Keskustorin kesäkeidas Tampereella

Tampereen Keskustorin kesäkeidas on avannut. Kesällä 2021 torilla ruoka- ja juomatarjonnasta vastaavat Bodega Salud, Linkosuon kahvila, Ravintola Hook, Ravintola UkkoMetso, Sasor Restaurant & Winebar, SAWUkeidas, Sitko ja WEGAN.

Tampereen kaupunki järjesti Keskustorin kesäkeitaalle ravintola- ja kahvilatoimijoiden haun 4.-16.5.2021. Ensimmäistä kertaa toteutettava kesäkeidas herätti ravintolatoimijoissa hyvin kiinnostusta. Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä yhteensä 25 kappaletta.

Kesän aikana Keskustorilla nautitaan muun muassa lähiruokaa ja sesongin mukaisia makuja, vegaanisia annoksia, italialaisen ja espanjalaisen keittiön antimia sekä suolaisia ja makeita kahvilatuotteita. Ravintoloiden menuista löytyvät niin pihvit, artesaanipizzat, tapakset, antipastot, burgerit, siivet, suomalaiset kesäruoat, wrapit kuin fine dining -annokset. Juomavalikoimassa ovat muun muassa pienpanimo-oluet, viinit, cocktailit, mocktailit, erikoiskahvit ja smoothiet. Tarkemmat ravintolakohtaiset menut julkaistaan kesäkeitaan verkkosivuilla kesäkuun aikana.

Kesäkeitaan ravintolatoimijat on valinnut Tampereen kaupungin edustajista muodostunut raati, jonka puheenjohtajana on toiminut apulaispormestari Jaakko Stenhäll. Raati käsitteli kaikki saapuneet hakemukset ja muodosti yksimielisen esityksen kahdeksasta valittavasta toimijasta.

Saorin ravintoloitsija Sari Sorri on innoissaan Keskustorin ruokakeitaan avautumisesta. Kuvaaja: Ronja Honko, Kohokohdat.fi

–  Valituilla ravintolatoimijoilla on yhdessä monipuolinen tuotevalikoima ja palvelukokonaisuus, joka palvelee kaupunkilaisia ja vierailijoita moneen makuun. Raatimme halusi, että kesäkeidas saavuttaa kaikenlaiset kävijät. Tarjontaa onkin nyt vegaanimenusta, tapaksista ja fine diningista aina perinteisiin tamperelaisiin siipiin, sanoo Jaakko Stenhäll.

Hakuvaiheessa toimijoiden tuli suunnitella muun muassa kesäkeitaalle soveltuva ravintolakonsepti ja alustava menu. Ravintolatoimijoiden valinnassa raati kiinnitti erityistä huomiota siihen, millä tavalla toimija on onnistunut mukauttamaan liikeideansa kesäkeitaalle sopivaksi konseptiksi ja kiinnostavaksi tuotevalikoimaksi.

Raadin tärkeimpänä tavoitteena oli muodostaa kesäkeitaan ruoka- ja juomatuotteiden valikoimasta kokonaisuus, joka huomioi tarjonnan monipuolisuuden eri vuorokaudenaikoina ja erilaiset kohderyhmät sekä ruokavaliot. Yksi valintakriteereistä oli myös ravintolatoimijan sitoutuminen myyntipisteen somistamiseen ja laadukkaaseen toteuttamiseen kokonaisuutena.

Keskustorin kesäkeidas on uudenlainen toiminnallinen kokeilu Tampereen keskustan kehittämiseksi ja yritysten toimintaedellytysten lisäämiseksi korona-aikana. Kesäkeitaalla on kahdeksan ravintolaa ja noin 350 asiakaspaikkaa. Kesäkeidas on avoinna 1.7.-19.9.2021. Kesäkeitaan toteuttavat Tampereen kaupungin tapahtumapalvelut ja Viiden tähden keskusta -kehitysohjelma.

Keskustorin äärellä myös Kivi

Kiven terassilla nautitaan ohjelmasta ja kehutun hinta-laatusuhteen purtavasta