Olutravintola Konttori on yksi Tampereen tunnetuimpia olutravintoloita.
Verkatehtaankadun Olutravintola Konttori on yksi Tampereen tunnetuimpia olutravintoloita.

Tamperelainen Konttori on houkuttanut oluenystäviä ”toimistolle” jo liki 20 vuoden ajan. Eipä ihme, että Helsinki Beer Festivalin asettama raati valitsi Vuoden olutravintolaksi juuri kiitellyn Konttorin. Olutravintolaklassikko saa suitsutusta niin laajasta valikoimastaan kuin osaavasta henkilökunnastaan.

Ravintolapäällikkö Antti Hannula on Konttorin hanojen hallitsija
Ravintolapäällikkö Antti Hannula on Konttorin hanojen hallitsija

Vuoden olutravintolan valinnan ratkaisee aina kokonaisuus. Tampereella liki kaksikymmentä vuotta toimineen Konttorin suurin valtti on kaupungin laajimpiin kuuluva, tiuhaan vaihtuva olutvalikoima. Erityisesti pienpanimo-oluita bongaileva raadin jäsen Hannu Nikulainen arvostaa sitä.

– Monien sekä kotimaisten että ulkomaisten uusien panimoiden ensi-illat Tampereella ovat viime aikoina olleet juuri Konttorissa. Aloitankin liki viikottain toistuvan Tampereen olutravintolakierrokseni yleensä Konttorista, Nikulainen paljastaa.

Konttoria vuodesta 2014 luotsannut ravintolapäällikkö Antti Hannula tekeekin aktiivista työtä metsästäessään olutharrastajien arvostamia herkkuja ympäri maailmaa.

– Pyrimme olemaan tuntosarvet herkkänä koko ajan. Konttorin laadukas maine ja hyvät suhteet tavarantoimittajiin takaavat sen, että pystymme pitämään ravintolan valikoiman tasokkaana, Hannula kertoo.

Konttorin valikoimassa on tällä hetkellä noin 250 erilaista olutta ja siideriä, jotka vaihtuvat tiheästi sesongin mukaan.

”Jäykkä mutta asiallinen”

Konttorin henkilökunta on ystävällistä ja osaavaa. Näinä ekstraamisen kulta-aikoina myös Konttorin henkilökunnan vakiintuneisuus saa kiitosta niin raadilta kuin kanta-asiakkailtakin. Myös omistuspohja on pitävä jo vuodesta 2004, jolloin sisarukset Mikko Hannula, Timo Hannula ja Minna Kaikkonen ja Restbar Group ottivat Konttorin hoiviinsa. Kyseessä on siis perheyritys.

Konttori koneetKonttorin tunnelmaan kuuluu suosittu pubivisa. Se on yksi vetovoimatekijä, joka houkuttelee olutravintolaan eri sukupolvia. Myös Konttorin oma ravintolasauna on suosittu. Lisäksi sijainti Tampereen ytimessä, kauniissa jugendtalossa on tietysti oivallinen.

Valintaraatilaiset taputtelivat toisiaan olalle onnistuttuaan löytämään pitkäjänteisesti toimivan olutravintolahelmen, joka ei ole paistatellut julkisuudessa. Konttori on keskittynyt olemaan nimenomaan hyvä olutravintola. Ruokatuotteen esiinmarssia ei näköpiirissä ole, vaikka virheellistä tietoa sellaisen saapumisesta onkin joissain medioissa viljelty.

Vuoden olutravintola valittiin nyt 11. kerran. Valinnan tekivät olutbongari Nikulainen, olutkouluttaja Mikko Salmi ja oluttoimittajat Maria Markus, Mariaana Nelimarkka, Sakari Nupponen ja Jussi Rokka.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Lue myös: Olutravintola Konttorin sauna on remontoitu ja kiuas sihahtaa nyt entistä terhakammin.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY