Ulkona on kylmä. Kylmää on myös Teerenpelin olut, mutta vastapainoksi keitto on kuumaa. Hiljattain uudistuneella ruokalistalla on nyt parikin keittoa ja jälkihyväksi kakkua.
Teerenpeli on tunnettu laadukkaista pienpanimotuotteistaan, mutta myös ruokatuote on vallan mainio. Suositut ja suorastaan legendaariset Sulami-leivät ovat olleet listalla jo vuosia, mutta valikoima on kasvanut salaateilla ja pikkusuolaisilla purtavilla. Uusimpana uutuutena listalle ovat nyt pyrähtäneet kuumat keitot, jotka sopivatkin passelisti lämmittämään talvisissa tunnelmissa. Vaihtoehtoja on kaksi, tomaatti-vuohenjuusto ja kylmäsavuporo.
Tepaksia on muokattu uudenlaisiksi ja pieniä lämpimiä tepaksia tuli lisää. Samoin salaattipuolella on uudistuksia. Aivan uutukainen tulokas on suklainen jälkihyvä, kakkutikku.
– Se näyttää jäätelöpuikolta, mutta on itse asiassa suklaalla kuorrutettua triplasuklaakakkua, ravintolapäällikkö Marjo Ruusuvirta kuvailee mieleistään jälkiruokaherkkua.
Kabinettitila tai koko alakerta yksityiskäyttöön
Teerenpelin alakerrassa on mukava noin 14-paikkainen kabinettitila, joka soveltuu paitsi kokoustamiseen myös illanistumiseen vaikka kaveriporukalla. Myös koko alakerran varaaminen etenkin alkuillasta on neuvoteltavissa. Tiloihin saa tarjoilua joko talon valikoimasta tai 4Catering-pitopalvelun kautta.
Kabinetissa järjestetään myös viskienmaistelutilaisuuksia ravintolan omia tuotteita siemaillen. Teerenpelin Lahdessa sijaitseva tislaamo on 12-vuotias ja vanhin mallasjuomistakin jo 8-vuotiasta; käsityönä valmistettua suomalaista tuotetta, puhtaista suomalaisista raaka-aineista.
– Keskiviikkona 5.2. tapahtuu tällä rintamalla jotain sellaista, että kannattaa olla paikalla Teerenpelissä sinä iltana, Marjo vinkkaa.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy