MAINOS
Nyt on aika pistellä makkarata poskeen. Tuulensuuhun on saapunut kevättalviseen tapaan tuhti raakamakkaralasti, joka pistää suut napsamaan!
Ulkona on kylmä. Kylmää on myös Teerenpelin olut, mutta vastapainoksi keitto on kuumaa. Hiljattain uudistuneella ruokalistalla on nyt parikin keittoa ja jälkihyväksi kaakkua.
Pienpanimoalalla on yhteen hiileen puhaltamisen aika ja tästä mainio todiste on kokeneiden paniPienpanimoalalla on yhteen hiileen puhaltamisen aika! Tästä mainiona todisteena ovat kokeneiden panimomestareiden panimovierailut toistensa ravintoloihin.
Blinit ovat myös ravintola UkkoMetsossa sydäntalven herkkua, jotka juontavat juurensa slaavilaisesta perinteestä. UkkoMetsossa blinejä on saatavilla helmikuun puoliväliin saakka.
Tuulensuussa kuohuvat nyt huikeat puolalaiset oluet. Juuri ravintolaan saapuneet maltaiset herkut tulevat osittain ennestään tutuista panimoista, mutta ravintolaan on saatu myös runsaasti uusien panimotuttavuuksien tuotteita siemailtaviksi.
20-vuotisjuhlavuotensa startannut Panimoravintola Plevna on huikeassa nousukiidossa. Viime vuoden lopulla julkaistu voimakas imperial stout -olut Siperia oli mahtava loppuhuipennus pienpanimon menestykselliseen vuoteen.
Vuoden Olutravintolaksi tänäkin vuonna valittu Gastropub Tuulensuu osti 2008 pienen alle 10 tynnyrin erän vuosikertaolutta.
UkkoMetson ruokalista uudistui 5.11. ja listalta löytyy mm. karitsanpotkaa, häränkuvetta ja paikallisen kalastajan antimia. Makealla puolella maistuu tyrni ja Tampereen jäätelötehtaan jäätelöt.
Tampereella on jälleen mittava valikoima omatuontioluita ja -viinejä. Gastropub Tuulensuun oluthyllyt ja viinivarastot notkuvat laadukkaista omatuontituotteista. Tällä kertaa gastropub-ravintoloitsijoiden matka vei ensin Berliiniin ja sieltä Dresdenin lähelle Sachsenin laatuviinialueelle, joka sijaitsee liki Puolan rajaa.
Viini on totuttu valitsemaan ruokaan sopivaksi, mutta edelleen oluen kohdalla moni tukeutuu tuttuun ja turvalliseen unohtaen ruoan makusävyt.
Tampere tempaisi oluen saralla jälleen! Gastropub Tuulensuun baarimestari Juha Sorsa vei komeasti voiton Suomen Olutmestari 2014 -finaalissa. Ravintola-alan ammattilaisille järjestetyn kilpailun huikea finaali kisattiin lauantai-iltana 12. lokakuuta ravintola Le Bonkissa Helsingissä.
UkkoMetso on nyt auki täysin palkein, eli keittiön puolella on päästy kokkaamaan krouvia ruokaa hanoista valuteltavien oluiden kaveriksi. Annokset ovat sen kokoisia, että nälkä lähtee varmasti, mutta myös kevyempiä salaattivaihtoehtoja löytyy.