Jääkiekon MM-kisat 2022 starttasivat Tampereella Suomen osalta 13.5.2022, jolloin Leijonien kultajahti alkoi Suomi – Norja -kamppailulla. Aurinkoinen ilta helli jääkiekon ystäviä.

pe 13.5.2022 klo 20:20: Suomi – Norja
la 14.5.2022 klo 20:20: Latvia – Suomi
ma 16.5.2022 klo 20:20: Suomi – USA
ke 18.5.2022 klo 20:20: Suomi – Ruotsi
pe 20.5.2022 klo 16:20: Iso-Britannia – Suomi
la 21.5.2022 klo 16:20 Itävalta-Suomi
ti 24.5.2022 klo 20:20: Suomi – Tshekki
Tampereen Keskustorin kisakatsomossa on todella viihtyisä meininki, kunhan muistaa tulla alueelle ajoissa, syödä hyvin alueen kovatasoisten ravintoloiden annoksia ja nauttia keväisestä ulkoilmaelämästä hyvin pukeutuneena. Alueelle otetaan vain rajoitetusti ihmisiä, jolloin väljyys säilyy.

Nokia Arenan lisäksi MM-kiekkoilua voi seurata Tampereella Keskustorilla ja Rautatieaseman isoilta screeneiltä, mutta myös Tampereen sporttibaareissa. Esittelemme niitä tällä sivulla ja joukossa on uusiakin paikkoja, kuten Ilveksen uusi kattoterassi ja Hallilan vasta Norjan peliin avattu baari. Parhaimmin tilaa näytti olevan keskustan länsipäässä, jotka ovat hieman etäämpänä kisojen keskipisteestä.

Tampereen sporttibaarit ja jääkiekkokatsomot

HUOM! Tätä poimintoa päivitetään säännöllisesti.

Tampereen keskustan sporttibaarit

2Sorella Cellar Club

Suomen pelit 13.5. alkaen

MM-kisakatsomo Sorellassa: Suomi – Yhdysvallat

3Sailor’s

Sailor's MM-kisakatsomona

Merimiesbaari Sailor’s näyttää kisat CMoren kautta. Baari on kisojen ajan avoinna su-to-10-02 ja pe-la 10-03.30.

Uusi Sailor’s Bar & Grill on oikea merimiesbaari – Rommia, grilliruokaa ja seinät täynnä tarinoita

4Dam Bar

Damin kisakatsomona toimii terassin 27 neliön LED-screen. Lisäksi sisätiloissa on toinen screen.

Jääkiekkohuumaa Tammerkosken uutuusravintolassa


Konttori on harvinaislaatuinen saunallinen olutravintola aivan Tampereen keskustassa. Jugend-talon kivijalkahuoneistossa nautitaan monipuolisesta ja sesonkeja seurailevasta hanaolutvalikoimasta, vaihtuvista pienpanimohanaoluista sekä muista baarituotteista. Konttorissa on myös mahdollista saunoa ja katsoa otteluita vaikkapa isolta screeniltä.

TOIMITUKSEN VINKKI! Konttorin ravintolasaunassa on myös teevee.

Konttorissa oluttastingin voi yhdistää saunomiseen

Lue myös: Konttori valittiin Vuoden Olutravintolaksi

Jääkiekkoa ja oluita, biljardia sekä maittavaa pubiruokaa. Kahdet Kasvot ei ole profiloitunut sporttipubina, mutta tilanteen mukaan ja asiakkaiden toiveiden mukaan mennään. Kievarin kellarista (kuvassa) löytyy teevee ja katutason ravintolasalista myös screeni.

Ruokatuote uudistui Kievari Kaksissa Kasvoissa – Myös vegaanisia annoksia komeasti mukana


Jääkiekon ystävien baari Aleksanterin kadulla. Ilveksen väriä ylväästi tunnustaneen 2h+k:n baarin puoli tarjoilee kattavan juomaskaalan lisäksi pikkupurtavaa ja ruuduilta sporttia. Ja tietysti siipiannoksia ja burgereita.

8Ilveksen uusi kattobaari

Ilveksen uusi kesäterassi 2022
Ilveksen uusi kattoterassi tarjoaa hyvän paikan saaneille erinomaisen kisakokemuksen.

Amarillo Summer Terrace & Ukko Nooa ovat Sokos Hotel Ilveksen viralliset kisastudiot.

Amarillon aurinkoterassille rakentui kisojen ajaksi huipputarkka iso screen, jolta näkyy kaikki Suomen ottelut sekä tietysti kiihkeät mitalipelit. Kaikki Suomen ottelut näytetään myös sisällä Ukko Nooassa, jossa voit nauttia myös aidosta manselaisesta kiekkohuumasta useasta eri telkkarista.

