Hallila täytti vuonna 2022 kolmekymmentä. Sitä ja uutukaisen Groove Bar & BBQ:n avajaisia vietettiin elokuussa Tampereen pienimmällä toriaukiolla Kuusikontorin ja Neulaspuiston alueella, vain sata metriä ratikkapysäkiltä. Groovella on barbeque-herkut tulilla ja etanat pannulla.

Groove Bar & BBQ Tampere, Hallila, Baari ja Ravintola
Broove Bar & BBQ:n platterannoksen saa tuunattua omanlaisekseen. Kuva: Kohokohdat.fi

Groove on kortteliravintola, jonka erikoisuutena ovat tamperelaisissa baareissa harvemmin tarjolle tehdyt lihaisat ja pitkään haudutetut BBQ-herkut. Makuihin pääsee pureutumaan erilaisten platter-kokonaisuuksien muodossa tai oman maun mukaan mieleisensä määrän erikseen tilaten. Lihavaihtoehtoina on esimerkiksi häränrintaisia briskettejä, nyhtöpossua ja -kanaa sekä klassiset bbq cola -ribsit. Lisukerintamalta löytyy muun muassa lyttyperunat sekä kovasti kehuja kerännyt Mac & Cheese, dippivalikoima taas venyy chilimajoneesista srirachaan ja aurakermaviiliin.

– Platterit ovat tosi hyviä seurueen kanssa maisteltavaksi ja jaettavaksi. Siinä löytää helposti ne omat suosikkinsa ja voi tuunata seuraavalla kerralla juuri mieleisensä kokonaisuuden, vinkkaa ravintoloitsija Petri Löppönen.

Löppönen on toiminut hotelli- ja ravintola-alan johtotehtävissä sekä ravintolayrittäjänä ympäri Suomea. Monille myös Groove on nimenä tuttu, sillä Löppönen pyöritti aikanaan Tampereen Aleksanterinkadulla musiikkiklubimaista Groove Baria. Samassa rakennuksessa toimivat silloin myös Tabu ja latinalaisvaikutteinen ruokaravintola Esperanza. Ne olivat aikanaan jotain aivan uutta Tampereella.

Idea uuden baarin tarjontaan syttyi nytkin halusta tarjota jotain erilaista. Pubiruokaa on aikaisemmin pitänyt hakea Hallilan ulkopuolelta.

– Burgereita tarjotaan Tampereella aivan riittävästi. Sellaisia paikkoja ei kuitenkaan juurikaan ole, joissa valmistetaan barbeque-tyyliin erilaisia kokolihoja, kuten esimerkiksi juuri briskettiä eli häränrintaa.

Samaisia lihaisia raaka-aineita käytetään Groovessa sandwichienkin valmistamiseen. Hodarien sisuksiin taas kätketään vaihtuvia raakamakkaroita.

Groove Bar & BBQGrooven ruokatarjonta on vetänyt paikalle paljon aivan uutta asiakaskuntaa, mutta annosvalikoima on kerännyt tasaisesti kiitosta myös kanta-asiakaskunnalta. Hallilassa onkin intouduttu hakemaan elämään kansainvälistä ruokavivahdetta runsaasti myös etanoiden muodossa.

– Etanat ovat nousseet ehkä vähän yllättäen oikein hittiannokseksi, vaikka ne eivät meillä Suomessa mitään tyypillistä pubiruokaa olekaan. Eräskin asiakas kertoi etanakokemuksistaan Pariisissa ja kehui meidän etanamme maasta taivaisiin, Löppönen paljastaa.

Grooven listan annostarjontaa täydentävät vaihtuvat pubiklassikkoannokset.

– Esimerkiksi kylmäsavulohta tavallisen lohen lisäksi sisältävä lohikeitto oli valtavan suosittu. Tulossa on varmasti myös oikeaoppisesti valmistettu wieninleike lisukkeinaan anjovista, kapriksia ja sitruunaa, kuvailee Löppönen.

Groove Bar & BBQ - Kesäterassi Tampereella Hallilan kaupunginosassaGroove avautui keväällä jääkiekkohuuman myötä. Baarin kiekko pudotettiinkin jäähän Suomen MM-kultakamppailuja seuraten. Groove sai heti hyvän vastaanoton ja terassi laajennettiin pian kolminkertaiseksi. Loppukesällä saatiin myös suosittu ruokatuote tulille. Löppöselle on ollut alusta asti tärkeää kuunnella asiakkaiden toiveita niin juoma- kuin ruokatarjonnankin suhteen.

–  Emme rakenna pelkästään ravintolaa, vaan tarkoitus on tehdä asiakkaista onnellisia. Asiakastoiveiden ja inspiraation mukaisesti uutuuksia kokeillaan ja klassikot tehdään niin hyvin kuin pystytään, lupaa Löppönen.

Groove Bar & BBQ:n kotisivut: groovebar.fi