HELSINKI Ravintolat Helsinki

Ravintolat Helsinki

Ravintolat Helsinki -osiossa voit selata ravintolatapahtumia, lukea lukea ravintola-artikkeleja ja selvittää mistä ravintoloista löytyvät Helsingin parhaat raaka-aineet ja parhaiten sesonkien herkkuja seurailevat ravintolat. Haluatko kiinnittää huomiota myös ruoan ekologisuuteen ja eettisyyteen? Sivuiltamme löydät myös vinkkejä ja  poimintoja eri tyyppisistä ravintoloista

Olon keittiömestari Lari Helenius luo työkseen ihmisille elämyksiä ravintolassaan, edustaa Vuoden kokkina ja pitää huolen siitä, että pääsee silloin tällöin kalaan. Michelin-ravintolan keittiömestari tietää myös, että maukkaita ruokaelämyksiä löytyy ympäri kotimaata. Toivoisin, että suomalaiset matkustaisivat enemmän Suomen sisällä ja kävisivät katselemassa uusia paikkoja. Uusia konsepteja, arkiruokailua ja kotimaanmatkailua Ei vain Heleniusta, mutta...
Tunnelmallinen sunnuntaibrunssi valtaa EMOn kolmena sunnuntaina teemana samppanja. Keittiömestari Ilkka Lääveri on suunnitellut menuun, johon sopii kylkeen samppanja jos toinenkin. Samppanjabrunssi järjestetään 8.11., 15.11. ja 22.11. Päivä on jaettu kahteen kattaukseen ja varauksia otetaan vastaan 13.00-13.30 sekä 16.00-16.30.   MENU Mimosa (saatavilla myös alkoholittomana) *** Perunarieskaa ja sieniä Lohta ja mantelia Ankanrintaa, kurpitsaa ja omenaa Emon leipää ja kirnuvoita *** Rapukakku, rapukastiketta...
Helsingin ravintolamaailman hot spot Erottajalla vahvistui, kun Ravintola Ragu avasi ovensa 15. huhtikuuta 2014. Historiaa kunnioittaen kunnostettu uusrenessanssitalo 1890-luvun alusta tarjoaa komeat puitteet ruokaravintolalle, jossa skandinaavisille mauille ja sesonginmukaisille raaka-aineille tekevät seuraa Italian laatuviinit.
Silli – suomalaista ruokaa
Suomi on kansainvälisesti tunnettu sillimaa. Vaikka kaikille tuttu kalalaji elää ja kasvaa ainoastaan Atlantin valtameren pohjoisosassa, on Suomessa vuosisataiset silliperinteet. Suomalaiset olivat 1900-luvulla myös itse ahkeria sillinkalastajia usemmalla laivastolla. Runsaasti terveellisiä rasvahappoja ja D-vitamiinia omaavasta kalasta löytyy suomalaiseen makuun juurtuneita perinnereseptejä ja käyttötapoja. Nykyään kotimaista sillinvalmistusperinnettä pitää yllä vain yksi...
Yhdessä makoisasti ruokailu tekee hyvää niin kielelle kuin mielellekin. Yhteisen pöydän ääressä ojennetaan, jaetaan ja keskustellaan rennosti nautiskelun lomassa. Scandic Simonkentän Más-ravintolan syntyajatus syttyikin pohdinnasta, kuinka ihmiset saataisiin syömään ja nauttimaan enemmän yhdessä. – Ihmiset voivat paremmin, kun he syövät yhdessä. Tavoitteena ei ollutkaan tehdä espanjalaista ravintolaa, vaan lähdimme ensin...
Koronavirus pistää monen suomalaisen ravintolan ahtaalle. Nyt jos koskaan kannattaa valita kotimaisia tuotteita käyttäviä ravintoloita, jotta työpaikat säilyvät ja turvaamme kotimaisen tuotannon myös jatkossa. Tämä on meidän tekemä johtopäätös Suomalaisen Työn Liiton julkaisemasta tiedotteesta ravintoloiden näkökulmasta. Kaikilla kuluttajilla talous ei ole vielä räjähtänyt kasvoille – heillä on nyt iso...
MAINOKSET