Ilveksen Ukko Nooassa ja uudella kattoterassilla on MM-kisatunnelmaa koko turnauksen ajan. Olutsuosituksena Ukkonooassa: The Lizard Neipa on hedelmäinen ja hieman katkeruutta omaa New England India Pale Ale. Jääkiekkoilta kannattaa aloittaa jo Lynx Bar & Cafen after workeilla.

Täysin uudistettu Hotel Ilves uudelleenavattiin

Oluthuone on englantilaistyyppinen oluen ystävien toinen olohuone, jossa oluen tarjoilulämpötilaan kiinnitetään erityistä huomiota. Telkkareita on ripoteltu sinne ja tänne sokkeloista ravintolasalia ja terassillekin on ikkunan läpi suunnattu yksi. Olutvalikoimassa Plevnan paikalliset oluet, joista monet ovat palkittuja. Tiskillä on mittava 12-hanainen rivi erilaisia mallasjuomia tuoppiin laskettaviksi.

10Pikilinna


Pikilinnassa rakastetaan urheilua, etenkin jääkiekkoa. TV-ruuduilta seurataankin sporttia, ja talvisin asiakkaille tarjotaan jopa ilmaiset kuljetukset jäähallille Tapparan ja Ilveksen peleihin. Peräseinä on tikattu täyteen kiekkoilukuvia. Siellä lepää mm. Pikilinnassa otettu kuva vuoden 1995 voitokkaasta Leijona-joukkueesta ennen maailmanmestaruuden nappaamista.

Lue koko juttu: Olutravintola Pikilinna oli klassikko jo syntyessään

Tuulensuun Palatsi

Tuulensuun Palatsin kiakkoilloissa on tunnelmatakuu! Komeanpuoleisia kiakkoiltoja isännöi tamperelainen jääkiekkolegenda Pekka Saravo, joka saa eri otteluita varten seurakseen arvostettuja ”kiakkovieraita”, kuten Ville NiemisenNiklas HagmaninJanne OjasenLasse Kukkosen – kaikkia nimiä emme vielä edes paljasta. Ohjelmallinen ilta sisältää runsaan buffetpöydän manselaisin maustein, ja kokonaisuuden kruunaa livemusiikki. Eikä unohdeta itse asiaakaan, eli MM-kiakon katsomista!

ke 18.5. Suomi-Ruotsi


KESKUSTAN LAITAMILLA

Hallilan sporttibaarit

11UUTUUS! Groove bar & bbq

Groove sporttibaari Tampereen Hallilassa

Ratikkapysäkin äärellä

Groove bar & bbq on Hallilassa niin uusi ravintola, että se availee jo pop up -maisesti oviaan kisakatsomona. Juomaa ja terassi on. Keittiö valmistuu myöhemmin.

https://www.facebook.com/groovebarandbarbeque

Kultainen Apina jääkiekkokatsomo

Ratikkapysäkin äärellä


Kultainen Apina on jääkiekon kotikatsomo Hervannassa. Tänne pääsee ratikalla. Arvostetun olutravintolan yhteydestä löytyy erillinen sali sporttitapahtumien seuraamiseen. Kaksi isoa teeveetä ja screeni.

Kultainen Apina näyttää kaikki Suomen pelit

Kalevan sporttibaarit

Näihin sporttibaareihin pääsee vaikkapa ratikalla keskustasta ja samalla lipulla takaisin. Näin matkustat ratikalla

13Public House Huurre

Ratikkapysäkin äärellä

Huurteen Happy Sour -viikot kutsuvat maistelemaan hapanoluita

14Secret Sauceity Pizza

Lähellä ratikkapysäkkiä

Enkelit Duo soittaa Secret Sauceity Pizzassa perjantaina 13.5. vauhdikasta Manserokkia!. Tätä seuraa Leijonien MM-kisa-avaus.

Enkelit Duo + MM-Kisat

Lisää sporttibaareja ja myös muita kisakatsoita Tampereen keskustassa
Periscope / Arthouse Cinema Niagara & Ravintola Raina / Kyttis Pub / Players House / Sticky Wingers / Bar Passion / Semafori

Nekalan sporttibaarit

15Wanha Tappi

Lähellä myös flipperitekemistä

[LA 14.5.] Flipperitaivas – Ikuri Arcadeden peli-illat

 

Jankan sporttibaarit

Tampereen paikallisotteluiden tilasto on musertava Ilveksen kannalta. Tappara on dominoinut koko 2010-luvun. Viime aikoina otteluiden jännitysmomentti on kuitenkin huomattavasti parantunut Ilveksen revanssien myötä. Kuva: Kohokohdat.fi.

Aikalisä näyttää kattavasti muitakin kuin Leijonien pelejä.

 

Kerro oma suosikkisi, niin lisäämme listalle!