Mainiosti oluen kaveriksi sopivat burgerit ovat nousseet Teerenpelin hittiannoksiksi.

Poikkeuksellisen monipuolinen olutravintola Teerenpeli tarjoaa kosolti niin oman panimon sekä tislaamon juomia kuin myös erilaista ohjelmaa. Ruokaakin Teerenpelistä on saanut ihan alusta asti, ihan pilkkuun asti. Uudistuneen annosvalikoiman burgerit ovat nostaneet ruokakysyntänsä niin tiukkaan kiitoon, että nyt niitä myydään jo muissakin Teerenpeleissä.

Stand up -ilta. Burleski-ilta. Olutmaisteluilta. Impro-ilta. Nälän takia ei Teerenpelissä onneksi tarvitse illanviettoa keskeyttää, vaan vatsan vaatimukset voi täyttää tekemällä ruokatilauksen.

Jättikerrosleipä Sulami-leipä on valikoimassa alusta asti komeillut kestosuosikki, johon ei ole tähän mennessä juuri kajottu. Alkuvuodesta se sai kuitenkin mittavaa uudistusta osakseen.

– Leivästä on saatu entistäkin herkullisempi muokkaamalla reseptiikkaa. Välistä löytyy nyt myös rukolaa. Lisäksi Sulamia saa nykyään myös vegaanisena, kertoo ravintolapäällikkö Essi Niittyniemi.

Suurimpia huomion herättäjiä ruokarintamalla ovat kuitenkin viime vuonna valikoimaan pärähtäneet burgerit, jotka on otettu äärimmäisen innostuneesti vastaan.

– Otimme burgerit ensin tänne Tampereen Teerenpelin listalle vähän kokeilumielessä. Niitä alkoikin mennä ihan todella, todella paljon, vaikka Tampereelta saa burgeria tosi monesta paikasta. Olemme saaneet burgeristamme kyllä paljon kehuja, paljastaa Niittyniemi tyytyväisenä.

Burgereita on kolme erilaista: liha, halloumi ja vege. Burgereita voi halutessaan höystää vielä lisätäyttein sekä peruna- tai bataattiranskalaisin. Burger on mahdollista saada myös gluteenittomana.

Teeren Burgerissa on tuhti, 200-grammainen pihvi kotimaisesta naudanlihasta, cheddarjuustoa, sriracha-majoneesia, rucolaa, tomaattia ja maustekurkkua.

Tampereen mahtavan menekin myötä burgerit ovat levittäytyneet myös muiden Teerenpelien tarjontaan. Myös erilaisia dippejä, chorizoa ja Aura-juustoa sisältäviä loaded fries -annoksia menee paljon. Niistä innostuu etenkin vähän nuorempi asiakaskunta, jota Teerenpelissä käy näin pitkän linjan olutravintolaksi huomattavan paljon. Myös oman panimon oluet kuuluvat ehdottomiin vetovoimatekijöihin.

– Nuorempi asiakaskunta on hyvin innostunut ja kiinnostunut oluista. Koko oluen maistelun malli on muuttunut. Nykyään halutaan maistella monia erilaisia oluita, panostetaan makuun eikä määrään, Niittyniemi valottaa.

Myös viskit kiinnostavat.

– Kun asiakasvirtaa seurailee, niin kyllä sieltä huomaa tiettyjä tuttuja kasvoja, jotka  tulevat aina kyselemään uusia viskejä. On hienoa huomata, että ravintolamme sopii erilaisille maistelijoille ja illanvieton tapoihin.

Isko Niittyniemi kiidättää Tepas-annoksia seurueelle.

Ruokaravintoloista tuttu kiinnostus raaka-aineisiin ja niiden alkuperään on laajentunut juomakentällekin.

– Raaka-aineet ratkaisevat. Monia asiakkaita kiinnostaa niiden alkuperä, tai onko esimerkiksi käytetty luomutuotteita, valottaa Niittyniemi lisäten, että Teerenpelin oman panimon tuotteet valmistetaan pääosin kotimaisista raaka-aineista.

– Raaka-ainetiedustelut pitävät myös meitä olutravintoloita hereillä siinäkin mielessä, että pitäähän meidän tietää mitä asiakkaamme haluavat. Innokkaasti uusia asioita kokeileva panimomestarimme Mikko Salmi tiimeineen tiedustelee meiltä muun muassa asiakkaiden mielipiteitä, sekä minkälaisia tuotteita meiltä kysellään ja toivotaan.

Kylmä Tepas-maistelulautanen sisältää muun muassa chorizoa, kylmäsavuhärkää ja SavuHilma- sekä manchego-juustoa.

Koska kyseessä on laadukkaiden juomatuotteiden sekä -osaajien olutravintola, osataan myös ruoan kaveriksi suositella sopivia juomia. Esimerkiksi tuhdin lihaisan burgerin kylkeen Niittyniemi vinkkaa tavallista kylmemmässä ja pohjahiivalla käynyttä Teerenpelin Cold IPAa.

– Se on hedelmäinen, mutta humaloinniltaan hyvin rapsakka, joten se sopii rasvaisemman ruoan kaveriksi oikein hyvin. Esimerkiksi kylmälle Tepas-maisteluannokselle taas sopii Teerenpelin WBA, eli viskitynnyrikypsytetty skottityylinen ale. Se on ihanan täyteläisen makea ja erityisen mainio herkku juustojen kanssa, suosittelee Niittyniemi.

Teerenpeli, Hämeenkatu 25

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Kohokohdat.fi

Tampere saa nimikkoviskin maailman parhaalta viskintuottajalta – Teerenpelissä kypsyy Tampere single malt