Lapland Hotelsilla on oivalliset kontaktit lappilaisiin pientuottajiin, kalastajiin, marjastajiin ja metsästäjiin, joten pohjoisen maut saapuvat ihan kirjaimellisesti etelän lautasille.

Puhtaista pohjoisen raaka-aineista, mauista ja elämäntyylistä antinsa ammentava Lapland Hotels avasi hotellin nyt myös Helsingin nautittavaksi. Lapland Hotels Bulevardi on Suomen suurimman yksityisen hotelliketjun 18. hotelli ja kolmas kaupunkihotelli. Sen ravintola Kultá Kitchen & Bar toimii maineikkaan Tero Mäntykankaan ohjastuksessa.

Laadukas ruoka on yksi Lapland Hotelsin tavaramerkkejä ja hiiligrilli sen kunkin keittiön sydän. Lapland Hotelsilla on oivalliset kontaktit lappilaisiin pientuottajiin, kalastajiin, marjastajiin ja metsästäjiin, joten pohjoisen maut saapuvat ihan kirjaimellisesti etelän lautasille. Lapin ruokakulttuurin lähettiläs ja Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas on mies mm. White Guide Nordicin korkealle rankkaaman Lapland Hotels Sky Ounasvaaran ruokatuotteen takana.

– Tämän hetken ruokatrendi, missä raaka-aineen alkuperä on avainasemassa, vastaa hyvin ajatteluamme. Me lappilaiset syömme sitä, mitä näemme, kun katsomme ikkunasta ulos. On mahtavaa tarjota asiakkaillemme ruokaa, jonka alkuperän tiedämme tarkalleen, Lapland Hotelsin keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas kertoo.

Hotellin yhteydessä toimii myös Rikastamo-juhlakerros, joka tarjoaa tilat jopa 100 hengen istuvalle illalliselle. Kesäisin Kultá-ravintolalle lisätilaa tuovat kaksi terassia.

– Haluamme tuoda lappilaisuuden modernin version Helsinkiin ja tarjota jotain, mitä täällä ei ole ennen nähty. Satsaamme paljon miljööseen ja sen henkimään rauhallisuuteen. Pääosassa meillä on ensiluokkainen, mutta rento palvelu ja vieraanvaraisuus, Kultá-ravintolan ja Rikastamon ravintolapäällikkö Riikka Tenhunen sanoo.

Ravintolan ruokalistalla tullaan näkemään kaikki pohjoisen arvostetuimmat raaka-aineet riekosta poroon, kuningasrapuun, kaskinauriiseen ja matsutake-sieneen. Ravintolan sisustukseen on tuotu pohjoisen tunnelmaa ja rauhaa tummilla sävyillä ja ripauksella kultaa. Astiat ravintolalle on varta vasten suunnitellut Anu Pentik. Kiinteä osa kokonaisuutta on myös neljätoistametrinen kultainen baaritiski.

– Baari on ehdottomasti tärkeä osa ravintolaamme. Ajatuksena on, että baari palvelee myöhäisiltaan asti. Baari on ainutlaatuinen paitsi näyttävän ulkonäkönsä puolesta, myös drinkkilistansa vuoksi. Meiltä saa muun muassa jäkäläkoristeen lasinsa reunalle koristamaan juomaa, Tenhunen kehuu.

Linjakkaasti sisustettu hotelli ammentaa tyylinsä luonnosta

Lapland Hotels Bulevardi vie suoraan pohjoisen tunnelmaan keskellä kaupungin vilskettä. Hotellin sisustuksessa voi aistia Lapin tarinat ja pohjoisen luonnon ripauksella kullan kimallusta. 182 huoneesta yli puolet on luokiteltu deluxe-tasoisiksi ja sviiteiksi. Kattohuoneistokerroksen huoneista avautuu terassinäkymä Helsingin kattojen ylle.

– Ylellisyyttä huoneisiin tuo pieniin yksityiskohtiin asti mietitty sisustuksellinen harmonia, joka viestii pohjoisen elämäntyyliä. Spa-tila ja sauna yli puolessa huoneista ovat osa pohjoista luksusta, Lapland Hotelsin aluejohtaja Leena Turunen kertoo.

Lapland Hotels Bulevardi tuo mukanaan Helsinkiin pohjoisen hyvinvoinnin ja elämyspalvelut. Ketjun Lapin kohteiden tavoin Lapland Hotels Bulevardille luonto ja sen tarjoamat elämykset ovat merkittävä osa palvelukonseptia.

– Elämykset avaavat pääkaupunkiseudun aivan uudella tavalla. Erityisesti kansainvälisiä asiakkaita kiinnostaa mahdollisuus kokea suomalaisen luonnon puhtaus ja hiljaisuus, Lapland Hotels -ketjun omistaja Pertti Yliniemi sanoo.

– Spa-tila ja sauna yli puolessa huoneista ovat osa pohjoista luksusta, Lapland Hotelsin aluejohtaja Leena Turunen kertoo.