HELSINKI Ravintolat Helsinki

Ravintolat Helsinki

Ravintolat Helsinki -osiossa voit selata ravintolatapahtumia, lukea lukea ravintola-artikkeleja ja selvittää mistä ravintoloista löytyvät Helsingin parhaat raaka-aineet ja parhaiten sesonkien herkkuja seurailevat ravintolat. Haluatko kiinnittää huomiota myös ruoan ekologisuuteen ja eettisyyteen? Sivuiltamme löydät myös vinkkejä ja  poimintoja eri tyyppisistä ravintoloista

video
Pjazzan gypsy jazz -iltaa isännöi keskiviikkoisin jazzkitaristi Tomi Kettunen. https://www.youtube.com/watch?v=57ek8x0NFK0 Tulista mustalaisjazzkitarointia Django Reinhardtin jalanjäljissä nautiskellaan vaihtuvien vierailijoiden tähdittämänä. Luvassa on vaihtuvia vierailijoita ja kunnon gypsy jazz jamit. Tomi Kettunen on yksi Suomen parhaimpia gypsy jazz tyylin osaajia ja esiintyy säännöllisesti ympäri Suomea eri kokoonpanoillaan, joita ovat mm. Wanha Swengi, Django Collective...
Hiljattain ravintola Palacesta lähtenyt Hans Välimäki on ilmoittanut lopettavansa Restamax Oyj:n kanssa vuonna 2014 alkaneen yhteistyön vuoden 2018 loppuun. Välimäen aikeissa on jatkossa keskittyä sataprosenttisesti omaan, yhdessä Arto Rastaan kanssa marraskuussa 2018 avattavaan Penélope-ravintolaan. – Lähtööni ei liity sen enempää dramatiikkaa. Olin harkinnut lähtöä jo jonkin aikaa. Kun oma ravintolani...
Ateneum Bistro tarjoaa klassista suomalaista bistroruokaa modernilla twistillä. Lounaan ja illallisen lisäksi bistro tarjoilee suolaisia ja makeita herkkuja kahvihetkeen. Viikolla tiistaista alkaen tarjoiltavan lounaan lisäksi listalta löytyy klassikoita, kuten lohikeitto ja skagen toast, mutta myös uusia makuja. Kokeile vaikka härkäpapukrokettia tai oscar-burgeria, jonka välistä löytyy porsaanleike, paahdettua parsaa, katkarapuja, choron-vaahtoa...
Töölöläinen ravintola Kuu tarjoilee riistakaudella luonnon superruokaa eli villimarjoja, kuusenkerkkää, poroa, peuraa ja lisäksi mangalitza- eli villapossua yhdistelevän syysmenun. Kausimenun erikoisuus, Mangalitz on nyt ensi kerran saatavilla ravintolan asiakkaille. Villapossun rasva marmoroituu sian kasvaessa lihasyiden väliin, ja siksi liha on maultaan täyteläisen pehmeää. Syysmenun hinta on 59€ ja menun oheen on...
Modernisti italialainen Ravintola Ventuno on Matti Wikbergin ja Tomi Björckin vuoden 2018 tulokas BW-ravintoloiden perheessä. Ventunon idea sai kypsyä kaikessa rauhassa, sillä sopivan tilan löytyminen otti aikansa. – Joku voi ihmetellä, miksi aasialaista fuusiokeittämistä harrastaneet kaverit tekevät nyt italialaista, mutta onhan italialainen keittiökin käytännössä kahdenkymmenen tyystin erilaisen maakunnan fuusiota. Ei ole olemassa...
video
Helsingissä sijaitsevan Ravintola Nollan tavoitteena on muuttaa koko ravintolakenttää nollahävikki tähtäimessään. Ravintolan perustajien Carlos Henriquesin, Luka Balacin ja Albert Franchin toive omasta jätteettömästä ravintolasta syntyi turhautumisesta ravintoloiden tapaan toimia jätteiden suhteen. Tekemällä yhteistyötä suoraan sekä tuottajien, suunnittelijoiden että insinöörien ja arkkitehtien kanssa Nolla pyrkii vähentämään jätettä raaka-aineista ja pakkausmateriaaleista lähtien...

SEURAA KOHOKOHTIA HELSINGISSÄ

173tykkääjääTykkää