Kun Tampereella ravintola täyttää 30 vuotta, voidaan silloin viimeistään puhua klassikkoravintolasta. Etenkin, kun alusta asti ollaan kunnioitettu alkuperäistä ideaa valmistaa ruokaa perinteikkäästi, konstailemattomasti käsityönä sekä puhtaita, aitoja makuja kunnioittaen.

Ravintola Myllärit sijaitsee yli sata vuotta vanhassa höyrymyllyssä, jonka suunnitteli Berndt Blom. Vuonna 1903 valmistunut rakennus on yksi harvoista Tampereella vielä pystyssä olevista myllyistä ja oli toiminnassa vielä 1950-luvulla. Kun 1986 tiloihin päätettiin rakentaa ravintola, rakennus oli jo päässyt huonoon kuntoon.

Vanhassa höyrymyllyssä toimiva vuonna 1987 perustettu Ravintola Myllärit siirtyi vuonna 2006 Raipian teatteriperheeltä nykyisen omistajan Santeri Tiitolan käsiin. Siitä lähtien Tullin alue on vuosien kuluessa hiljakseen muotoutunut lähes autiosta teollisuusalueesta virkeäksi ravintolakeskittymäksi Tampereen yliopiston, Tampere-talon, Sorsapuiston ja maamerkkinä kohoavan Sokos Hotel Tornin ympäristössä.

Myllyn nykyinen perhe Tiitolat henkilökuntineen juhlistivat ravintolan syntymäpäiväjuhlia iloisissa merkeissä maanantaina 12.3.2018. Samppanja virtasi ja juhlapöydästä löytyi hienoja herkkuja. Alkuillan tapahtumassa soi myös rento dj-musiikki, josta vastasi pitkän linjan dj ja Disco Design -yrityksen tj Pasi Virtanen.

Ravintolan perustajaperheen jäsen Esko Raipia onnitteli nykyistä omistajaa ja kiitteli puheessaan hyvästä työstä ja siitä, että vanhan myllyn tunnelma on pysynyt alkuperäisessään ravintolan perustamisesta lähtien. Raipiat käyvät vielä silloin tällöin vanhassa ravintolassaan lounaalla.

– Täällä on se sama imago, eli tupa on täynnä lounasaikaan ja saman tyyppistä hyvää kotiruokaa saa kuin silloinkin, kertoi Raipia viime aikojen kokemuksistaan.

Nykyisin Mylläreiden alakerrassa tarjoillaan ennakkovarausesta myös pöytiintarjoiltua premium-tason lounasta, nimikkeellä liikelounas. Vuosien varrella vanhasta myllyrakennuksesta on kehittynyt myös juhlatalo. Uusinta Mylläreissä on ravintolan suosittu kokkikoulu, joka tarjoaa erilaisille ryhmille loistavan tavan viettää onnistunutta tiimi-iltaa kokkaillen ja nautiskellen itse loihtimiaan aterioita.

Myllärit juhlii myöhässä hyvästä syystä

Tarkemmalla tutkailulla selviää, että ravintola täytti pyöreitä vuosia jo viime vuonna. Ravintoloitsija Tiitola halusi kunnioittaa ja juhlia Mylläreissä Suomen itsenäisyyttä vuonna 2017 ja lykätä hieman ravintolan oman juhlavuoden juhlintaa eteenpäin.

Miedosti savustettu härän sisäfilepihvi, portviinikastiketta, valkosipulivoita, pekonipapuja ja juurespyreetä

Parhaillaan ravintolan katutason illallisravintolassa tarjoillaan ruokia uudelta ruokalistalta ja sen oheen ravintolan kokenut keittiötiimi on suunnitellut retro-klassikoita vuosien varrelta, hyviksi koettuja poimintoja suosikkiannoksista vuosien varrelta.

Maaliskuun retro-klassikot

Blini (l) 15,50 €

blinipannulla paistettu blini, muikunmätiä, punasipulia ja smetanaa

Sorsaa ja appelsiiinikastiketta (g,l) 28,50 €

paahdettua sorsanrintaa, kasviksia sekä palsternakkapyreetä

Lohta ja härkää 2:lle (g,l) 30 € / hlö

Paahdettua lohta ja häränsisäfilettä, korvasienimuhennosta sekä soijariisiä