Lahti on kehittynyt ravintolakaupunkina kovasti viime vuosina. Muutos näkyy myös valtakunnallisesti Suomen parhaiden ravintoloiden joukkoon noteerattujen ravintoloiden muodossa. Tässä muutama ravintolavinkki paikallisten suosikeiden joukosta.

Ravintola Roux on ollut jo monta vuotta Lahden ravintoloiden kiintotähti, joka on saanut aivan viime vuosina rinnalleen myös muita paikallisia raaka-aineita ja käsityötä arvostavia ravintoloita, kuten Roux’n sisarravintola Popot, omia panimotuotteitaankin hyödyntävä Taivaanranta sekä Gastropub Mylly.

Huom! Tämä ravintolapoiminto päivittyy koko ajan eikä ravintoloita  numeroista huolimatta asetella paremmuusjärjestykseen.

 LÄHELLÄ HOTELLI SCANDIC LAHTI 

Roux on saanut laadustaan paljon kiitosta ja tunnustuksia vuosien varrella. Ravintoloitsijat asuivat pitkään Lapissa, mikä näkyy ravintolan listalla. Roux’ssa on useita suosikkiannoksia, joiden jättäminen listalta on vaikeaa. Näitä ovatkin mm. pororuoat sekä suklaatrilogia, joista on tullut signatuuriannoksia.

Vuoden ravintola 2016: Roux

Gastropub Mylly – Hyvä ravintola Lahti. Kohokohdat esittelee Lahden parhaat ravintolat
Gastropub Mylly on hyvä ravintola Lahdessa. Kuva Mylly.

Gastropub Mylly on hyvä esimerkki Lahden kehittyvästä ravintolatarjonnasta. Lahti on luonnostaan rento hämäläinen ravintolakaupunki. Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2022 -listauksessakin sadan parhaan joukkoon valikoitunut Mylly on ravintola-ammattilaisten noteeraamana Lahden parhaita ravintoloita. Gastropub Myllyä pyörittävät keittiömestarikaksikko Arto Lattu ja Markku Ojala. Ojala aloitti vuonna 2022 Suomen Keittiömestarit ry:n puheenjohtajana. Uusi Lahti -kaupunkilehden haastattelussa Arto Lattu kertoi tarjoavansa Gordon Ramseylle annoksen Paistettua maksaa ja pekonia. Sitä on tarjolla Myllyn ruokalistalla (päivitetty 4.2.2023).

Ravintola Lahti - Bistro Popot
Lahden parhaisiin ravintoloihin kuuluva Bistro Popot. Kuva: Bistro Popot.

 LÄHELLÄ HOTELLI SCANDIC LAHTI CITY | 350 m 

Popotin keittiöstä saapuu pöytiin rentoa ja konstailematonta bistroruokaa, joka voi perustua tuttuihin klassisiin ruoan valmistustapoihin tai moderneihin trendeihin niin Suomesta kuin maailmaltakin. Ravintolassa arvostetaan äänekkäästi aitoja raaka-aineita sekä paikallisuutta ja hankinnoissa hyödynnetään myös oman korttelin kivijalkakauppiailta.

 LÄHELLÄ HOTELLI SCANDIC LAHTI CITY | 550 m 

Taivaanranta on lahden merkittävän panimon ja tislaamon oma ravintola, joka on nostanut laatuaan viime vuosina entisestään. Kauden makuja painottavalta à la carte -listalta voi löytyä vaikkapa alkupala-annos graavattua poroa punaherukoiden, punajuuren ja maltaan kera. Tämä annos kertoo hyvin omaa tarinaansa ravintolan raaka-aineiden kotimaisuudesta, käsityön arvostamisesta ja oman panimon hyödyntämisestä.

Lue lisää ja varaa pöytä TableOnline.fi

Lahti sai uuden Chaîne des Rôtisseurs -kilpiravintolan Taivaanrannasta

 LÄHELLÄ HOTELLI SCANDIC LAHTI CITY | 500 m 

Santa Fé on toiminut Lahden keskustassa jo vuodesta 1992 ja sijainti tuntuu olevan kaupungin keskeisin. Useinkaan aivan kaupungin ydinkeskustasta ei näin laadukasta ravintolaa löydy. Latinalais-amerikkalaishenkinen seurustelu- ja ruokaravintola on kehittänyt toimintaansa viime vuosina ja on yksi kaupungin parhaista ravintoloista.

