KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY
UkkoMetson terassi

UkkoMetso on nyt auki täysin palkein! Keittiön puolella on päästy kokkaamaan krouvia ruokaa hanoista valuteltavien oluiden kaveriksi. Annokset ovat sen kokoisia, että nälkä lähtee varmasti, mutta myös kevyempiä salaattivaihtoehtoja löytyy.

Keittiöpäällikkö Miikka Paananen pyöräyttää parilalle pekonit ja pihvit poikineen, rakentaa rouheat hampurilaiset sekä hauduttelee possua pitkään ja hartaasti. Listan purtava onkin messevän lihapainotteinen, mutta kana- ja kala-annoksiakin on.

Itse asiassa osuimme keittiölle samanaikaisesti paikallisen kalamiehen kanssa. Luottokalastaja oli tuomassa UkkoMetsoon juuri Näsijärvestä pyydystämäänsä kuhaa, jota tarjotaan ravintolassa pariloituna sienimuhennoksen, uunijuuresten ja tilliperunoiden kanssa.

Listalta löytyy myös maksaa pekoni-sipulikastikkeessa sekä jaloviinalla liekitettyjä karitsanmunuaisia.

– Kermakastike kruunaa munuaisannoksen ihan täysin. Se sopii munuaisten makuun todella hyvin. Resepti on omamme ja annos on ollut toisessakin ravintolassamme tarjolla hyvällä menestyksellä, ravintoloitsija Juha Nurmi paljastaa.

Hampurilaiset löysivät tiensä listalle, kun ravintolan väen teki mieli burgeria remontin ollessa käynnissä, eikä oma keittiö ollut vielä käytettävissä. Tarjolla olleet einespihvit ja höttöiset pullasämpylät harmittivat, joten he päättivät ottaa listalle myös laadukkaita hampurilaisia. UkkoMetson purilaiset kätkevät sisäänsä mm. yön yli haudutettua possua, härkää tai juuresröstiä.

Pienpanimo-oluet ovat juomavalikoiman sydän

Ravintolapäällikkö Mika Koro laskee tottuneesti tuopin kotimaista vehnäolutta ja jutustelee mukavia asiakkaiden kanssa. Olutvalikoimassa korostuvat kotimaiset pienpanimo-tuotteet, jotka sopivatkin passelisti konstailemattomien ja reilun rehevien ruoka-annosten kumppaneiksi. Avajaispäivänä saatavilla oli mm. pirkanmaalaista täyteläisen maltaista Keisari Münchener -olutta, kesäisen kevyttä Prykmestar-vehnäolutta, Suomenlinnan Panimon Portteria sekä vahvasti humaloitua täysmallasolutta Coyet Alea. Sandelsin oluet sekä kolmosena että nelosena ovat myös näyttävästi esillä. Hanaan on kelpuutettu lisäksi britti- ja belgioluita.

 

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY