Lahti on nostamassa päätään ravintolakaupunkina ja muutoksen suunta näkyy muutamana tosi hyvänä ravintolana, jotka on noteerattu jo valtakunnallisestikin. Tässä muutama ravintolavinkki myös paikallisten suosikeiden joukosta.

Ravintola Roux on ollut jo monta vuotta Lahden ravintoloiden kiintotähti, joka on saanut rinnallaan myös muita paikallisia raaka-aineita ja käsityöläisyyttä arvostavia ravintoloita, kuten rentoa ja konstailematonta bistrotunnelmaa tarjoava Popot Lahden keskustassa.

Huom! Tämän ravintolapoiminnon järjestys ei ole tarkoitus järjestää ravintoloita paremmuusjärjestykseen.

Rouxin ravintoloitsijat asuivat pitkään Lapissa ja se näkyy Rouxin listalla. Ravintolassa on useita suosikkiannoksia, joiden jättäminen listalta on vaikeaa. Näitä ovatkin mm. pororuoat ja suklaatrilogia, josta on tullut signatuuriannoksia.

Vuoden ravintola 2016: Roux

Ravintola Lahti - Bistro Popot
Lahden parhaisiin ravintoloihin kuuluva Bistro Popot. Kuva: Bistro Popot.

Popotin keittiöstä saapuu pöytiin rentoa ja konstailematonta bistroruokaa, joka voi perustua tuttuihin klassisiin ruoan valmistustaphoihin tai moderneihin trendeihin niin Suomesta kuin maailmaltakin. Ravintolassa arvostetaan äänekkäästi aitoja raaka-aineita ja paikallisuutta ja hankinnoissa hyödynnetään myös oman korttelin kivijalkakauppiailta.

Italialaista ruokaa jo vuodesta 1995 Vapaudenkadulla tarjoillut Mamma Maria on yksi Lahden maineikkaimmista kaupunkilaisten suosikeista.

Vuonna 1994 Lahden Vapaudenkadulle avattiin Suomen ensimmäinen Teerenpeli-olutravintola. Heti seuraavana vuonna käynnistyi pienimuotoinen panimotoiminta ravintolan yhteydessä. Vuosien vieriessä ja juomien virratessa on Lahden Teerenpeliä ja koko perheomisteista Teerenpeli-ketjua laajennettu moneen otteeseen.

Lue lisää ja varaa pöytä: Quandoo.fi

Viikinkiherkkuja tarjoileva Harald on yksi Suomen suurimmista yksityisistä ruokaravintolaketjuista ja se on onnistunut pitämään kovan laadun ja luontevan palvelutason tunnelmallisessa viikinkikylässään jo vuosia.

Lue lisää ja varaa pöytä: Quandoo.fi

Ravintola Teivaan Lokissa on onnistunut satamaravintolan tunnelma järvenrannssa. Kalastajahenkisen ravintolan noutopöytä ruokaravintolatyyliin on hyvä vaihtoehto erityisesti lapsiperheiden syömiseen ja tilat sopivat niin pienille kuin suurillekkin seurueille esimerkiksi teatterimatkan yhteydessä.

7Ravintola Lastu

Lastu - Ravintola Sibeliustalossa Lahdessa

Lue lisää ja varaa pöytä: Quandoo.fi

Metsän makuja Lahden Sibeliustalossa tarjoileva Ravintola Lastu kunnioittaa lähellä tuotettuja raaka-aineita ja vuodenaikoja innovatiivisella otteella. Lastu on suositeltava ravintola Sibeliustalon konserttielämyksen ohessa tai vaikkapa sunnuntaibrunssin merkeissä Vesijärven upeissa järvimaisemissa.

Pihviravintola El Toro on espanjalaishenkinen hyvän ruoan ja viinin ravintola. Maukkaista ja reilun kokoisista pihveistään ja Välimeren alueen herkuistaan tunnettu ravintola on palvellut asiakkaitaan Lahden keskustassa yli neljäkymmentä vuotta jo vuodesta 1981 alkaen.

TryffDelin herkkupuoti, kahvila ja viinibaari sijaitsee Lahden torin laidalla. tarjoilevat keittolounasta, salaatteja, suolaisia ja makeita herkkuja. Löydä itse Suomen ainoa paikka, mistä saat harviniset kotimaiset villitryffelituotteet!