Uuden listan antimiksi napapiirin laidunmailta Dabbaliin tulee mainiota Meri-Lapin karitsaa, joka tarjotaan pääruoka-annoksessa savoijinkaalin, hapatetun porkkanan ja sipulipyreen kanssa. Koska karitsasta on luonnollisesti hyödynnetty aivan kaikki, on luista vielä keitelty maukas kastike annokselle.

Tamperelainen Janne Kostamo on nimitetty Lapland Hotels Tampereen keittiömestariksi. Kostamo on työskennellyt aiemmin keittiömestarina Bodega Salud -ravintolassa. Urallaan hän on toiminut myös vuoropäällikkönä oululaisessa Sokeri-Jussin Kievarissa sekä Scandic Hotels Oulussa.

Koulutukseltaan Kostamo on restonomi. Hän kuuluu Chaîne des Rôtisseurs -järjestöön, jossa hänen arvonsa on Chef Rôtisseur. Kostamo on myös Pirkanmaan Keittiömestarit ry:n jäsen.

– Pohjoisen maut ovat minulle hyvin tuttuja, sillä olen kotoisin Kuusamosta ja käynyt kouluja Rovaniemellä. On hienoa päästä valmistamaan ruokaa ravintolaan, joka on onnistunut tekemään perinteen laadukkaasta Lapin ruoasta Tampereella, Kostamo kertoo.

Keittiömestari Janne Kostamo

– On hienoa saada Jannen kaltainen, pohjoiset raaka-aineet tunteva ammattilainen johtamaan keittiötämme Tampereella. Meille on tärkeätä tuoda asiakkaalle maut ja tuotteet juuri sellaisina kuin ne pohjolan luonnosta löytyvät, jatkaa koko Lapland Hotels -ketjun keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas.

Kostamo aloittaa uudessa tehtävässään 1.5.2018.

Poronsydäntä, Meri-Lapin karitsaa ja hillaisia herkkuja Dabbalin uudella listalla

Lapland Hotels Tampereen ravintola Dabbal on uudistanut listaansa jo hiukkasen kevääseen kurkottavaksi. Uusia annoksia täpinöissään kokkaava keittiötiimi on erityisen innostunut poronsydämestä, Meri-Lapin karitsasta ja munamaidossa paistetusta kuusenkerkkäbriossista.

Uudistuneen listan alkuruokarintamalla hurmaa annoksellinen poroa, punajuurta ja tattia. Poro pääsee annokseen sydämen muodossa.

Lapland Hotels -keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas

– Siinä on tattipyreetä, punajuurista keitettyä lientä sekä matsutakeöljyä. Lisäksi vuorokauden verran marinoitua ja uunissa kuivattua poronsydäntä raastetaan annokseen, Dabbalin keittiötiimiä tällä hetkellä johtava Laura Harju kuvailee.

Suoraan napapiirin laidunmailta taloon tulee myös mainiota Meri-Lapin karitsaa, joka tarjotaan pääruoka-annoksessa savoijinkaalin, hapatetun porkkanan ja sipulipyreen kanssa. Koska karitsasta on luonnollisesti hyödynnetty aivan kaikki, on luista vielä keitelty maukas kastike annokselle.

– Ylikypsään karitsanniskaan ja savoijinkaaliin otetaan Mibrasa-hiiligrillistä vielä hyvät savun maut, Harju kuvailee.

Keittiön sydämenä toimivan hiiligrillin antamat aromit vievätkin aina ajatukset Lapin tulien tunnelmaan.

Napapiiriltä saapuu myös Harjun suosikkiannoksen hilla, jonka on kaverina poseeraa paahdettua valkosuklaata, valkosuklaakreemiä, -keksiä ja piimäjäätelöä.

Toiseksi jälkihyväsuosikikseen Harju paljastaa annoksellisen munamaidossa paistettua kuusenkerkkäbriossia, oliiviöljypohjaista sitruunakakkua, kuusenkerkkämarenkia ja selleriruskeavoijäätelöä.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuva Janne Kostamosta: Lapland Hotels Tampere

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY