HELSINKI Ravintolat Helsinki

Ravintolat Helsinki

Ravintolat Helsinki -osiossa voit selata ravintolatapahtumia, lukea lukea ravintola-artikkeleja ja selvittää mistä ravintoloista löytyvät Helsingin parhaat raaka-aineet ja parhaiten sesonkien herkkuja seurailevat ravintolat. Haluatko kiinnittää huomiota myös ruoan ekologisuuteen ja eettisyyteen? Sivuiltamme löydät myös vinkkejä ja  poimintoja eri tyyppisistä ravintoloista

Jos ystäväsi nauttii tästä kylmänhuurteisesta juomasta, yllätä hänet suositulla panimovierailulla Suvilahden Stadin Panimolle. Tunnin kestävä ohjattu panimovierailu tarjoaa kävijöilleen perehdyttävän vilauksen tasokkaan pienpanimon toimintatapoihin ja artesaanioluiden viettelevän maukkaaseen maailmaan. Panimokierroksella selviää mm. oluen neljä raaka-ainetta ja käsityöläisoluen valmistuksen menetelmät. Valmistusprosessiin tutustumisen jälkeen ilta huipentuu neljän eri oluen ohjattuun maistatukseen Stadin Panimobaarissa. Stadin...
Lönnrotinkadulla avattiin maaliskuussa 2019 uusi ravintola, meksikolainen Frida's, joka on eloisa ja lämminhenkinen ravintola ja cocktaibaari. Tekijöinä löytyvät ravintoloitsijat Manu Torchio ja Carlos Pezzia lahjakkaan tiiminsä kanssa. Ravintolassa aidot Meksikon maut kohtaavat nykyaikaisen meksikolaiskeittiön, tuoreet raaka-aineet sekä lämpimän palvelun. Vaikutteita ammennetaan ympäri maailmaa ja Meksikon lisäksi vaikkapa Berliinistä ja New Yorkista. Pöytävaraukset TableOnline Frida's Lönnrotinkatu...
Pjazza Jazzklubi ja pizzapaikka
Vuonna 2014 perustettu Pjazza Jazz Club täydensi Helsingin kehittyvää jazz-elämää Bulevardin tuntumassa. Entisen G18-ravintolan tiloihin Yrjönkadulla on saatu aikaiseksi hieno konsepti, joka yhdistää italialaisen "cucina poveran" – köyhän keittiön simppelin mutta herkullisen ruokatuotteen ja Italian viinit sekä oluet. Pjazzan ruokalista rakentuu Keski-Italian perinteisen ruokakulttuurin ympärille. Jazz-henkiseen Pjazza -ravintolaan istahtavat mainiosti...
Jätkäsaaren palkintoja keränneen Vihreistä Vihrein -kerrostalon alakerrassa toimivat ravintolat Vessel Bistro ja Vessel Burger ovat saaneet uudeksi keittiömestarikseen raudankovan ammattilaisen Jussi Piiroisen. Ruokaan intohimolla suhtautuva Piiroisen tie vei urbaaniin Helsingin Jätkäsaareen kahdeksan Tampereella vietetyn vuoden jälkeen. Uusia tuulia Jätkäsaaren Vessel Bistro & Burgerissa Jussi tunsi ravintola Vessel Bistro & Burgerin ravintolapäällikön Kimmo...
Vuoden 2019 Pizzamestari on Miguel Papaianni, joka toimii itse keittiömestarina ja ravintoloitsijana napolilaiseen pizzaan mieltyneessä ravintola Capperissa Helsingissä. Capperissa taikinat valmistetaan hienoimmasta italialaisesta kylmäjauhetusta täysjyvävehnästä, minkä huomaa myös ravintoarvoista: huippukorkea valkuaisaine- ja kuitupitoisuus tekevät pizzan pohjasta aidon napolilaisen pizzan arvoista. Neljä finalistia Pizzamestari 2019 -kilpailu huipennuksessa Tiukassa finaalissa toiseksi tuli Matteo Macaluso...
Suomeen syntyy uusi huippuluokan ravintolayhtiö, joka ottaa hoitaakseen juuri Michelin-tähdellä palkitun Palacen ja legendaarisen Savoyn toiminnan. Perustajina ja omistajina toimivat NoHo Partners ja uuden yhtiön johtoryhmän muodostava nelikko: Lontoosta Suomeen palaava keittiömestari Helena Puolakka, Palacen keittiömestari Eero Vottonen sekä yrittäjät Saku Tuominen ja Jyrki Sukula. Helena Puolakka Savoyn johtoon Yli 20...