Plevnassa Sam Viitaniemen vieraana käynyt saksalainen Mathias Hüffner on monipuolinen oluentekijä.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

Pienpanimoalalla on yhteen hiileen puhaltamisen aika! Tästä mainiona todisteena ovat kokeneiden panimomestareiden panimovierailut toistensa ravintoloihin. Yhdessä tekemisessä on ainutlaatuinen mahdollisuus kehittää suomalaista olutkulttuuria.

Panimomestarit Sam Viitaniemi ja Mathias Hüffner ovat panneet toistensa edustamille ravintoloille oluet yhteistyön merkeissä.

Plevnan tankeissa on muhinut Mathias Hüffnerin ideoima uutuusolut, Bryggeri Alt. Saksan Düsseldorfista tulevien esikuviensa mukaisesti olut on puolitumma ja hedelmäinen pintahiivaolut. Monipuolisen maltaisuutensa ja kuivan humalointinsa ansiosta se sopii erinomaisesti liharuokien kumppaniksi ja nautiskeluun sellaisenaan.

Bryggeri Helsingin keittiömestari Ali Suvialan suunnittelema menu

Keittiömestari Ali Suvialalla on pitkä kokemus oluen ja ruoan yhdistämisessä ja hän on alansa uranuurtajia Suomessa. Suviala on suunnitellut Plevnaan Bryggeri Helsingin hengen mukaisen erikoismenun, jossa käytetään parhaita paikallisia raaka-aineita.

Plevnassa tarjoiltavan Bryggeri Menun aloittaa Kolatun kutunjuuston, punajuurten ja Plevnan upean Vehnäoluen liitto. Kutunjuusto on peräisin kuttutilalta Somerolta.

Bryggeri Helsingin ideoima olut pääsee täyteen loistoonsa pääruokana tarjoiltavan karitsan entrecôten kanssa, ja maltaista herkkua on käytetty myös annoksen hauduttamiseen.

Jälkiruoassa kohtaavat paahtuneet ja vahvat maut, kun mokka crème brûlée ja Siperia Imperial Stout kohtaavat.

 

Bryggeri Helsingin menu Plevnassa

Kolatun juustolan kutunjuustoa ja hunajapaahdettuja punajuuria (vl, g). Olutsuositus: Plevnan Vehnä. 7,50
***
Altbierissä haudutettua karitsan entrecôtea ja palsternakka-pyrettä (l) Olutsuositus: Bryggeri Alt. 22,50
***
Mokka crème brûlée (l, g). Olutsuositus: Siperia Imperial Stout. 7,00

Koko menu 35,00

Olutsuositukset eivät kuulu menun hintaan.

 

Panimoravintola Plevnan olutta Bryggeri Helsingissä

Sam Viitaniemi on valmistanut uuden, erikoishumaloidun version Plevnan Cotton Alesta, joka kypsyi Bryggerin kellarissa. Cotton Ale Single Hop Centennial on aromiltaan runsaan hedelmäinen, maultaan raikas ja humalaisen kuiva. Nimensä Plevnan puuvillatehtaasta saanut olut sopii upeasti ruokajuomaksi ja rentoon seurusteluun.

Teksti: Toni Honko, Lifestyle Media Oy

Lue myös:

Panimoravintola Plevnassa hurjat 20-vuotisfestit koko vuoden 2014

OlutHuoneiden alkuvuoden 2014 pienpanimo-olut: Biopukki 6,0 %