Saludissa tapaksia piisaa moneen makuun helposti vaikka seurueen kesken jaettavaksi.

Salud on tunnettu erityisesti runsaan lihaisista pihviantimistaan, mutta hellekeleillä ennen illan viileyttä ja tuhdimman nälän heräämistä maistuvat ehkä parhaiten tapakset. Ravintolan andalusialaishenkiseen tapas-baariin voi piipahtaa helposti napsimaan pieniä suolapaloja kuohuvan, kuplivan tai huurteiseen hyvyyden kanssa.

Plato de carnes: Naudan sisäfileetä, ibèrico-porsaan abanicaa ja chorizo-makkaraa. Tarjoillaan batatas bravas perunoiden, salsa verden ja aiolin kera. Kuva: Salud

Lämpiminä kesäpäivinä Saludin tapas-baarin ovet aukaistaan kadulle asti ja tila muuntuu sisäterassin tunnelmaan. Tänä kesänä heinäkuun ajalle julkaistiin myös kesäedut, jotka houkuttelevat nauttimaan esimerkiksi Plato de carnes -tyyppisesti valikoimasta puuhiilillä grillattuja lihoja jaettavaksi.

Katso Saludin kesän 2020 kesäedut täältä.

 

Hellekeleillä kannattaa nestetankkauksen ohella muistaa myös syömispuoli. Saludin keittiön operoimat tapas-palat ovat omiaan pitämään miehen ja naisen maukkaasti tiellä silloinkin, kun iltapäivän kuumuus viivyttää isomman ruokahalun heräämistä. Tapas-baari on myös helppo, herkullinen ja espanjalaistyylisen huurteinen kohtaamispaikka ystävien kesken.

Saludin tarjoilija valuttamassa hanasta espanjalaista San Miguelia. Ravintolassa voi aina kysyä myös olutsuosituksia ruoalleen. Kuva Ronja Honko, Kohokohdat.fi

– Etenkin helteillä monet tulevat iltapäivällä istumaan lasilliselle sekä tapaksille ja syövät runsaammin vasta myöhemmin illalla. Aina ei tarvitse tulla syömään pitkästi, tänne voi poiketa vaikka vain lasilliselle cavaa, toteaa ravintolapäällikkö Piia Luoto.

Tapas-palojen kanssa maistuu Saludissa erityisen suosittu hedelmäinen sangria. Sitä saa niin perinteisen punaisena kuin valkoisenakin versiona.

Hedelmäiset sangriakannut ovat Saludissa erityisen suosittuja. Punainen on klassikko, kun taas valkoviiniversio on raikkaampi malli. Myös cavaa kaadetaan laseihin ahkerasti. Espanjalaisten tapasten kylmänä kyytipoikana maistuu luonnollisesti myös espanjalainen olut.

– Klassikko-olut San Miguelia saa hanasta ja se tarjotaan tietenkin jäisistä laseista. Saludissa on tarjolla juomia aina kansainvälisistä klassikoista Saludin omiin erikoisuuksiin. Maista vaikkapa Paloma Blancaa tai kysy tarjoilijalta paikan päällä olutsuositusta ruoallesi, ehdottaa Luoto.

Saludin Tapas Café avautuu kesällä kadulle asti ja se soveltuu hienosti kesäisten juoma- ja ruokanautintojen nauttimiseen ulkoilmatunnelmassa – satoi tai paistoi. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Tapaksiakin piisaa moneen makuun ja tunnelmaan. Tänä kesänä helpoiten Saludin tapasvalikoimaan tutustuu valitsemalla tapaslajitelman, josta löytyy oliivia, padrón-paprikoita, manchegoa, hilloa ja pähkinöitä, jättiravun pyrstöjä, chorizoa, jamón serranoa sekä ibérico-possun kinkkua. Saludin kesäetuna Surtido de tapas & Sangria -kokonaisuuteen sisältyy lisäksi kannullinen puna- tai valkoviinisangriaa.

Teksti ja kuvat: Toni ja Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Tapaksia ja raikkaita juomia Bodega Saludin suvessa

Salud on tunnettu erityisesti runsaan lihaisista pihviantimistaan, mutta hellekeleillä ennen illan viileyttä ja tuhdimman nälän heräämistä maistuvat ehkä parhaiten tapakset. Ravintolan andalusialaishenkiseen tapas-baariin voi...

Näissä ravintoloissa Tampereella ruoka valmistuu avotulella tai grillaten

Grillaamisen ja avotulella ruoan valmistamisen sesonki on etenkin kesällä, mutta raaka-aineet ovat aina tulilla näissä Tampereen huippuravintoloissa. Koska kaikkihan sen tietävät, että puuhiililä grillaamalla...

Paellamaut palasivat Saludiin – Uudistuneella listalla myös enemmän ruokavaliovaihtoehtoja

Viime vuonna Salud piti paella-viikot, joiden suosio oli suunnaton. Siitä saakka paellaa on toivottu palaavaksi liki päivittäin. Keittiöpäällikkö Tomi Schulze halusi vastata paellanhimoisten huutoon, joten...