bookers-lappalainen
Sami Lappalainen myy pian halpoja äkkilähtöjä ravintolanautintoihin Hämeenkadulla Tampereen Teatterin talossa.

Haluaisitko päästä ravintolaan syömään roimin alennuksin? Nyt se on mahdollista, kun gastropubeistaan tunnetun ravintoloitsija Sami Lappalaisen ideoima ja pyörittämä pöytävarauspalvelu Bookers avataan Tampereen Teatterin rakennukseen. Nopeat nappaavat alennusprosentit tai pääsevät suositun ravintolan pöytään jonottamatta. Äkkilähtöjä tamperelaisravintoloihin voi buukata Bookersista 3.11. alkaen.

Idea on tuttu myymättä jääneiden, alennuksella myytävien viime hetken teatterilippujen tiimoilta. Asiakas voi siis saada Bookersin kautta hankitun pöytävarauksen avulla tuntuvan alennuksen ateriastaan. Päivän äkkilähdöt näkyvät ikkunalla, jolloin ohikulkija voi bongata tarjouksen ja pistäytyä sisälle tekemään pöytävarauksen saman tien.

– Ravintolat ilmoittavat iltapäivällä kuinka monta pöytää ja millä tarjouksella antavat myyntiin. Alennus voi olla prosenttiosuus kaikkien ruokien hinnoista tai jostain menukokonaisuudesta, Lappalainen kertoo.

Ravintolat voivat antaa tarjouksia hiljaisille päiville tai viime tipassa peruttuja pöytävarauksia paikkaamaan, joten alennus ateriasta hyödyttää sekä ravintolaa että asiakasta. Samalla asiakas välttää näppärästi vapaiden pöytien perään rimputtelun, jos ei ole huomannutkaan tehdä varausta ajoissa.

Tarjolla on ainakin näin aluksi pöytiä Lappalaisen ravintolayhtiöiden 11:sta eri ravintolasta sekä ravintola C:ltä, Piemontelta ja kangasalalaiselta Paakarilta.

– En ole nähnyt tällaista pöytävarauskonseptia missään maailmalla ja tässä vasta harjoitellaan. Jos homma alkaa toimia, pyydämme muitakin yksityisomisteisia laaturavintoloita liittymään mukaan.

Bookersiin voi tietenkin poiketa tekemään myös aivan tavallisen pöytävarauksen ja saada samalla tietoa ravintoloista kuvineen päivineen. Seurueelleen voi varata myös vaikkapa tarpeiden mukaan tuunatun ruokaisan illanvieton tai esimerkiksi tastingin johonkin yhdestätoista gastropub-ravintolasta.

Pystybaari auki tammikuussa – pieni tuopponen olutta odotellessa

Tammikuun alussa Bookers palvelee pistäytyviä euron espresson lisäksi myös kuohuvin ja kuplivin, kun tiloihin nousee pystybaari. Tiskiin täräytetään kiinni kolme oluthanaa: yksi omalle Nordic Brewerylle, yksi König Pilsenerille ja yksi vaihtuvalle mallasjuomalle. Myös samppanjaa, muita kuplivia ja viiniä saa. Lasilliselle voi piipahtaa ilman pöytävarausaikeitakin – vaikka bussia tai teatterinäytöksen alkua odotellessa. Tai toisaalta nauttia aperitiivin ennen juuri varattua edullista illallista.

– Olen ainakin itse kaivannut sellaista pystybaaria, jonne voi piipahtaa nopeasti parille raikkaalle huikalle. Tässä voi myös ottaa lasillisen samppanjaa varattuaan äkkilähdön vaikka puolen tunnin päähän ja kävellä suoraan ravintolaan illalliselle, Lappalainen kuvailee.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy