissa, jonka ravintola laajenee suositulle sisäpihan terassille.

VARAA PÖYTÄ QUANDOO.FI

Scandic Oulu City – paras hotelli lyhyelle kulttuuripyrähdykselle ja kaupunkilomalle Oulun keskustassa


Parasta katuruokaa ja grilliruokaa Oulussa

Helposti lähestyttävää herkkua nopeasti ja edullisesti. Näissä ravintoloissa on myös laadukkaat panimotuotteet.

Kauppuri 5 - Oulun maineikkain burgerbaari

 LÄHELLÄ HOTELLI SCANDIC OULU CITY 140 M 

Tämän burgerbaarin tuntevat Oulussa kaikki, eikä sitä voi matkailijakaan sivuuttaa kaupunkiin tutustuessaan. Oulun lahja burgerinhimoiselle kansalle hyödyntää vahvasti paikallisen kauppahallin antimia.

Oulun ravintolat: Tuba Food & Lounge

 LÄHELLÄ HOTELLI SCANDIC OULU STATION 600 M 

Tuba Food & Lounge Kulttuurikuppilamainen Tuba on konstailettomalla tavalla grilliherkkuja sekä kasvisruokia tarjoileva ruokapaikka. Tuba suosii ekohenkisyyden nimissä paljon lähi- ja luomutuotteita. Ainolanpuistossa sijaitseva ravintola on hyvä valinta erityisesti silloin, kun tutustuu Oulun Hupisaarten kaupunkiluontoon.

KATSO ARVIOT & VARAA PÖYTÄ Tableonline.fi

TUBA TAPAHTUMISSA

Tubavisa – Visailuun voi Oulussa yhdistää ruokailun
 ke 22.3. 18:00 - 20:00

Tubavisa – Visailuun voi Oulussa yhdistää ruokailun

Oulu Tuba Food & Lounge
Tubavisa on suosittu keskiviikkoisin pidettävä tietovisailu Oulussa. Ravintola Tuban visailuun...MAINOSNÄYTÄ+

 LÄHELLÄ HOTELLI SCANDIC OULU CITY 600 M 

Hyvää vanhanajan tunnelmaa etsivälle Oulun keskustasta kannattaa kävellä kohti Ravintola Särkkää, joka tarjoilee loistavalla palvelulla burgereita ja hyviä perinteisiä suomalaisia ruokia, kuten muikkua sekä lohikeittoa. Autenttiseksi kansankapakaksikin kuvailtu Särkkä on yli 80-vuotias klassikkoravintola, ja tarjonnut vieraanvaraisuuttaan jo vuodesta 1942. Loistava paikka tutustua aitoon Ouluun.

9Kauppahallin kahvila

Kauppahallin kahvila Kauppahallissa ollaan tuoreiden raaka-aineiden äärellä. Kahvilassa saa tietysti myös ruokaa, kuten loistavaa poronkäristystä ja laadukkaita keittoja, kuten lohisoppaa, jolla pärjää helposti illalliseen asti. Kahvila löytyy aivan Toripolliisin päädyssä.

Parhaat olutravintolat Oulussa

Oulussa on olutravintoloita, joiden tasokasta olutvalikoimaa ja osasta ravintoloista löytää lasinsa äärelle myös ruokaa.

10Rooster

 LÄHELLÄ HOTELLI SCANDIC CITY 100 M 

Rooster on yhdistelmä katutason kahvilaa, kesäterassia ja kellaripubia, jota voisi parhaiten kuvailla gastropubiksi. Rooster valittiin myös muutama vuosi sitten Vuoden Olutravintolaksi Suomessa. Alakertaan voi tilata talon loistavia burger-annoksia, joiden raaka-aineista löytyy lähituotantoa. Ja mikä sopiikaan paremmin burger-ravintolan sämpyläksi kuin tuore briossi suoraan omasta leipomosta?

Lisää hyviä olutravintoloita Oulussa Pub Mallaskellari, Teerenpeli ja Pub Graali sekä tietysti kaupungin toinen palkittu olutravintola, eli Leskinen. Viinibaari VENN tarjoilee Oulun  keskustassa viehkeitä viinejä ja kutkuttavia cocktaileja.

Lue lisää Oulun parhaat olutravintolat -aiheesta.

Oulussa kaksi Vuoden olutravintolaa – Edustavat alansa parhaimmistoa

[LINKIT] Katso lisää ravintoloita Oulussa

https://visitoulu.fi/tuote/category/ravintolat-ostokset/

https://www.rantapallo.fi/suomen-matkailu/oulun-parhaat-ravintolat/

Oulun parhaat ravintolat kartalla

Katso Oulun parhaat ravintolat myös kartalta, josta löydät kaupungin tapahtumapaikat ja liikennehubit.

ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Oulun ravintolat – OULU LÄHIMATKAILUKOHTEENA
oulun-parhaat-ravintolat-top-10Oulu on yksi Suomen parhaista ravintolakaupungeista. Kaupungin maineikkaimpiin ravintoloihin kuuluvat muun muassa Ravintolat Oula, Uleåborg 1881 ja Hugo. Lähiloma Oulussa on hyvä idea esimerkiksi matkan varrella Lappiin tai yhdistäessä minilomaan kaupungin teatteritapahtumat, keikat sekä kesällä festivaalit. Matkailukaupunkina Oulu sopii hyvin road trip -matkaajalle. Merenrantakaupungin lähettyvillä on hienoja luontokohteita, paljon nähtävää ja tasokkaita aktiviteetteja. Kaupungin valtteja eivät ole junaseman ja linja-autoaseman sijainti melko kaukana ydinkeskustasta. Myös monet tapahtumapaikat ovat levittäytyneet keskustan ulkopuolelle ja silloinniiden läheltä ei löydä helposti omaan tarkoitukseen hakemaansa ravintolaa. Katso Suomen parhaimmat ravintolakaupungit.