Jääkiekon MM-kisat 2023 ja Leijonien kultajahti Tampereella on tuonut kaupunkikuvaan ennätysmäärän isoja screenejä, jotka täydentävät Tampereen sporttibaarien kirjoa.

Leijonien ottelut keväällä 2023
PUOLIVÄLIERÄT TO 25.5. 20.00
(sääennuste: poutaa)
VÄLIERÄT LA 27.5. 14.00–21.00
FINAALI & PRONSSIOTTELU SU 28.5. 15.00 & 20.00
 
Tampereen Keskustorin kisakatsomossa on todella viihtyisä meininki, kunhan muistaa tulla alueelle ajoissa, syödä ensin hyvin alueen kovatasoisten ravintoloiden annoksia ja nauttia keväisestä ulkoilmaelämästä lämpimästi pukeutuneena. Alueelle otetaan vain rajoitetusti ihmisiä, jolloin väljyys säilyy.

Nokia Arenan lisäksi MM-kiekkoilua voi seurata Tampereella Keskustorilla ja Rautatieaseman isoilta screeneiltä, mutta myös Tampereen sporttibaareissa. Esittelemme niitä tällä sivulla ja joukossa on uusiakin paikkoja

Tampereen sporttibaarit ja jääkiekkokatsomot

HUOM! Tätä poimintoa päivitetään säännöllisesti.

Tampereen keskustan sporttibaarit ja jättiscreenit

1SOPP-olutfestivaali Ratinassa

Ratinanniemen Festivaalipuistossa juhlitaan oluiden kultaisenhohtoista maailmaa yhdessä  Tampereen suurimmista kisakatsomoista. Maistettavaksi löytyy yli 200 pienpanimotuotetta ympäri Suomea.

[PE-LA 26.-27.5.] Suuret Oluet – ja jättiscreenilta MM-pelit

2Periscope

Tampereen sporttibaarit ja mm-kisakatsomot
Tampereen sporttibaarit ja mm-kisakatsomot esittäytyvät tässä poiminnossa. Kuvassa Periscopen kattoterassi. Kuva: Periscope

Periscopessa Suomen otteluita voi seurata lämmitetyltä terassilta tai omalta sovaryhmältä tarjoiluineen. Kesän uutuus on Saunaosasto jacuzzin ja teeveen kera.

3Sailor’s

Sailor's MM-kisakatsomona

Merimiesbaari Sailor’s näyttää Suomen ottelut ja muut päivän parhaat ottelut CMoren kautta. Baari on avoinna joka päivä.

Uusi Sailor’s Bar & Grill on oikea merimiesbaari – Rommia, grilliruokaa ja seinät täynnä tarinoita

4Tammerin Bistron puistoterassi

Tampereen sporttibaarit ja mm-kisakatsomot
Tampereen sporttibaarit ja mm-kisakatsomot esittäytyvät tässä poiminnossa. Kuvassa Tammerin puistoterassi. Kuva: Kohokohdat.fi

Tammerin Bistron tunnelmallinen kesäterassi tarjoaa jääkiekkohuumaa puistoterassin tunnelmassa. Kesäterassi palvelee niin janoisia kuin ruokailijoitakin ja  kaikki Suomen pelit näytetään isolta screeniltä.

5Dam Bar

Damin kisakatsomona toimii terassin 27 neliön LED-screen. Lisäksi sisätiloissa on toinen screen.

Jääkiekkohuumaa Tammerkosken äärellä Dam Barissa

6Broor

Sporttibaari Broorissa aivan Nokia Arenan kulmilla näytetään  kaikki C Moren pelit. MM-kisojen aikoihin Broor aukeaa joka päivä hyvissä ajoin ennen matsien alkua ja meno jatkuu aina klo 02 asti.


Olutravintola Konttori on harvinaislaatuinen saunallinen olutravintola aivan Tampereen keskustassa. Jugend-talon kivijalkahuoneistossa nautitaan monipuolisesta ja sesonkeja seurailevasta hanaolutvalikoimasta, vaihtuvista pienpanimohanaoluista sekä muista baarituotteista. Konttorissa on myös mahdollista saunoa ja katsoa otteluita vaikkapa isolta screeniltä.

TOIMITUKSEN VINKKI! Konttorin ravintolasaunassa on myös teevee.

