Oluthuone Poseidon Helsingin Katajanokalla. Kuva Lifestyle Media Oy.
Oluthuone Poseidon Helsingin Katajanokalla. Kuva Lifestyle Media Oy.

OlutHuoneiden alkuvuoden 2014 pienpanimo-olut on kauniin punertava, miellyttävän maltainen ja mukavasti lämmittävä luomulager. Panimoravintola Plevnan pienpanimo-olut tulee 20-vuotisjuhlavuottaan viettävältä tamperelaiselta Koskipanimolta.


Tammi-maaliskuussa OlutHuoneet tarjoavat hanoistaan tamperelaisen Plevnan uutuutta, Biopukkia. Biopukki on nimensä mukaisesti bock-tyylin olut, eli vuodenaikaan sopiva, tukevarunkoinen ja lämmittävä luomulager. Olut on väriltään kauniin punertava ja tuoksusta löytää paahtunutta karamellimaista mallasta ja toffeeta. Biopukki eroaa saksalaisista esikuvistaan rapsakkaammalla humaloinnillaan. Saksalaisen Hallertau-humalan katkerot tasapainottavatkin mukavasti tukevan maltaista runkoa. Biopukki on OlutHuoneiden tammikuun teeman mukaisesti kokonaan luomutuote ja lisäksi vielä kotimaista käsityötä.

Plevnan panimomestari Sam Viitaniemi toimii Koskipanimossa jo 20. vuottaan.

Panimoravintola Plevnan yhteydessä toimiva Koskipanimo Oy on tuottanut vuosien varrella useita menestyneitä ja arvostettuja pienpanimo-oluita. Se kehittää jatkuvasti uusia tuotteita saksalaisen puhtaussäädöksen mukaisesti, käyttämättä prosessissa mitään lisäaineita. Vuodesta 1994 asti toiminut panimo onkin kasvattanut tuotevalikoimaansa lähes kahteenkymmeneen. Tarjolla on nykyään useita erilaisia oluita ja siidereitä sekä panimosimaa janon sammuttamiseksi. Koskipanimo tuo lisäksi markkinoille vuosittain useita pienempiä eriä erilaisia kausi- ja erikoistuotteita.

Biopukki:

Maltaat: Luomu Pilsner, Luomu Munich, Luomu Cara Gold, Luomu Chocolat
Humalat: Hallertau Tradition
Vol 6,0 %
EBU 32
EBC 120

Biopukki on tarjolla kaikissa OlutHuoneissa vuoden 2014 alkuneljänneksellä 0,4 litran tuopeissa hintaan 7,70 €.

 

HOK-Elannon OlutHuoneet: Amsterdam, Angleterre, Hádanka, Hostina, Joutsen, Kaisla, Kitty´s Public House, Kuikka, Milenka, Pošeidon, Rotterdam, Sailor´s, William K (Annankatu, Kurvi, Sello, Mannerheimintie, Tennispalatsi).

Lue myös: