Guru’s Kitchen & Bar on sisustettu kierrätyshenkisesti ja värikkään rehevästi. Seiniltä asiakkaiden mausteista makumatkaa täydentävät valokuvat itäisiltä ja eteläisiltä mailta.

Aleksis Kiven katu röyhistäytyy entistä runsaammin ravintolakatuna, kun Guru’s Kitchen & Bar avasi 6.10. lähi-itäiset ja välimerelliset makumaisemansa aivan Pikkubistro Kattilan ja Ravinteli Huberin naapuriin. Kävimme tutustumassa, kun ravintola oli vasta poistamassa suojapahveja ikkunoista ja avaamassa oviaan asiakkaille.

Gurun konseptia kokeiltiin kesällä Laukontorilla ruokavaunun antimin. Nyt syksyllä menestyksekäs katuruokatuote päätettiin talutella ravintolatiloihin ravintola-annoksiksi muovattuna.

Jari Rahkola ja Susanna Määttänen kokkaavat Gurun keittiössä.

– Maut ovat tuttuja, mutta ruoka on pidemmälle jalostettua. Torilla tilatkin olivat tietenkin paljon rajallisemmat, joten se oli ihan sellainen alkusipaisu tähän verrattuna. Meidän erikoisuuksiamme on esimerkiksi kokonaisena paahdettu latva-artisokka, keittiöpäällikkö Susanna Määttänen kuvailee.

Jaettavaksi sopivia annoksia listalla on kosolti esimerkiksi naposteltavien meze-maisteltavien muodossa jatkuen toki runsaampiin ruokiin, kuten lampaankyljyksiin ja kulhoannoksiin.

– Ajatus lähti osittain siitä, että minun on todella vaikeaa valita annosta ravintolassa, kun haluaisin maistella vähän kaikkea, Määttänen valottaa.

Tulossa on jossain vaiheessa myös teemailtoja, kuten DJ-soitannan säestämä rehevä iltabuffet.

Gurun niin ikään värikäs miljöömeininki kumartaa joogimaisen notkeasti kierrätyksen suuntaan, sillä kaikki kalusteet ovat palvelleet vähintään kerran ravintolakäytössä.

– Kaikki kalusteet on kierrätetty vanhoista, puretuista ravintoloista. Vain pöytien mäntylankkukannet ovat uudet. Täällä on esimerkiksi sohvia niin italialaisesta kuin belgialaisestakin ravintolasta, joten olen sekoitellut kuoseja, sisustusarkkitehti Petra-Miisa Juusenaho kuvailee suunnittelemaansa värikylläistä sisustusta.

Seinillä komeilevat Tiina Routamaan ja Pekka Hangasmaan värikylläiset valokuvat kaukaisilta itäisiltä ja eteläisiltä mailta. Sisustus on muutenkin värikkään hipahtavaa, kerroksellista ja runsasta.

Sama kerroksellisuus korostuu myös keittiössä, sillä myyttisen Gurun maailmanmatkoilta on reseptejä kertynyt.

Guruun voi poiketa purtavan lisäksi ja etenkin ohella myös tuopposelle tahi juomasekoitukselle. Ruotsin-laivoilta Rukalle asti drinkkejä laatinut vuoropäällikkö Antoni Duhov vastaa Gurun kurkunkostukepuolesta. Duhov tarkoittaa suomeksi henkistä, mikä sopiikin itämaisen ravintolan pullojen herralle.

– Teemme paljon nimenomaan ruoallemme sopivia, suhteellisen raikkaita juomia. Pöytiin jaettava drinkkilista on aperitiiveja täynnä. Haluamme tuoda asiakkaalle kokonaisvaltaisen ruokailuelämyksen eikä vain ruokailukokemusta.

Guru’s Kitchen & Bar, Aleksis Kiven katu 15. Avoinna ma-to 16-22, pe 16-24, la 14-24, su 14-22. Keittiö sulkeutuu 30min. ennen sulkemisaikaa.

Guru’s Kitchen & Bar Facebookissa

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy