Tampereen kauppahalli, Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi
Tampereen kauppahalli, Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Tampereen Kauppahalli kuhisee kokkeja ja kulinaristeja, käsityöläisten taidonnäytteitä ja lähituottajien herkkuja. Kauppahalli on todellinen pirkanmaalaisen ruokakulttuurin ja makujen lähde keskellä kaupunkia.

Tampereen kauppahalli, Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi
Tampereen kauppahalli, Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Kauppahalli on tampereella yli satavuotisen historiansa aikana kasvanut Pohjoismaiden suurimmaksi. Katon alta löytyy monia kahviloita ja pikkuravintoloita, joista yksi on Tampereen kansainvälisestikin maineikkaista huippuravintoloista, ranskalainen 4 Vuodenaikaa -lounasbistro, joka ammentaa kauppahallin monimuotoisesta raaka-ainevalikoimasta.

Tampereen Kauppahallin uusi ravintola  Boulangerie Marco on vuonna 2024 on jatkoa viime vuosien autenttisille kansainvälisille ravintolauutuuksille, kuten Maahan Deli & Bistro sekä Heart of Spain -herkkupuoti.

Kauppahalli on paikallisuuden ilmentymä – ja toisaalta myös kaupunkiin suuntaavien matkailijoiden kohde. Kauppahallin ruokatarjonnan kirjo on yhtälailla värikäs, yhdistäen valikoimallaan kaikki kansanryhmät lapsiperheistä senioreihin.

Nygrenin kalatiski. Kuva: Tampereen Kauppahalli

Tampereen kauppahallissa kannattaa kiinnittää huomiota sen valoisuuteen ja avaruudentuntuun, jonka on mahdollistanut sen näkyviin jätetty teräksinen kattorakenne. Rakennustekniikassa ollaan hyödynnetty samanlaista tekniikkaa kuin Eiffelin tornissa aikanaan vuonna 1889.

MAAHAN DELI

Maahan Deli – Uusi ravintola tuo Persianlahden rantojen ja Välimeren alueen maut Kauppahalliin

Aamiainen ja lounas Kauppahallissa – viikolla ja myös lauantaisin

4VUODENAIKAA