Konttorissa oluttastingin voi yhdistää saunomiseen

Lue myös: Konttori valittiin Vuoden Olutravintolaksi

Jääkiekkoa ja oluita, biljardia sekä maittavaa pubiruokaa. Kahdet Kasvot ei ole profiloitunut sporttipubina, mutta tilanteen mukaan ja asiakkaiden toiveiden mukaan mennään. Kievarin kellarista (kuvassa) löytyy teevee ja katutason ravintolasalista myös screeni.


Jääkiekon ystävien baari Aleksanterin kadulla. Ilveksen väriä ylväästi tunnustaneen 2h+k:n baarin puoli tarjoilee kattavan juomaskaalan lisäksi pikkupurtavaa ja ruuduilta sporttia. Ja tietysti siipiannoksia ja burgereita.

10Ilveksen Amarillon uusi kattobaari ja Ukko Nooa

Ilveksen uusi kesäterassi 2022
Ilveksen uusi kattoterassi tarjoaa hyvän paikan saaneille erinomaisen kisakokemuksen.

Amarillo Summer Terrace & Ukko Nooa ovat Sokos Hotel Ilveksen viralliset kisastudiot.

Amarillon aurinkoterassille rakentui kisojen ajaksi huipputarkka iso screen, jolta näkyy kaikki Suomen ottelut sekä tietysti kiihkeät mitalipelit. Kaikki Suomen ottelut näytetään myös sisällä Ukko Nooassa, jossa voit nauttia myös aidosta manselaisesta kiekkohuumasta useasta eri telkkarista.

Ilveksen Ukko Nooassa ja Amarillon kattoterassilla on MM-kisatunnelmaa koko turnauksen ajan 12.-28.5.2023.  Terassi on viikonloppuisin perjantaisin sekä lauantaisin avoinna klo 15-00. Arkipäivinä Leijonien pelatessa myös klo 15-00.

Terassin aukioloajoissa säävaraus

Tunnelmaa Ukko Nooassa, Kuva: Lifestyle Media Oy.
Tunnelmaa Ukko Nooassa, Kuva: Kohokohdat.fi.

Oluthuone on englantilaistyyppinen oluen ystävien toinen olohuone, jossa oluen tarjoilulämpötilaan kiinnitetään erityistä huomiota. Telkkareita on ripoteltu sinne ja tänne sokkeloista ravintolasalia ja terassillekin on ikkunan läpi suunnattu yksi. Olutvalikoimassa Plevnan paikalliset oluet, joista monet ovat palkittuja. Tiskillä on mittava 12-hanainen rivi erilaisia mallasjuomia tuoppiin laskettaviksi. Pubin erikoisuus on mahdollisuus tehdä sokko-omatoimitasting tuoreilla oluilla pelien yhteydessä.

12Panimoravintola Plevna

Plevnassa näkyy MM-kisojen aikaan kaikki Suomen pelit ja tämän lisäksi Mallaskabinetissa aivan kaikki MM-kisa pelit. Voit varata Mallaskabinetin porukallesi ja katsoa peliä auditoriomaisessa kisakatsomossa. Tietysti myös olutta on saatavilla kabinettiin , jotta voidaan saavuttaa oikea kisatunnelma panimoravintolan tyyliin. Mallaskabinettiin mahtuu maksimissaan 25 henkilöä.

Koskipanimo on valmistanut oluen myös nimenomaan jääkiekkokansan käyttöolueksi. Hoki Lager 5,5 % on saatavilla Panimoravintola Plevnasta, Oluthuoneelta, sekä mukaan ostettavaksi Koskipanimon tehtaanmyymälästä MM-kisojen ajan.

Jääkiekon MM-kisat 2023 näkyvät Tampereen Ihkussa monella tavalla. Sokkeloisen pubin seiniltä löytyy lukuisia tv-näyttöjä ja ottelun lomassa voi nautiskella vaikkapa Naughty Brgrin. Tai toukokuun kuukauden burgerin, jonka nimi on Nashville. Keittiömestari Akseli Herlevi ja Ossi Lahtinen valmistivat sen ensimmäisen kerran suomalaisjääkiekkotähdille Tennesseessä suositun Burgerimiehet-sarjan jaksossa, joka esitetään Nelosella 1.6.2023.

Seinän takaa Ihkussa on karaokea ja bileet joka päivä. Klubin puolen ovet ovat auki  normipäivien lisäksi jokaisena Leijonien pelipäivänä.

Toukokuussa Ihkussa on luvassa myös kovia live-esiintyjiä, kuten Steve ’n’ Seagulls, Kake Randelin sekä Levi-Äijä sekä parasta klubimusiikkia kaupungin kovimpien tiskijukkien soittamana.

14Pub Old Mates

Nokia Arenan lähin sporttibaari on Old Mates, joka näyttää kaikki Suomen ottelut. kisakatsomossa tarjolla kylän kylmimmät brittioluet, maukkaimmat pubiruoat ja hilpein kisatunnelma – aivan kivenheiton päässä kaukalosta.

Uusi pubi Old Mates on aitoja brittiasioita laseissa ja lautasilla – keittiö panostaa käsityöhön lounaasta à la carteen

15Pikilinna


Pikilinnassa Tammelan kaupunginosassa rakastetaan urheilua, etenkin jääkiekkoa. TV-ruuduilta seurataankin sporttia. Peräseinä on tikattu täyteen kiekkoilukuvia. Siellä lepää mm. Pikilinnassa otettu kuva vuoden 1995 voitokkaasta Leijona-joukkueesta ennen maailmanmestaruuden nappaamista.

Lue koko juttu: Olutravintola Pikilinna oli klassikko jo syntyessään

16Paja Bar terassi

Tornin Paja Barin terassille nousi kisojen ajaksi Suomen suurin liikkuva screen kisakansan iloksi. Paja Barissa pääset tunnelmaan niin juomien kuin siipibuffan parissa.

Siipibuffet Suomen pelipäivinä: Paja Barin Siipibuffet Suomen pelipäivinä 19,90 € 

Terassi on avoinna päivittäin aamusta aina yökahteen asti.

17Tullikamari

Tullikamarin Pakkahuone ja Klubi
Tullikamari.

Tullikamarilla katsotaan ottelut isolta screeniltä. Kaikki kotikisojen Suomen ottelut  näytetään sekä puolivälierät, välierät, finaali ja pronssiottelu.

18Hönö Baari

Hönö Baari -keikat Tampere

Hönössä näytetään osa Suomen MM-otteluista isolta screeniltä ja ottelun jälkeen tiedossa on livemusiikkia

Lisää sporttibaareja ja myös muita kisakatsomoita Tampereen keskustassa

Kyttis Pub / Players House / Sticky Wingers / Bar Passion / Semafori

 


KESKUSTAN LAITAMILLA

VINKKI! Näihin sporttibaareihin pääsee vaikkapa ratikalla keskustasta ja samalla lipulla takaisin. Näin matkustat ratikalla

Hallilan sporttibaarit

19UUTUUS! Groove bar & bbq

Groove sporttibaari Tampereen Hallilassa

Ratikkapysäkin äärellä

Groove bar & bbq on Hallilassa niin uusi ravintola, että se availee jo pop up -maisesti oviaan kisakatsomona. Juomaa ja terassi on. Keittiö valmistuu myöhemmin.

https://www.facebook.com/groovebarandbarbeque

Hervannan sporttibaarit

Kultainen Apina jääkiekkokatsomo

Ratikkapysäkin äärellä


Kultainen Apina on jääkiekon kotikatsomo Hervannassa. Tänne pääsee ratikalla. Arvostetun olutravintolan yhteydestä löytyy erillinen sali sporttitapahtumien seuraamiseen. Kaksi isoa teeveetä ja screeni.

Kultainen Apina näyttää kaikki Suomen pelit

Kalevan sporttibaarit

21Public House Huurre

Ratikkapysäkin äärellä

Public House Huurre näyttää Suomen pelit isoilta näytöiltä.

22Koppi Sport & Bar

Kopin kisakatsomo tarjoilee pelit koko MM-kisojen ajan ja Suomen pelit seurataan aina screeniltä.

Helposti saavutettavissa ratikalla 

Nekalan sporttibaarit

23Wanha Tappi

Lähellä myös flipperitekemistä

Pinball Unionin peli-illat ja flipperikisat Tampereella

 

Jankan sporttibaarit

Tampereen paikallisotteluiden tilasto on musertava Ilveksen kannalta. Tappara on dominoinut koko 2010-luvun. Viime aikoina otteluiden jännitysmomentti on kuitenkin huomattavasti parantunut Ilveksen revanssien myötä. Kuva: Kohokohdat.fi.

Aikalisä näyttää kattavasti muitakin kuin Leijonien pelejä.

 

Kerro oma suosikkisi, niin lisäämme listalle!

Tampereen terassit ja kesäkeitaat esittäytyvät