HELSINKI Ravintolat Helsinki

Ravintolat Helsinki

Ravintolat Helsinki -osiossa voit selata ravintolatapahtumia, lukea lukea ravintola-artikkeleja ja selvittää mistä ravintoloista löytyvät Helsingin parhaat raaka-aineet ja parhaiten sesonkien herkkuja seurailevat ravintolat. Haluatko kiinnittää huomiota myös ruoan ekologisuuteen ja eettisyyteen? Sivuiltamme löydät myös vinkkejä ja  poimintoja eri tyyppisistä ravintoloista

Skutta – Jyrki Tsutsusen ravintola Helsingissä
Ravintoloitsija Jyrki Tsutsusen Skutta-niminen ravintola ammentaa metsän antimista ja järjestää kulttuuritapahtumia. Ravintola aloitti toimintansa syyskuussa kulttuurikeskus Stoassa Itäkeskuksessa. Villiruokaan erikoistuneen ravintoloitsija Jyrki Tsutsusen Skutta-ravintola on taidebistro, jonka lautasilla luonto ottaa vallan. Ravintolan annoksissa näkyvät vahvasti kotimaisten metsien antimet. Lounaslistalta löytyy muun muassa metsäsienirisottoa, pihlajanmarjakastiketta ja nokkos-perunapyreetä. Lisäksi ravintola panostaa fermentointiin eli luonnon...
Pohjoismaiden Michelin-tähdet vuodelle 2021 julkaistiin Norjan Stavangerissa maanantaina 13. syyskuuta. Suomen Michelin-taivaalle syttyi uusi tähti, suomalaisesta perinneruoasta ammentava Finnjävel Salonki. Kyseinen ravintola on jo toinen tähti keittiömestari Tommi Tuomisen plakkarissa, sillä hänen Demo-ravintolansa on pitänyt yhden tähtensä yhtäjaksoisesti jo vuodesta 2007 ollen Suomen pitkäikäisin tähtiravintola. Helsingin Taidehallin kupeessa sijaitseva Finnjävel...
Ravintola Murun laaja, jopa 700 viinin viinilista, on kerännyt viime kuukausina mittavan määrän arvostettuja tunnustuksia. Muru räjäytti pankin kunnolla: niin Wine Spectator kuin Star Winelist ovat huomioineet Murun. Klassikkoravintola Muru on napannut ison kasan kansainvälisiä tunnustuksia. Elokuussa Muru sai johtavalta amerikkalaiselta viinilehdeltä Wine Spectatorilta ainoana Suomessa kaksi lasia Wine Awardseissa...
Elokuun puolivälissä päättynyt Kasarmitorin kesä onnistui kahden aukiolokuukautensa aikana tarjoamaan kesäisiä makuelämyksiä ja turvallisen kohtaamispaikan noin 310 000 kävijälle. 13 ravintolatoimijaa ja terassikansa sai nauttia myös yllätysesityksistä, joita suunniteltiin ja toteutettiin noin neljänsadan taide- ja kulttuurialan ammattilaisen voimin. – Ihmiset todellakin löysivät Kasarmitorin ja ottivat sen omakseen. Osan mielestä Kasarmitori...
Kokki kotiin – Jouni Toivanen
Jouni Toivasen 25 vuoden kokkiuransa kohokohta oli oma ravintola Luomo, joka sai Michelin-tähden 9 kuukauden kuluttua avaamisesta. Keittiömestarin voi tilata kotiin valmistamaan herkullisen aterian CM Järvenpään laadukkaista raaka-aineista. – Työskennellessäni erityyppisissä ravintoloissa olen löytänyt oman tapani laittaa ruokaa. Se perustuu enimmäkseen pohjoisiin raaka-aineisiin nykyaikaisella lähestymistavalla. Lue lisää Jounin kokkauksia on saatavilla myös...
Chaîne des Rôtisseurs -kilpi on ennen kaikkea merkki ravintolan laadusta ja sen ruoka- ja palvelutuotteen korkeasta tasosta. Helsinkiläiselle ravintola Alexanderplatsille on myönnetty Chaîne de Rôtisseurs Finlande -yhdistyksen kilpi kesällä 2021. – Alexanderplats on lyhyessä ajassa vakiinnuttanut asemansa yhtenä Helsingin huippupaikoista, pandemian aiheuttamasta vaikeasta tilanteesta huolimatta. Herkullisen ruoan lisäksi ravintolassa voi...
MAINOKSET