Lue lisää ja varaa pöytä TableOnline.fi

Malskin Bistro on Mallaskosken entisiin tehdaskiinteistöihin viihtyisäksi rakennettu  ja sisutettu ravintolauutuus Lahdessa. Keskustan liepeillä sijaitsevassa ravintolassa voi bistromaiseen tapaan nautiskella rennosti burgerateriaa tai vaikkapa pippuripihviä ja ravintola venyy myös kolmen ruokalajin illallisiin kasvisruokavaihtoehdotkin huomioiden.

Lue lisää ja varaa pöytä TableOnline.fi

7Ant Brew

Samasta kiinteistöstä (Malskin Bistron naapurista) löytyy loistava taproom-tyyppinen olutravintola, jossa voi nautiskella tuoretta olutta. Ant Brew on Mallasjuoman perinteisessä panimorakennuksessa kesällä 2020 avattu panimo ja pub, joka järjestää myös olutmaisteluita ja panimokierroksia.

8Bus Burger

Bus Burger Lahdessa on nähtävyys itsessään, mutta se on valtakunnallisestikin tunnettu myös loistavana burgerpaikkana. Lahden keskustasta koiliseen noin kymmenen minuutin ajomatkan päässä sijaitseva ravintola on matkan arvoinen, sillä tämän aidomman tuntuista diner-ravintolaa tuskin Suomesta löytää. Aidossa jenkkiläisessä koulubussissa huoltamomiljöössä nautittujen tuhtien burgerien lisäksi kannattaa maistaa talon jäätelö- tai pirtelöannoksia. Autenttisen oloista tunnelmaa ja rentoa palvelua. Ravintola käyttää burgerien pihveissä kotimaista naudanlihaa (päivitetty 4.2.2023.)

 LÄHELLÄ HOTELLI SCANDIC LAHTI CITY | 450 m 

Italialaista ruokaa jo vuodesta 1995 Vapaudenkadulla tarjoillut Mamma Maria on yksi Lahden maineikkaimmista kaupunkilaisten suosikeista.

 LÄHELLÄ HOTELLI SCANDIC LAHTI CITY | 240 m 

Vuonna 1994 Lahden Vapaudenkadulle avattiin Suomen ensimmäinen Teerenpeli-olutravintola. Heti seuraavana vuonna käynnistyi pienimuotoinen panimotoiminta ravintolan yhteydessä. Vuosien vieriessä ja juomien virratessa on Lahden Teerenpeliä ja koko perheomisteista Teerenpeli-ketjua laajennettu moneen otteeseen.

 LÄHELLÄ HOTELLI SCANDIC LAHTI CITY | 250 m 

Lue lisää ja varaa pöytä: Quandoo.fi

Viikinkiteemoitettu Harald on yksi Suomen suurimmista yksityisistä ruokaravintolaketjuista ja se on onnistunut pitämään kovan laadun ja luontevan palvelutason tunnelmallisessa viikinkikylässään jo vuosia.

Lue lisää ja varaa pöytä: Quandoo.fi

Ravintola Teivaan Lokissa on onnistunut satamaravintolan tunnelma järvenrannssa. Kalastajahenkisen ravintolan noutopöytä ruokaravintolatyyliin on hyvä vaihtoehto erityisesti ryhmien ja lapsiperheiden syömiseen. Ravintolan tilat sopivat niin pienille kuin suurillekkin seurueille esimerkiksi teatterimatkan yhteydessä.

13Ravintola Lastu

Lastu - Ravintola Sibeliustalossa Lahdessa

Lue lisää ja varaa pöytä: Quandoo.fi

Metsän makuja Lahden Sibeliustalossa tarjoileva Ravintola Lastu kunnioittaa lähellä tuotettuja raaka-aineita ja vuodenaikoja innovatiivisella otteella. Lastu on suositeltava ravintola Sibeliustalon konserttielämyksen ohessa tai vaikkapa sunnuntaibrunssin merkeissä Vesijärven upeissa järvimaisemissa.

 LÄHELLÄ HOTELLI SCANDIC LAHTI CITY | 750 m 

Pihviravintola El Toro on espanjalaishenkinen hyvän ruoan ja viinin ravintola. Maukkaista ja reilun kokoisista pihveistään ja Välimeren alueen herkuistaan tunnettu ravintola on palvellut asiakkaitaan Lahden keskustassa yli neljäkymmentä vuotta jo vuodesta 1981 alkaen.

 LÄHELLÄ HOTELLI SCANDIC LAHTI CITY | 500 m 

TryffDelin herkkupuoti, kahvila ja viinibaari sijaitsee Lahden torin laidalla. tarjoilevat keittolounasta, salaatteja, suolaisia ja makeita herkkuja. Löydä itse Suomen ainoa paikka, mistä saat harviniset kotimaiset villitryffelituotteet!