Vuoden 2019 ravintolauutuus Kuopiossa on Gallá Kitchen & Bar, joka toi kaupunkiin pohjoisen puhtaimmat raaka-aineet ja moderneimmat maut.

Raaka-aineita ja makuelämyksiä suoraan pohjoisen luonnosta

Yhdessä Lapland Hotel Kuopion kanssa avattu Gallá Kitchen & Bar tuo kaupunkiin ainutlaatuisen ravintolakokemuksen.

MAINOS

– Haluamme tuoda lappilaisuuden modernin version Kuopioon ja tarjota jotain, mitä täällä ei ole ennen nähty. Lappi ja sen luonto ovat keskiössä kaikessa, mitä me teemme, Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas kertoo.

Ravintola tarjoaa hieman yksityisempiin lounaisiin ja illallisiin Javri kabinettitiloja. Tilat muuntautuvat parin hengen illallisista pienen porukan illanistujaisiin. Aulabaari terasseineen tarjoaa upeimmat cocktailit ja pientä syötävää ravintolan antimista.

Ravintolan listalla tullaan näkemään kaikki Lapin arvostetuimmat raaka-aineet. Tarjolla on niin riekkoa, kuningasrapua, rautua kuin japanilaisten arvostamaa matsutake-sientäkin.

– Raaka-aineiden suhteen olemme mahdollisimman omavaraisia. Tunnen, mistä poromme tulevat, kuka on riekkojemme toimittaja ja tiedän Sodankylästä tulevien kaskinauriiden alkuperän tarkkaan, Mäntykangas selventää.

Ajatuksissa kytee myös mahdollisuus tehdä joku savolainen herkku lappilaisittain.

– Tampereelle loimme poromustamakkaran, josta tuli niin suosittu, että se tuodaan nyt myös Kuopioon aamiaiselle. Ehkäpä keksimme vielä kalakukosta lappilaisen version, Mäntykangas vihjaa.

Lapland Hotels on Suomen suurin yksityinen hotelliketju, johon kuuluu 18 hotellia ja 2400 huonetta ja huoneistoa sekä yli 9 000 ravintolapaikkaa ympäri Suomea; Ylläksellä, Levillä, Saariselällä, Rovaniemellä, Oloksella, Luostolla, Kilpisjärvellä, Pallaksella ja Hetassa sekä Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Kesällä 2019 Lapland Hotels avaa kohteen myös Kuopioon. Lisäksi hotelliketjulla on hiihtokeskustoimintaa Ylläksellä, Luostolla, Oloksella, Pallaksella ja Rovaniemellä. Konserniin kuuluu myös Pohjoismaiden suurin ohjelmapalveluyritys Lapland Safaris.

Lue myös juttumme, joka esittelee Kuopion parhaat ravintolat

Opas Kuopion parhaisiin ravintoloihin