Suomalaisia ja paikallisia raaka-aineita suosiva ravintola Taivaanranta sai arvostetun Chaîne des Rôtisseurs -kilven ja aikoo jatkossakin panostaa itse tekemiseen niin ruoassa kuin juomissakin.

Lahden paras ravintola -osion Ravintola Taivaanranta
Ravintola Taivaanrannan ruoissa näkyvät paikalliset raaka-aineet ja oma panimo- ja tislaustuotanto. Kuva ravintola Taivaanranta.

Lahdesta on tullut viime vuosina hyvä ravintolakaupunki ja kilpi on oiva osoitus ravintolan korkeasta tasosta, pitkäjänteisestä ammattitaidon kehittämisestä sekä ammattitaitoisesta salihenkilökunnasta. Ravintola Taivaanrannassa keittiömestarina toimii Niko Nyman ja ravintolapäällikkönä Anu Lehto.

Ravintola Taivaanrannan yrittäjät Marianne ja Anssi Pyysing ovat kehittäneet ravintolatoimintaansa pitkään. Ravintolassa panostetaan aitoon ja rehelliseen ruokaan, jossa suositaan paikallisia raaka-aineita ja tarjotaan sitä elämyksellisesti ripauksella panimo ja tislaamohenkeä.

Taivaanrannan kellarissa on toiminut jo 20 vuotta oma tislaamo ja kypsytysvarastot. Panimon ja tislaamon tuotteita hyödynnetään vahvasti ruoan valmistuksessa. Rôtisseurs-kilvenluovutusiltana ravintolassa tarjoiltiin menu, jonka jälkiruoassa oli ravintolan oma viskijäätelö. Juhlamenu oli painettu paperille, jossa oli hyödynnetty oman panimon viskimäskiä.

– Chaîne des Rôtisseurs kilven saaminen on kunnia. Aiomme pitää siitä kiinni jatkamalla liikeideamme mukaista linjaa, jossa suosimme suomalaisia ja paikallisia raaka-aineita sekä panostamalla itse tekemiseen sekä ruoassa että juomissa. Laadukkaasti, mutta rennosti, kuten olemme tähän astikin tehneet, totesi yrittäjä Marianne Pyysing saadusta gastronomisesta arvostuksesta.

Ravintola Taivaanranta kuuluu Teerenpeli Yhtiöt -konserniin, joka on vuonna 1994 perustettu ravintola-, panimo- ja tislaamotoimintaa sekä franchising-liiketoimintaa harjoittava perheyhtiö. Yksi vanhimmista Teerenpeleistä löytyy Tampereelta.

Lue lisää Tampereen Teerenpelistä

Tampere saa nimikkoviskin maailman parhaalta viskintuottajalta – Teerenpelissä kypsyy Tampere single malt